MédiaMi a helyzet a lízingpiaccal itthon és külföldön?

autoszektor.hu :: Tovább nőtt a globális lízingpiac. Továbbra is Észak-Amerika a legerősebb piac, bár a részesedése a globális piacon 3,1 %-kal csökkent, miközben Európáé 2 %-kal nőtt 2018-ban. No, de mi történik Magyarországon? Itthon az új autók finanszírozása járult hozzá leginkább a piaci növekedéshez, az előző évhez képest 40%-os emelkedés történt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nem a közlekedés, hanem a háztartási tüzelés az első számú légszennyező forrás Magyarországon

autoszektor.hu :: A közhiedelemmel ellentétben nem a gépjárművek károsanyag-kibocsátása vezeti a légszennyezést okozó tényezők rangsorát. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) adatai szerint Magyarországon közel 50 százalékban felel a légszennyezettségért a háztartási tüzelés, megelőzve ezzel a mezőgazdaság és a közlekedés környezetkárosító hatását.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Brutális dízel SUV a G-Powertől

autoblog.hu :: A BMW X5 negyedik generációját tavaly év végén vezették be az európai piacra és a jelenlegi legerősebb változat az M50d. A 3 literes, négyturbós dízelmotorral hajtott SUV szinte kiáltott a tuningért és a G-Power elő is csalogatta belőle a szunnyadó lóerőket és newtonmétereket.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hármas karambol az M0-áson, lezárták az utat

vezess.hu :: Egy kamion és két személyautó ütközött össze az M0-s autóút 61-es kilométerszelvényénél, a Megyeri híd felé vezető irányban, a XVI. kerület térségében. A fővárosi hivatásos tűzoltók a helyszínelést követően a nagy mennyiségű törmelék eltávolításában nyújtanak majd segítséget. Az érintett útszakaszt lezárták.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Egy helyen és egy időben a 25. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia és a 7. Busexpo kiállítás

autoszektor.hu :: A két rendezvény hét éve kerül megrendezésre ugyanazon a napon, hogy a hazai autóbuszos szakmának egy átfogó, tematikus és közös platformot biztosítson a jelenkori kihívások, innovációk és perspektívák megvitatására, valamint megtekintésére.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Elektromos egyterű a Mercedestől

autoblog.hu :: A Mercedes még a Genfi Autószalonon rántotta le a leplet az EQV tanulmányról, amiből szeptemberben megszületik majd a világ első sorozatgyártású villanyhajtású prémium személyszállítója. A V-osztályból épített EQV kisbusz az elérhető legnagyobb kényelmet és funkcionalitást nyújtja utasainak, hatótávolsága pedig 400 kilométer.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A nap karikatúrája: Romantika a sivatagban

autoszektor.hu :: Hicham Boudra Marokkóból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Elektromos meghajtás extrém hidegben: átfogó teszten a BMW iX3, a BMW i4 és a BMW iNEXT

autosforum.hu :: A BMW i divízió hamarosan érkező mesterhármasának prototípusai egymással karöltve méretnek meg a svédországi Arjeplog sarkvidéki tesztközpontjában. A sorozatgyártást megelőző átfogó felkészülés a 2020-ban és 2021-ben esedékes piaci premiereket vetíti előre.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Automobil és Tuning Show - második galéria

autoblog.hu :: Lezajlott hazánk és Közép-Kelet-Európa legnagyobb autós szezonnyitó rendezvénye, a Nemzetközi Automobil és Tuning Show (AMTS). Idén több mint 1000 autókülönlegesség, hatalmas show és rengeteg színes program várta a nagyérdeműt. Íme első galériánk válogatott young- és oldtimer járművek, valamint tuningautók részvételével.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Korzika kanyargós útjai várják a hétvégén a WRC mezőnyét

autoszektor.hu :: Keskeny, kanyargós útvonalának köszönhetően a Korzika Rally, azaz Tour de Corse beceneve: A 10.000 kanyar rallyja. A Toyota Gazoo Racing World Rally csapata első helyen áll mind a pilóták, mind a navigátorok és az autógyártók mezőnyében a Rally Világbajnokság (WRC) idei idényének első, teljesen aszfalton megrendezendő fordulója a Korzika szigetén sorra kerülő klasszikus Tour de Corse előtt. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Elektromos meghajtás extrém hidegben: átfogó teszten a BMW

e-cars.hu :: A BMW i divízió hamarosan érkező mesterhármasának prototípusai egymással karöltve méretnek meg a svédországi Arjeplog sarkvidéki tesztközpontjában.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ezek a legsikeresebb vállalatok titkai

autopro.hu :: A vállalatoknál, ha a minőségfejlesztésre gondolunk, rögtön ami eszünkbe jut az a termék és a szolgáltatás, de elfelejtünk egy legalább annyira fontos dolgotazokat az embereket, akik a termékeket előállítják. S mint ahogy egy termék, szolgáltatás minőségén is tudunk mit javítani és korrigálni, addig az alkalmazottakat is fontos fejleszteni, tovább képezni, hiszen a szolgáltatásunk, termékünk a munkavállaló által lesz még kiválóbb és sikeresebb.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Elszállt a gumifüst, gazdára talált a Mustang – ez volt az AMTS 2019!

automotor.hu :: Dübörgő basszussal nem szolgálhatunk, de a fényképek segítségével legalább a látványt újra átélhetik – AMTS mega-galéria.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Túraautót utcára? Itt a Lynk & Co 03 Cyan Concept

autoszektor.hu :: Volvóról a Lynk & Co villanyszedánjára vált a Cyan Racing, és abból építenek profi túraautót a világkupára. Itt azonban nem álltak meg, csináltak egy utcai változatot is, amiből mindössze egy fog készülni. Bitang sok lóerővel.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A pénzt elköltötték, de hajók nincsenek - letartóztatták a hajógyár vezetőit

autopro.hu :: Letartóztatták kedden a legnagyobb horvát hajógyár, a csődközeli Uljanik-csoport 12 volt vezetőjét közölte a horvát rendőrség.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Autóipari bevonatok az Aalberts Surface Treatment Kft.-nél

autopro.hu :: Az 1999-es megalakulás óta fém-felületkezeléssel foglalkozó tatabányai Impreglon Kft. 2019 januárjától immár Aalberts Surface Treatment Kft. néven áll rendelkezésére jelenlegi és jövőbeli partnereinek.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A vasútijármű-rendszerek dobták meg a Knorr-Bremse tavalyi eredményét

autopro.hu :: A Knorr-Bremse AG a fékrendszerek globális piacvezetője, valamint a biztonsági szempontból döntő fontosságú vasúti és haszongépjármű-rendszerek vezető szállítója a mai napon közzétette a 2018-ra vonatkozó, egész éves előzetes eredményeit.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Már webes felületen is elérhető az e-kárbejelentő.

autoszektor.hu :: Folytatódik a digitális kárbejelentő fejlesztése, amely jelenleg kategóriájában Magyarország egyik legnépszerűbb applikációjává nőtte ki magát jelentette be a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) a közleménye.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megmutatták a BMW új villanyautóit

totalcar.hu :: Az i3-astól eltekintve kevés, piacképesnek tűnő villanyautót mutatott eddig a BMW, pedig dolgoznak ilyeneken, mint most kiderült, nem is egyen.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Győri gépgyártót vesz a Rába

jarmuipar.hu :: A Rába Járműipari Holding Nyrt. igazgatósága részvényenként 17,80 forint osztalék kifizetését javasolja a társaság 1000 forint névértékű részvényeire a 2018. évi eredmény után, szemben a megelőző évi 23 forinttal. Az osztalékfizetés kezdő napja 2019. május 28-a.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Texasi vállalat hoz létre K+F központot Budapesten

autopro.hu :: A texasi központú Flowserve ipari és szolgáltató vállalat debreceni BSC központja után a magyar mérnöki tudásra alapozva Budapesten hozza létre új K+F központját. A vállalat 3 milliárd forintot meghaladó beruházásával egy mérnöki feladatokat ellátó kiválósági központot létesít, mely termékfejlesztési, terméktesztelési és mérnöki szolgáltatási funkciókat lát majd el

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Az Audi 2019-es évfordulós naptárja

autoszektor.hu :: A 2019-es évfordulós naptár digitális kiadványában az Audi Tradition információkkal szolgál az Audi történetének legkiemelkedőbb járműveiről, rekordjairól és a márka mérföldköveiről. Az idei évben több, mint két tucat jubileumi dátum szerepel a vállalat naptárjában.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


483 km/órával száguldott egy Ford - videó

autoblog.hu :: Amíg türelmesen várunk arra, hogy a Bugatti, a Hennessey vagy a Koenigsegg egyik hipersportautója átlépje a bűvös 300 mérföld/órás sebességet, egy 2006-os Ford GT-t éppen most koronáztak a sebesség királyává. Múlt hétvégén a kék-sárga, rendszámos gép a Texas Mile rendezvényen 300,4 mérföld/órás, azaz 483,44 kilométer/órás sebességre gyorsult fel 1600 méteres távon.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Április 16-án új Volkswagen ID. elektromos autó debütál

e-cars.hu :: A Volkswagen április 16-án mutatja be legújabb ID. elektromos autó tanulmányát.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Tizenkét perces olasz orgia

vezess.hu :: Ha elolvasnád a tudnivalókat, kattints ide.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Nem épített még ilyen agresszív autót a Ferrari

vezess.hu :: Egy neves gyűjtő, a márka szakértő ismerője rendelte meg a Ferraritól azt a P80/C prototípust, amelyet most mutattak be a nagyközönségnek. Az autó formaterve két legendás modell: a 330 P3/P4, illetve az 1966-os Dino 206 S örökségének tekinthető – a kerékdobok ívelése, az orr lekerekített idomai mind a márka hőskorát idézik, ugyanakkor a hatalmas diffúzor egyértelműen XXI. századi stíluselem. A lámpák látszólag hiánya (valójában a légbevezető nyílásnak tűnő résben lapulnak a fényforrások) elárulja: a P80/C versenypályára készült. Arról viszont semmi nem árulkodik, hogy mi adta hozzá a műszaki alapot: az utcai 488 GTB modellnél 50 mm-rel nagyobb tengelytávú 488 GT3 versenyautó volt a donor. Szintén a GT3 hozta magával azokat az aerodinamikai tanulságokat, amelyeknek köszönhetően mintegy 5 százalékkal javult a modell légellenállása. Az utastér gyakorlatilag nem változott a GT3-hoz képest. Különleges elem a tető mögött elhelyezett, állítható légterelő; ennek profilját a Ferrari 2017-es

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A nap képe: a legextrémebb egyedi Ferrari

autoblog.hu :: A Ferrari P80/C egy egyedi megrendelésre készült versenyautó prototípus, amelyet két kiemelt jelentőségű történelmi modell, a 330 P3/P4 és a Dino 206 S ihletett. A P80/C négy év alatt készült el, ami a leghosszabb fejlesztési időszaknak számít egy egyedi Ferrari esetében.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ezért nem lesz önvezető autónk.

autoszektor.hu :: Az utóbbi évek egyik slágertémája az önvezető autó. Most már tényleg mindjárt a hátsó ülésen újságot olvasva fogunk munkába járni, mindent az autó intéz majd helyettünk. Mondják egyesek. De mi az igazság? Pontosabban, miért nem igaz a fenti állítás? Mik azok az akadályok, amik az önvezető autók útjában állnak? Az ICDP kutatói megvizsgálták a kérdést, nézzük mire jutottak.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


640 millió euróra csökkent a fizetési mérlegtöbblet

autopro.hu :: A tavalyi negyedik negyedévben 349 millió euró deficittel zárt az ország folyó fizetési mérlege az előző negyedévi 243 millió euró mérleghiányt követően. Ezzel a folyó mérleg tavalyi egész éves aktívuma, az első félévi többletnek köszönhetően, 640 millió euróra csökkent az előző évi 3,451 milliárd euróval szemben derül ki a Magyar Nemzeti Bank előzetes jelentéséből.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Mikor válik a mesterséges intelligencia mindennapok részévé?

autopro.hu :: Minden szereplő szoros együttműködése szükséges ahhoz, hogy a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazások beváltsák a hozzájuk fűzött reményeket és a mindennapok részévé válhassanak a Budapesten megrendezett háromnapos nemzetközi Reinforce AI konferencia előadói szerint.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Ennyit keresnek a logisztikusok

autopro.hu :: Az Mlbkt 2019 elején ismét vizsgálta az ellátási lánc területén dolgozók béreinek és juttatásainak alakulását.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Magyar női indulója is lesz a rali-Eb-nek

autoszektor.hu :: Mozgalmas szezon lesz a 2019-es Vogel Adriennek. A 2017-es Év magyar női autóversenyzője cím birtokosa idén pályaversenyzésben és raliban is bizonyítani szeretne, utóbbiban ráadásul egy R2-essel is.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A megszűnés fenyegeti a Smartot

totalcar.hu :: A német Handelsblatt híre szerint a Daimler vezetése azt fontolgatja, hogy megszüntesse a Smart márkát, amely nyereséget soha nem termelt, és úgy néz ki, nincs is sok esély rá, hogy ez változzon.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Összeáll az IBM-mel a Seat

jarmuipar.hu :: A Seat és az IBM egy, a városi vezetés átalakítására szolgáló új megoldás kifejlesztését jelentette be.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Szoftverfejlesztő központ épül Budapesten

autopro.hu :: Csaknem 20 ezer négyzetméteres szoftverfejlesztő központot épül Budapesten a Siemens-csoporthoz tartozó Evosoft Hungary Kft. számára.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Ismét a Toyota a legzöldebb flottagyártó

autoszektor.hu :: Tavalyi győzelmét megismételve idén ismét az Év Zöld Flottagyártójának választották meg a Toyotát a brit flottapiac első számú szakfolyóiratának szavazásán.  

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Telitalálat az új Ferrari, mégsem készül több

totalcar.hu :: Valószínűleg a P80/C a leghosszabb ideig tervezett egyedi Ferrari a mai napig. Több mint száz szakember 2015 óta dolgozott a 488 GTB alapú típuson, amely simán lehetne a legendás 288 GTO, vagy akár az F40 szellemi utódja.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kezdődik a káosz: egyirányúsítják a Pasaréti utat

vezess.hu :: A felújítás első ütemében egyirányúsítják a Pasaréti utat a Pasaréti tér felé az említett szakaszon. Az ideiglenes forgalmi rend várhatóan két hónap múlva módosul újra. A teljes felújítás előreláthatóan őszre készül el. A Gábor Áron utcáról a Szilágyi Erzsébet fasorra nem lehet majd balra kanyarodni, csak a közösségi közlekedés járműveinek. Ezért aki a Szilágyi Erzsébet fasor felé tart, a Pasaréti út-Gábor Áron utca-Torockó utca-Nagyajtai utca útvonalon tudja azt elérni. A Rákospalota felé tartó 5-ös busz útvonala módosul: a Pasaréti út-Gábor Áron utca-Szilágyi Erzsébet fasor útvonalon halad majd. A járatra a 91-es busz érintett megállóiban lehet felszállni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Lexus brüsszeli reptéri business várója lehet Európa legjobbja

autoszektor.hu :: Alig egy év telt e azóta, hogy az elmúlt években a világ vezető környezetbarát prémium hibrid elektromos autógyártójából valódi  luxus életmód márkává avanzsáló Lexus különleges, exkluzív business lounge-ot nyitott az Európa Unió fővárosa, Brüsszel repterén, és a World Travel Awards máris benevezte THE LOFT névre keresztelt keresztelt várót Európa legjobb reptéri üzleti várótermeinek versenyére. A rangos elismerés odaítéléséről online szavazás dönt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Háromszáz Airbust vesz Kína

autopro.hu :: Hszi Csin-ping kínai államfő párizsi tárgyalásainak első munkanapján a két fél 15 üzleti megállapodás írt alá, több milliárd euró értékben.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Rekordnagyságú az amerikai költségvetés hiánya

autopro.hu :: Az amerikai pénzügyminisztérium közölte, hogy éves összevetésben 8,7 százalékkal, 233,97 milliárd dollárra nőtt a deficit, ezzel rekordnagyságúra emelkedett az amerikai költségvetés hiánya februárban.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Veszteséges a Waberer´s, nem fizetne osztalékot

autopro.hu :: A Waberer´s International Nyrt. 2018-ban veszteséges volt, az igazgatóság azt javasolja az április 16-ra összehívott közgyűlésnek, hogy a társaság ne fizessen osztalékot derül ki a Waberer´s Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett közgyűlési előterjesztéseiből.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Vezetőváltás a Mininél

jarmuipar.hu :: 2019. április 1-jével Németh Balázs tölti be a Mini márkavezetői pozíciót a BMW Group Magyarországnál.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Audi Hungaria: végzett a duális felsőfokú képzés első évfolyama

autoszektor.hu :: Végzett az AUDI Hungaria Zrt. és a Széchenyi István Egyetem 2015-ben alapított duális egyetemi képzéséhez először csatlakozó négy hallgató. Ez alkalomból a négykarikás vállalatnál köszöntötték a végzősöket, akik járműmérnöki BSc szakon szereztek oklevelet, és a jövőben a nagyvállalat kötelékében maradnak. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


27 ezer felett az európai Model 3 rendelések száma!

e-cars.hu :: Már most félelmetes eladási számokat produkál a Model 3, mi lesz itt egy év múlva?

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook A rendőrség megtalálta az ellopott autóját, aztán megjelent a tolvaj egy kéréssel!

automotor.hu :: „Azt hittem, csak viccel. Nem viccelt…”

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Satufékkel akart büntetni az autós, csak nem nézett hátra, ki jön mögötte… – VIDEÓ

automotor.hu :: Nem szép dolog a káröröm, de ezen azért nehéz nem elmosolyodni…

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


5 csodás tavaszi látnivaló Magyarországon

autoszektor.hu :: Már lassan a március végét tapossuk, és nyakunkon az április, de ezzel párhuzamosan elkezdett beállni a tökéletes kirándulóidő. Ezért összeszedtünk nektek 5 tavaszi helyszínt!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Több mint 1 milliárd elektromos mérföldet tettek meg a Tesla Model 3 autók

e-cars.hu :: Rekordot döntött a Tesla Model 3, ugyanis több mint 1 milliárd elektromos mérföldet tettek meg az egész világon.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Digitális könyvtárat dob a közösbe a Volvo

jarmuipar.hu :: A Volvo széles körben könnyen hozzáférhetővé teszi közlekedésbiztonsági tudását egy központi, digitális könyvtárban, és arra biztatja az autóipart, hogy használják azt bátran.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook