BugattiÍgy izzik a Bugatti új 3D-nyomtatott féke

totalcar.hu :: Közel egy éve, hogy a Bugatti először megmutatta azt az új 3D-nyomatott titán féknyerget, aminek teszteléséről most kiadták egy tesztvideót.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ilyesmi lehet a Bugatti SUV-je, ha tényleg megcsinálja

totalcar.hu :: Nem biztos, hogy a világnak szüksége van egy Bugatti-terepjáróra, de ettől még könnyen lehet, hogy jön. Egy hobbidizájner elképzelte, milyen lenne, ha tartaná a márkastílust.  

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Terepjárót tervez a Bugatti?

vezess.hu :: Néhány hónappal ezelőtt a Bugatti első számú embere, Stephan Winkelmann nyugtalanító kijelentést tett Európa legfontosabb autóipari szaklapjának: elképzelhető, hogy szabadidőjárművet építenek. Mielőtt belegondolnál, mennyit fogyasztana (és milyen teljességgel értelmetlen volna) a Chiron W16-os motorjával felszerelt luxusterepjáró, megnyugtatunk: ha megvalósul is a Bugatti SUV, az hibrid hajtásláncot fog kapni. Hogy ez pontosan mit takar, arról még mélyen hallgat a gyár, de a 2025-től hatályba lépő, igen szigorú emissziós korlátozások fényében még a Bugatti sem engedheti meg magának, hogy ne mérsékelje drasztikusan autóinak károsanyag-kibocsátását. Az alábbi grafikát Giorgi Tedorazdze független rajzoló alkotta, egy tényleges Bugatti SUV nyilván nem úgy fog kinézni, mint egy körbeműanyagozott Chiron, de azért nem mutat rosszul, valljuk be.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Az új cél utcai sportkocsival az 500 km/h

totalcar.hu :: A Bugattinál már nem kergetik a sebességi világrekordot, és a Koenigsegg Agera RS 447 km/h-val csaknem egy éve az első, de még akad, aki úgy véli, van hova gyorsulni az utcai sportkocsiknak.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Teljesen elektromos Bugatti a láthatáron?

totalcar.hu :: A Divo érkezésével sem dőltek hátra a Bugattinál. A következő években három új modell mellett egy villanyautó készítésén is gondolkodnak.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook A Bugatti sem ragaszkodik már a 16 hengerhez

totalcar.hu :: A Chironnál várhatóan nem lesz megalomániásabb Bugatti a közeli jövőben. A márka igazgatója szerint új irányt vesz a Bugatti fejlődése, például a W16-os motor – ahogy Stefan Winkelmann mondja – fajtájának utolsó példánya lesz.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Így cserélj olajat a Ferraridban

totalcar.hu :: Az ötmillió forintos Bugatti olajcserét már egyszer elspórolták A Royal Exotic Cars Youtube-ra termett szerelői, most pedig egy Ferrari 488 Spidernek estek neki, hogy kikerülve a prémium márkakereskedések prémium árait, maguk oldják meg a feladatot.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Szedánt fotóztak a Bugatti központjánál

autonavigator.hu :: Volt már szó róla korábban, ám az elvetett ötletet úgy tűnik, mégis visszahozza a Bugatti. Fotóztak náluk egy autót, ami szemmel láthatóan nem a Chiron, annál jóval hosszabb.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Csak 20 km/h a végsebessége, mégis nagyon kéne ez a Bugatti!

autonavigator.hu :: Kicsiben már hónapok óta megvásárolható a Bugatti Chiron LEGO Technik változata. A dán játékgyárnál gondoltak egy merészet és megépítették az életnagyságú változatot is.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Lego-Bugatti egymillió alkatrészből

totalcar.hu :: Úgy néz ki, a Bugatti és a Lego szakembereinek túl sok idejük marad – nyilván ezt kötötték le a a működőképes, életnagyságú, Technic elemekből álló Chiron utánzatt elkészítésével, amelyet Lego motorok mozgatnak, akár 20 km/h-val.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Plusz erő híján kanyarvadászatra edzették a Bugatti Divót

autonavigator.hu :: Alaposan megváltoztatták a Bugatti Chiron kinézetét, az új limitált szériás Divo versenyautónak néz ki, és gyorsabb is a Chironnál versenypályán, úgy, hogy nem erősebb annál.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A leggyorsabb – lehullt a lepel a Lamborghini Aventador SVJ-ről

autopult.hu :: Lehullt a lepel a Nürburgring-Nordschleife jelenlegi leggyorsabb sorozatgyártású autójáról. Mondhatnánk, hogy ezzel egyben Pebble Beach sztárját is köszönthetjük, de nem lenne igaz: a Bugatti Divo egyediségével és különlegségével elrabolta a reflektorfényt. Pedig a Lamborghini Aventador SVJ versenypályán még az 1500 lóerős szörnyeteget is vígan körbeautózza.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Futurisztikus dög lett a Bugatti Divo

totalcar.hu :: Megtartották az új, limitált példányszámú Bugatti bemutatóját a Pebble Beach Concours d'Elegance-on. A Divo névre keresztelt újdonság nem lett erősebb, még a végsebességét is korlátozták. A gyártó ezúttal a kanyarokra koncentrált.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Másodikként első – a Bugatti Divo bemutatkozik

autopult.hu :: Bemutatkozott a Bugatti újkori történelmének első második modellje, amely a Chiron mellett gyarapítja a gyártó sorozatgyártású kínálatát. Persze a sorozatgyártás erősen relatív fogalom az 1500 lóerős Divo esetében, ugyanis minden idők leggyorsabb Bugattijából mindössze 40 példány készül majd.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Itt van minden idők legbitangabb Bugattija

vezess.hu :: Emelte a tétet a Bugatti, legújabb modelljükből csupán negyven példány készül és ahogyan az ilyenkor lenni szokott, már a premier előtt minden darabnak megtalálták a gazdáját. Persze nagy valószínűséggel még is így jóval többen lettek volna képesek a brutális szupersportautó megvásárlására. Az autót a Bugatti hagyományaihoz hűen egy francia versenyzőről nevezték el, Albert Divo az 1920-as években kétszer is diadalmaskodott a Szicíliában rendezett Targa Florio versenyen. Csupán 35 mm-es az első LED-es lámpa, mely szinte nem is látszik a függőlegesen elhelyezett menetfények mellett. Addig finomították a Bugatti Chiron-t, amíg 35 kilogrammot le nem faragtak az autó súlyából és az új aerodinamikai elemeknek köszönhetően 90 kilogrammal több leszorítóerőt termel. Egyúttal igyekeztek a jelenlegi modelltől eltérő, sokkal élesebb karaktert adni a Divo-nak. Ezt egyébként a vásárlók is üdvözölték, hiszen többen vágytak már egy valamivel brutálisabb Bugattira. Hát, most megkapták! Felülről az

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Méregerős amerikai sportkocsitól retteghet a Bugatti

vezess.hu :: Pár nap múlva a Monterey Car Week-en mutatják majd be az SSC North America Tuatara-t, melynek prototípusát már sok éve láthattuk először. Ez az az amerikai szupersportkocsi, mely olyan konkurensek közé érkezik, mint a Koenigsegg Agera RS vagy éppen a Bugatti Chiron. Mindkét márka döntött már sebességrekordot, sőt az SSC Ultimate Aero is büszkélkedhet egyel, akkor 411,76 km/órás sebességet mértek. Az előzetes információk szerint a Tuartara motorja 7 literes, nyomórudas V8-as melyre két hatalmas turbófeltöltőt akasztottak és önmagában is igazán szép látvány. A teljesítménye 1350 lóerő, maximális nyomatéka 1735 Nm. Álló helyzetből 2,5 másodperc alatt gyorsul 60 mérföld/órás (kb 96 km/óra) tempóra, a negyedmérföldes távot pedig 9,75 másodperc alatt futja. A végsebessége akár a 445 km/órát is elérheti.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Felszárnyazott vadállat lesz a Bugatti Divo

totalcar.hu :: Küszöbön a Bugatti legújabb hipersportkocsijának, a Divónak a bemutatója, így a gyártó egy újabb kedvcsináló fotót tett közzé.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nagytesót kap a Bugatti Chiron

vezess.hu :: Semmi konkrétumot nem árult még el új típusáról a Bugatti, ám az a lepelbe burkolt prototípus, amellyel a jövő héten esedékes világpremiert beharangozták, sokat elárul az autóról. Nem lehet nem észrevenni például a gigantikus hátsó szárnyat, a hátsó kerék előtti légterelő lapot, vagy azt a markáns karaktervonalat, amely az első lökhárítótól egészen a B-oszlopig fut, majd visszagörbülve a tetőbe fut. Mindezek a stíluselemek ismerősek lehetnek a 2015-ös Vision Gran Turismo koncepcióról, a Chiron formai előtanulmányáról (képeinken). Úgy sejtjük, a Divo aerodinamikája és motorteljesítménye még radikálisabb lesz, mint a Chironé; 2,5 mp alatt gyorsulhat 100-ra, és 6,5 alatt 200-ra. Az autóból mindössze 40 darab készül, a várható vételár ötmillió euró.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ez a V8-as verheti agyon a világot?

totalcar.hu :: Az SSC North America, amely egykor a Bugatti Veyron sebességi rekordját is megdöntötte , most új sportkocsi bemutatására készül. A Tuatara, amelynek a prototípusát jó hét éve láttuk először és utoljára , egyelőre csak sötét sziluett-fotókról ismert, viszont V8-as motorját, amely önmagában is műalkotásnak látszik, most megmutatták.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A legdrágább sorozatgyártású autó lesz a Bugatti Divo

autopult.hu :: A Bugatti már több ízelítőt is megosztott velünk az augusztus végén bemutatkozó, egyelőre még ködbe burkolózó újdonságáról, ami a Divo nevet viseli majd. Ezúttal új képeket nem láthatunk az autóról, de a márka vezetője, Stephen Winkelmann, a főtervező Achim Anscheidt, a Divo megjelenéséért felelős Frank Heyl és a Divo projektmenedzsere, Pierre Rommelfanger is elmondott néhány szót a különlegességgel kapcsolatban.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Lenyomnád a Bugattit, féláron?

vezess.hu :: Újabb hipersportautó fenekedik a Bugatti Chiron koronájára. Menetteljesítményei alapján a Milan RED nem is esélytelen induló. Hibridhajtásról szó sincs, az erő forrása csak a benzin. Ausztriában készülhet a hipersportautók új sarja, amely valódi fotók helyett grafikának tűnő képeken látható. Az majd elválik, hogy állócsillag lesz-e a sportkocsigyártás egén vagy pár példány és pillanat után kihuny, de az autó technikája mindent megad, ami ebben a ligában elvárható. V8, négy turbó, 6,1 mp 200-ig Hengerből nyolc van, V elrendezésben. Az égéstereket négy turbófeltöltő tömi tele levegővel, amihez már csak gönci hordónyi benzint kell adagolni és előáll az 1325 lóerő és az 1400 Nm nyomatékmaximum, amivel két nyomorult hátsó guminak kell megküzdenie. Előbbi 7000, utóbbi 6000-es percenkénti fordulatszámon mérhető. A négykerék-hajtású Bugatti Chiron motorja W16 hengeres, 1500 lóerős és 1600 Nm nyomatékot ad le. Felfoghatatlan számok mindkét oldalon. A Milan RED kilövése álló helyzetből 100

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


1300 lóerős Bugatti rivális Ausztriából

autonavigator.hu :: Egy pici osztrák manufaktúra, a Milan Automotive terméke szeretné megenni reggelire a Bugatti és a Koenigsegg szupersportautóit.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ízelítőn a Bugatti új csodafegyvere – jön a Divo (videó)

autopult.hu :: A Bugatti még július elején elárulta el , hogy a Chiron alapjain egy még vadabb hiperautót dobnak piacra, méghozzá Divo néven. Akkor még csak egy fotót osztottak meg a francia autóversenyzőtől örökölt típusnévvel, ám most egy rövidke videót is láthatunk az újdonságról, amiből az is egyértelművé válik, hogy külcsín tekintetében sem marad érintetlen – és a hangjából is kapunk egy kis ízelítőt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


400 fölött most már bámulhatod a csillagos eget is

autonavigator.hu :: Különleges extrával bővítette a Chiron extralistáját a Bugatti, mellyel extra fejtér is elérhető, valamint a lehetőség, hogy 400 km/h felett is a csillagokat bámulhassa az utas.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook