CadillacSportos vagy kényelmes lehet az új „kis” Cadillac

automotor.hu :: A tízfokozatú automata széria, az összkerékhajtás feláras.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Amerikai válasz az 5-ös BMW-re és az E-osztályos Mercire, itt a legújabb Cadillac

hvg.hu :: Egy lehetséges alternatíva azoknak, akik unják már a német szedánokat és a japán társaikkal sem igazán szimpatizálnak.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Fura szerzet az új Cadillac

totalcar.hu :: Amekkora sláger volt tizenöt éve, annyira nem vonz már senkit manapság a Cadillac CTS. Változtatni kellett, és a GM-nél úgy döntöttek, megpróbálkoztak egy kupétetős modellel.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Vásárolj ezer lóerős családi autót

vezess.hu :: Egy amerikai tuningműhely, a kompresszoros sportkocsikra szakosodott Specialty Vehicle Engineering gondolt egyet, és a tavaly bemutatott Chevrolet Camaro 'Yenko' után a csokornyakkendős márka legnagyobb termékeibe is beépítette 1000 lóerős, brutális erőforrását. Ezt itt, ni: Az alapokat egy 5,3-ról 6,8 literesre növelt lökettérfogatú, minden ízében átépített V8-as blokk adja, amelyhez megerősített automata sebességváltó csatlakozik. Az ültetett sportfutómű opciós, ahogy a 22 colos felnik is, az emblémák, matricák és egyéb látványelemek az alapcsomaghoz tartoznak. A Tahoe és Suburban szabadidőjárművekhez – valamint ezek testvérmodelljeihez, a Cadillac Escalade/ESV, illetve GMC Yukon/Denali párosokhoz – megrendelhető teljesítménynövelő átépítést a márkák hivatalos kereskedői forgalmazzák, azokra teljes körű gyári garancia vonatkozik. Két hátulütője mégis van a programnak. Az egyik az ár: a kiválasztott típus vételárán felül további 67 ezer dollárt kérnek el a kész monstrumért – ha ezt

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Az utolsó Corvette Európának?

totalcar.hu :: A Corvette természetesen él és virul Észak-Amerikában, azt azonban kevesen tudják, hogy még Európában is kapható, néhány Cadillac modellel együtt: a General Motors ezzel évi néhány száz európai vásárlót még szerezhet éves szinten az Opel eladása után is.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook A Cadillac kivételesen büszke új V8-asára

totalcar.hu :: A Cadillac saját motorfejlesztése a spórolás áldozata lett vagy egy évtizede. Jó ideig a Corvette régimódi V8-asát szerelték a sportosabb modellekbe, pedig sokáig volt a márkának saját, korszerűnek számító, hengerenként négyszelepes motorcsaládja. Most viszont némi kihagyás után felvennék a fonalat a Blackwing motorral, amely később állítólag az új, középmotoros Corvette-be is bekerülhet.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Alonsóék nyerték a daytonai 24 órás káoszt

formula.hu :: A Cadillacet vezető spanyol az utolsó pillanatban előzte meg Felipe Nasrt az esőáztatta versenyen. Pastor Maldonado kategóriát nyert, Alex Zanardiék problémákkal szembesültek.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Így változtak a nagy autómárkák logói

formula.hu :: Miből lesz a cserebogár? Az Audi, Aston Martin, Ford vagy Cadillac logói már csak nyomokban emlékeztetnek a régire – a BMW-re azonban kitartott a gyökerek mellett.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Igazi tank Cadillac terepjáróból

totalcar.hu :: Sokan kínálnak páncélozott terepjárókat manapság – némelyik luxusautó-gyártó maga is foglalkozik az efféle igények kielégítésével – de ennyire látványos kevés akad köztük.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Cadillac lesz a GM elektromos autóinak húzómárkája

e-cars.hu :: Új korszak jön a Cadillac életében.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Teljes a káosz a Cadillacnél?

totalcar.hu :: Egyértelmű, hogy a General Motors még mindig túl komplikált felépítésű cég, sokszor még saját maga számára is. Legalábbis az idei Detroit Motor Show-n ez derült ki: bemutatták annak a CT6-nak a sportváltozatát, amelynek a gyártása hamarosan leáll .

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Név nélküli luxus-villanyautó a Cadillactől

vezess.hu :: A Cadillac a jövőben kulcsszerepet vállal a General Motors villamosítási stratégiájából, és ezért elsőként kaphatja meg a konszern még be sem fejezett elektromos padlólemezét. Érdekes, hogy nem a múlt héten leleplezett XT6 full-size szabadidőjárműbe integrálták az elektromos technológiát; vélhetően nem modulárisan variálható, hanem kifejezetten elektromos jármű céljára fejlesztett platformról van tehát szó. Mindazonáltal rugalmasan variálható lesz a padló, így a márkák gyorsan reagálva, rugalmasan tudnak az ügyféligényeknek megfelelő járműveket fejleszteni. A Cadillac villanyautójából rövid időn belül többféle karosszériaváltozat is készül majd. Az elektromos platform első-, hátsó- és összkerékhajtással egyaránt kialakítható, az akkumulátorcsomagok kapacitása és teljesítménye modelltől és piactól függően szabályozható. A Cadillac 2011-ig félévente mutat be egy-egy új modellt; az elektromos típus vélhetően már ebben a feszített tempójú bevezetési körben megjelenik.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kistestvért kap a Cadillac Escalade

vezess.hu :: Az elsőkerék-hajtású platformra épülő XT6 előd nélkül érkezik a kínálatba, új multimédiás funkciókkal, bőséges helykínálattal, modern vezetőtámogató szolgáltatásokkal, és egy kilencfokozatú automata váltóval és négy állású üzemmód-szabályozóval megtámogatott, 3,6 literes V6-os benzinmotorral.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Cadillac lesz a GM Teslája

totalcar.hu :: A General Motors részvényeseinek januári konferenciáján döntés született egy új elektromos autókhoz fejlesztett platform kifejlesztéséről, amit elsősorban a Cadillac-nek szánnak.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Alonso Cadillackel indul Daytonában

formula.hu :: A kétszeres világbajnok másodszor áll rajthoz a 24 órás versenyen – ezúttal a tavalyi győztes márkával, ex-F1-es csapattárssal. A spanyol nyerni megy Floridába.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Eladó a király autója

vezess.hu :: Elvis Presley kedvenc autóját árverezi el a Dorotheum aukciósház október végén Salzburgban: az 1972-es Cadillac de Ville Estate Wagon értékét 100-200 euróra ezer (32-64 millió forintra) becsülik. A rock and roll királya az 1970-es években ezzel ingázott Beverly Hills és Las Vegas között. Ebből a modellből csak kettő létezett a világon, a másik Dean Martiné volt. Az autó a legkisebb részletekig Elvis kívánságára készült, még a kerékküllőket is 24 karátos arany borítja. Nyolcállomásos rádióval, bőrborítással, légkondicionálóval, valamint hidraulikus és elektronikus segédeszközökkel egészítették ki az eredetileg szedán karosszériás Deville típusú limuzint, melyet az American Sunroof Company épített át extranagy kombivá. A különleges autó, amelyben 112 ezer kilométer van, Elvis halála után húsz évig Graceland személyzetének járműveként szolgált, majd az 1990-es években műgyűjtők tulajdonába került. 2016-ban Ausztriába vitték a járművet. Elvis Presley autók iránti rajongása legendás volt,

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hazaköltözik a Cadillac

totalcar.hu :: Durván négy éve jelentették be, hogy a Cadillac vezetése New Yorkba költözik. Akkor azzal indokolták a döntést, hogy New Yorkban van a divat fővárosa, és a potenciális vásárlók egy jó része, de ez már akkor is csak kifogásnak tűnt .

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Fotókon az új amerikai elnöki limuzin

totalcar.hu :: A lényeg persze nem változott semmit: a világ egyik legbiztonságosabb, akna- és golyóálló járművét készítik el az elnök számára, teherautó-alvázra, az aktuális Cadillac csúcsmodell formavilágát idéző burkolattal. Donald Trump eddig a Barack Obama beiktatására készített, Beast, azaz Szörnyeteg becenevű autót használta, mostanra azonban átülhetett a neki tervezett gépbe, amelyet különösebb ceremónia nélkül vett használatba a napokban.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nem használod egy ideig a Cadillaced? Használja addig más!

vezess.hu :: A General Motors úgy próbál autómegosztó szolgáltatást indítani, hogy nem bárki által használható bérautókat állít üzembe (mint mondjuk a Mercedes a Car2Go-val), hanem autói tulajdonosai számára teszi lehetővé, hogy egyszerűen, könnyen bérbe adhassák autójukat, amikor épp nem használják. A Maven Cars kölcsönzővállalat autómegosztó rendszerét használva a 2015-ös vagy újabb, tehát legfeljebb negyedik éves Chevrolet, Buick, GMC vagy Cadillac márkájú autók egyelőre Chicago, Detroit, Ann Arbor városában, Michigan államban, a GM szűkebb pátriájában kölcsönözhetők ki, béta állapotban futó rendszerben. Ha a teszt sikeres lesz, az online GM-kölcsönzés tovább terjedhet a világban. A Maven 180 ezer tranzakciós, 300 millió mérföldes car sharing tapasztalata után azt állítja: a szolgáltatás sikerének kulcsa a bizalom. Ennek megteremtése érdekében a GM egymillió dolláros fedezeti értékű biztosítást állít a rendszerben résztvevők mögé, állandó ügyfélszolgálatot is biztosít (az OnStar rendszeren

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Két év és minden Cadillac önvezethet majd

totalcar.hu :: A General Motors luxusmárkája sem akar lemaradni a konkurensektől, 2020-tól minden Cadillac-hez elérhető lesz a Super Cruiser, a márka saját önvezető rendszere. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Minden Cadillac önvezető lesz

vezess.hu :: Három éven belül megkezdi a Super Cruise önvezető technológia bevezetését, és végül minden egyes típusához elérhetővé teszi azt a Cadillac, jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján a General Motors elitmárkája. Ezt követően a cégcsoport egyéb márkái is megkapják a technológiát. A Super Cruise optikai, radaros és lézeres érzékelők, nagyfelbontású térképadatok valamint egy igen pontos GPS helymeghatározó berendezés felhasználásával képes irányítani az autót, jelenleg Észak-Amerika mintegy 210 ezer kilométernyi autópályáján. Cadillac CTS A rendszerhez egy érzékeny vezetőfigyelő funkció is tartozik, amely nem engedi, hogy a sofőr mással foglalkozzon menet közben – magyarul nem olvashat, nem szundikálhat és nem is telefonálhat, miközben az autó helyette vezet. A másik nagy hír, hogy elkezdik kiterjeszteni a CTS szedánon 2017-ben már bevezetett V2X (jármű és infrastruktúra közötti) kommunikációs rendszert. 2023-tól egy nagy darabszámban eladott crossover, majd később minden további

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kidobják a legkisebb Cadillacet

totalcar.hu :: Annak idején úgy tűnt, a Cadillac végre előáll egy versenyképes alapmodellel, de mostanra egyértelmű lett, hogy az ATS sem lett sikeres, hiába követi szorosan a BMW és a Mercedes receptjét.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kirúgták a Cadillac vezérét

totalcar.hu :: Négy éve már, hogy Johan de Nysschen az Infinititől a Cadillachez szerződött. A szakembertől akkor azt várták, hogy felfuttassa a General Motor luxusautó-márkáját, de ez a drága próbálkozások ellenére csak részben sikerült.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Újabb kihívó a kompakt luxusterepjárók szegmensében

vezess.hu :: Kétliteres turbómotorhoz kapcsolódó kilencfokozatú automata sebességváltó, kapcsolható összkerékhajtás: európai receptből állította össze új szabadidőjárművét a Cadillac. Mégsem meglévő modell adaptációjáról van szó: az XT4 tengelytávja 2779 mm, hosszúsága 4599 mm, azaz az autó érezhetően nagyobb, mint a nem is olyan régen még testvérmárkának számító Opel legnagyobb SUV-ja, a Grandland X (4477/2675 mm). Az ötszemélyes autóval intenzív modelloffenzíva veszi kezdetét a Cadillacnél, 2021-ig félévente rukkolnak elő új típusokkal. Az újoncok már mind az XT4-nél elsőként alkalmazott felszereltségi szint stratégiát alkalmazzák: az alapverzió fölött, egymás mellett foglal helyet a ranglétrán egy elegáns és egy sportos csúcsmodell – valahogy úgy, mint a Lexusnál. Az elöl MacPherson rugóstaggal, hátul öt lengőkaros felfüggesztéssel szerelt, opcióként adaptív sportfutóművel is rendelhető szabadidőjármű alapkivitelben kínál LED-es fényszórókat, a hátsó lábtér meghaladja az egy métert, az öt

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook