CadillacVan remény a Cadillac számára

automotor.hu :: Még neve sincs annak az autónak, ami egy új korszak előfutára.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Q7 és XC90 stílusos alternatívája lehetne ez a Cadillac

player.hu :: Nagy terepjárója eddig is volt már a Cadillacnek, az Escalade, most ennek a kisebb testvére jelent meg. Az XT6 neve nem túl izgalmas, de az ötméteres és hétüléses SUV tele van minden olyan extrával, amire ebben a kategóriában számíthatsz.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Cadillac lesz a GM elektromos autóinak húzómárkája

e-cars.hu :: Új korszak jön a Cadillac életében.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Teljes a káosz a Cadillacnél?

totalcar.hu :: Egyértelmű, hogy a General Motors még mindig túl komplikált felépítésű cég, sokszor még saját maga számára is. Legalábbis az idei Detroit Motor Show-n ez derült ki: bemutatták annak a CT6-nak a sportváltozatát, amelynek a gyártása hamarosan leáll .

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Név nélküli luxus-villanyautó a Cadillactől

vezess.hu :: A Cadillac a jövőben kulcsszerepet vállal a General Motors villamosítási stratégiájából, és ezért elsőként kaphatja meg a konszern még be sem fejezett elektromos padlólemezét. Érdekes, hogy nem a múlt héten leleplezett XT6 full-size szabadidőjárműbe integrálták az elektromos technológiát; vélhetően nem modulárisan variálható, hanem kifejezetten elektromos jármű céljára fejlesztett platformról van tehát szó. Mindazonáltal rugalmasan variálható lesz a padló, így a márkák gyorsan reagálva, rugalmasan tudnak az ügyféligényeknek megfelelő járműveket fejleszteni. A Cadillac villanyautójából rövid időn belül többféle karosszériaváltozat is készül majd. Az elektromos platform első-, hátsó- és összkerékhajtással egyaránt kialakítható, az akkumulátorcsomagok kapacitása és teljesítménye modelltől és piactól függően szabályozható. A Cadillac 2011-ig félévente mutat be egy-egy új modellt; az elektromos típus vélhetően már ebben a feszített tempójú bevezetési körben megjelenik.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Már a Cadillacnek is van óriási méretű szabadidő-autója

automotor.hu :: Nincs hibrid vagy elektromos változat a közel 2,2 tonnás autóból.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kistestvért kap a Cadillac Escalade

vezess.hu :: Az elsőkerék-hajtású platformra épülő XT6 előd nélkül érkezik a kínálatba, új multimédiás funkciókkal, bőséges helykínálattal, modern vezetőtámogató szolgáltatásokkal, és egy kilencfokozatú automata váltóval és négy állású üzemmód-szabályozóval megtámogatott, 3,6 literes V6-os benzinmotorral.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Cadillac lesz a GM Teslája

totalcar.hu :: A General Motors részvényeseinek januári konferenciáján döntés született egy új elektromos autókhoz fejlesztett platform kifejlesztéséről, amit elsősorban a Cadillac-nek szánnak.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Alonso Cadillackel indul Daytonában

formula.hu :: A kétszeres világbajnok másodszor áll rajthoz a 24 órás versenyen – ezúttal a tavalyi győztes márkával, ex-F1-es csapattárssal. A spanyol nyerni megy Floridába.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Eladó a király autója

vezess.hu :: Elvis Presley kedvenc autóját árverezi el a Dorotheum aukciósház október végén Salzburgban: az 1972-es Cadillac de Ville Estate Wagon értékét 100-200 euróra ezer (32-64 millió forintra) becsülik. A rock and roll királya az 1970-es években ezzel ingázott Beverly Hills és Las Vegas között. Ebből a modellből csak kettő létezett a világon, a másik Dean Martiné volt. Az autó a legkisebb részletekig Elvis kívánságára készült, még a kerékküllőket is 24 karátos arany borítja. Nyolcállomásos rádióval, bőrborítással, légkondicionálóval, valamint hidraulikus és elektronikus segédeszközökkel egészítették ki az eredetileg szedán karosszériás Deville típusú limuzint, melyet az American Sunroof Company épített át extranagy kombivá. A különleges autó, amelyben 112 ezer kilométer van, Elvis halála után húsz évig Graceland személyzetének járműveként szolgált, majd az 1990-es években műgyűjtők tulajdonába került. 2016-ban Ausztriába vitték a járművet. Elvis Presley autók iránti rajongása legendás volt,

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Hazaköltözik a Cadillac

totalcar.hu :: Durván négy éve jelentették be, hogy a Cadillac vezetése New Yorkba költözik. Akkor azzal indokolták a döntést, hogy New Yorkban van a divat fővárosa, és a potenciális vásárlók egy jó része, de ez már akkor is csak kifogásnak tűnt .

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Fotókon az új amerikai elnöki limuzin

totalcar.hu :: A lényeg persze nem változott semmit: a világ egyik legbiztonságosabb, akna- és golyóálló járművét készítik el az elnök számára, teherautó-alvázra, az aktuális Cadillac csúcsmodell formavilágát idéző burkolattal. Donald Trump eddig a Barack Obama beiktatására készített, Beast, azaz Szörnyeteg becenevű autót használta, mostanra azonban átülhetett a neki tervezett gépbe, amelyet különösebb ceremónia nélkül vett használatba a napokban.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nem használod egy ideig a Cadillaced? Használja addig más!

vezess.hu :: A General Motors úgy próbál autómegosztó szolgáltatást indítani, hogy nem bárki által használható bérautókat állít üzembe (mint mondjuk a Mercedes a Car2Go-val), hanem autói tulajdonosai számára teszi lehetővé, hogy egyszerűen, könnyen bérbe adhassák autójukat, amikor épp nem használják. A Maven Cars kölcsönzővállalat autómegosztó rendszerét használva a 2015-ös vagy újabb, tehát legfeljebb negyedik éves Chevrolet, Buick, GMC vagy Cadillac márkájú autók egyelőre Chicago, Detroit, Ann Arbor városában, Michigan államban, a GM szűkebb pátriájában kölcsönözhetők ki, béta állapotban futó rendszerben. Ha a teszt sikeres lesz, az online GM-kölcsönzés tovább terjedhet a világban. A Maven 180 ezer tranzakciós, 300 millió mérföldes car sharing tapasztalata után azt állítja: a szolgáltatás sikerének kulcsa a bizalom. Ennek megteremtése érdekében a GM egymillió dolláros fedezeti értékű biztosítást állít a rendszerben résztvevők mögé, állandó ügyfélszolgálatot is biztosít (az OnStar rendszeren

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Két év és minden Cadillac önvezethet majd

totalcar.hu :: A General Motors luxusmárkája sem akar lemaradni a konkurensektől, 2020-tól minden Cadillac-hez elérhető lesz a Super Cruiser, a márka saját önvezető rendszere. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Minden Cadillac önvezető lesz

vezess.hu :: Három éven belül megkezdi a Super Cruise önvezető technológia bevezetését, és végül minden egyes típusához elérhetővé teszi azt a Cadillac, jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján a General Motors elitmárkája. Ezt követően a cégcsoport egyéb márkái is megkapják a technológiát. A Super Cruise optikai, radaros és lézeres érzékelők, nagyfelbontású térképadatok valamint egy igen pontos GPS helymeghatározó berendezés felhasználásával képes irányítani az autót, jelenleg Észak-Amerika mintegy 210 ezer kilométernyi autópályáján. Cadillac CTS A rendszerhez egy érzékeny vezetőfigyelő funkció is tartozik, amely nem engedi, hogy a sofőr mással foglalkozzon menet közben – magyarul nem olvashat, nem szundikálhat és nem is telefonálhat, miközben az autó helyette vezet. A másik nagy hír, hogy elkezdik kiterjeszteni a CTS szedánon 2017-ben már bevezetett V2X (jármű és infrastruktúra közötti) kommunikációs rendszert. 2023-tól egy nagy darabszámban eladott crossover, majd később minden további

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Kidobják a legkisebb Cadillacet

totalcar.hu :: Annak idején úgy tűnt, a Cadillac végre előáll egy versenyképes alapmodellel, de mostanra egyértelmű lett, hogy az ATS sem lett sikeres, hiába követi szorosan a BMW és a Mercedes receptjét.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kirúgták a Cadillac vezérét

totalcar.hu :: Négy éve már, hogy Johan de Nysschen az Infinititől a Cadillachez szerződött. A szakembertől akkor azt várták, hogy felfuttassa a General Motor luxusautó-márkáját, de ez a drága próbálkozások ellenére csak részben sikerült.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Újabb kihívó a kompakt luxusterepjárók szegmensében

vezess.hu :: Kétliteres turbómotorhoz kapcsolódó kilencfokozatú automata sebességváltó, kapcsolható összkerékhajtás: európai receptből állította össze új szabadidőjárművét a Cadillac. Mégsem meglévő modell adaptációjáról van szó: az XT4 tengelytávja 2779 mm, hosszúsága 4599 mm, azaz az autó érezhetően nagyobb, mint a nem is olyan régen még testvérmárkának számító Opel legnagyobb SUV-ja, a Grandland X (4477/2675 mm). Az ötszemélyes autóval intenzív modelloffenzíva veszi kezdetét a Cadillacnél, 2021-ig félévente rukkolnak elő új típusokkal. Az újoncok már mind az XT4-nél elsőként alkalmazott felszereltségi szint stratégiát alkalmazzák: az alapverzió fölött, egymás mellett foglal helyet a ranglétrán egy elegáns és egy sportos csúcsmodell – valahogy úgy, mint a Lexusnál. Az elöl MacPherson rugóstaggal, hátul öt lengőkaros felfüggesztéssel szerelt, opcióként adaptív sportfutóművel is rendelhető szabadidőjármű alapkivitelben kínál LED-es fényszórókat, a hátsó lábtér meghaladja az egy métert, az öt

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


XT4: új, slágergyanús Cadillac

totalcar.hu :: Mostantól új ütőkártya van a Cadillac kezében, amellyel új vásárlókat szerezhetnek, akár a fiatalabb korosztályból is. Az XT4-gyel az aktuális nemzetközi autódivat kellős közepébe céloz a márka, így ez a modell akár Észak-Amerikán kívül is sikert hozhat.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Mégis került egy V8-as a csúcs-Cadillacbe

totalcar.hu :: Észak-Amerikában nincs presztízse a hathengeres motornak, hisz olyat a Toyota Camryhoz, meg a Honda Accordhoz is kapni. Ezek meg odaát az Opel Astra és a VW Golf megfelelői funkcióban és árban, csak a méreteik mások. A Cadillac mégis megpróbálkozott azzal, hogy a csúcsmodelljét csak V6-ossal forgalmazza – nos, eddig bírták.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Betámadja az AMG S 63-at a Cadillac

vezess.hu :: Mercedes AMG S 63, Alpina B7 xDrive, Jaguar XJR – ezzel le is zárult az 5 méter és 500 lóerő fölötti, nyolchengeres luxuslimuzinok listája. Illetve nem: mostantól egy amerikai versenyző is indul a felső kategória kék szalagjáért. A Cadillac CT6 (5184 x 1880 x 1473 mm; 3109 mm tengelytáv) eddig 265-404 lóerős teljesítménytartományban volt elérhető, ám most gondolt egyet a gyár, és a Cadillac történetének első ikerturbós V8-asát megépítve elkészítette a CT6 V-Sportot, a nagy szedán sportkivitelét. A 4,2 literes V8-as a gyári becslések szerint 550 lóerős (később rendelhető lesz 500 LE-re korlátozott kivitele is), nyomatéka 850 Nm, amelynek 90 százaléka már 2000/perctől elérhető. A motor valóban modern technológiákat vonultat fel, a hengersorok között elhelyezett turbófeltöltőtől az elektronikus vezérlésű megkerülő szelepen át a dupla vizes töltőlevegő-hűtőig; a közvetlen befecskendezéstől a kétoldali változó szelepvezérlésig, a hengerlekapcsolástól a változó szállítású olajszivattyúig.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Az ár-értékarány négykerekű bajnokai

vezess.hu :: Idén ötven éve adta ki először a legjobb ajánlatokat összesítő Best Buy listáját a Consumer Guide Automotive szerkesztői stábja. 21 kategóriában, objektív mérőszámok (vételár, felszereltség, teljesítmény, helykínálat, fogyasztás, megbízhatóság és értéktartás) alapján állítják fel a rangsort. A modellek egy része Európában is kapható, ezért érdemes lehet megfontolni, ha új autót keresünk. Legjobb családi járműChrysler Pacifica Legjobb kisautóToyota Yaris iA, Kia Soul Legjobb kompakt autóHonda Civic, Toyota Prius, Volkswagen Golf kombi Legjobb prémium kompakt autóAudi A4, Cadillac ATS Legjobb középkategóriás autóHonda Accord, Toyota Camry Legjobb prémium középkategóriás autóAcura TLX, Lexus ES Legjobb nagyautóChevrolet Impala, Buick LaCrosse Legjobb prémium nagyautóGenesis G90 Legjobb sportautóFiat 124 Spider/Mazda MX-5, Ford Mustang, Volkswagen Golf GTI Legjobb prémium sportautóChevrolet Corvette Legjobb városi crossoverHonda HR-V, Mazda CX-3, Nissan Rogue Sport Legjobb

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Mégis megtartja a CT6-ot a Cadillac

totalcar.hu :: Mégis gyártásban tartja a CT6-ot a Cadillac. Erről a márka vezérigazgatója, Johan de Nysschen beszélt egyértelműen, cáfolva a múlt héten megjelent híreszteléseket. Korábban a Reuters írta meg, hogy a General Motors 2020 után hat személyautójától is megválna: a Chevrolet Volt , a Buick LaCrosse , a Cadillac XTS , a Chevrolet Impala és a Chevrolet Sonic mellett a listán szerepelt a CT6 is.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Senkinek sem kell a pink Espada?

autonavigator.hu :: Kevés autónak áll jól a halvány pink árnyalat, a hajóméretű Cadillac De Ville persze közéjük tartozik. Lamborghinire nem jellemző, pedig oltári dögös így az Espada.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook