ChryslerHamarosan hotelt varázsolhatnak a világ egyik leghíresebb felhőkarcolójából

roadster.hu :: A Chrysler Building minden kétséget kizáróan New York legikonikusabb épületei közé tartozik. A városba látogatók ennek ellenére jelenleg szinte semmit nem láthatnak a belsejéből, friss hírek szerint ez azonban hamarosan megváltozhat.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Összeolvadási pletykák repítik a Fiat Chrysler és a Peugeot árfolyamát

portfolio.hu :: Robert Peugeot, a PSA konszern egyik nagytulajdonosa, az FFP holding elnöke egy francia lapnak arról beszélt, hogy támogatna egy felvásárlását...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Egy vagyonba került a nagy fogyasztás a Chryslernek

totalcar.hu :: A fogyasztáskorlátozás nem új dolog, az Egyesült Államokban 1975 óta írják elő az autógyártók számára az eladott autók átlagos fogyasztását. Aki túllépi a határértéket, az pedig fizet, a túllépés mértékének és az eladott autók mennyiségének arányában. De még soha senkinek nem kellett ekkora összeget fizetnie ezért, mint a Fiat-Chryslernek.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ízlésesebb pickupot is kínál a Ram

totalcar.hu :: A Fiat-Chrysler legsikeresebb márkája manapság a Ram, egyesek szerint egyenesen ez a részleg tartja a felszínen az egész cégcsoportot.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


"Kutyák" vertek szét egy autót

formula.hu :: A PETA állatvédő szervezet sajátos akciót tartott a Los Angeles Auto Show-n: kutyajelmezbe öltözött aktivisták kalapáccsal vertek szét egy Chryslert. Az ok, hogy a cég támogatja az 1000 mérföldes alaszkai szánversenyt, az Iditarodot, amely évről évre kutyák halálát okozza.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook A Jeep Renegade alapjaira épül a következő Alfa Romeo

totalcar.hu :: Tulajdonképpen a Fiat-Chrysler platform-stratégiájára láthatunk újabb példát: mostanság a 4 méternél nagyobb fronthajtású modellek a cégnél mind a néhai Fiat Punto műszaki alapjainak átméretezett változatára épül. Így lesz ez az Alfa Mitót váltó ötajtós mini-terepjáróval is.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kell egy ezer lóerős motor? Most vehetsz egyet

vezess.hu :: Hét liter, nyolc henger, egy kompresszor, 1290 Nm, 1000 lóerő: a Fiat-Chrysler konszernhez tartozó Mopar műhely újra lenyűgözte a világot. Miután tavaly egy 707 lóerős motort mutattak be, idén megugrották a bűvös ezres szintet, ráadásul autót is építettek a csodablokk köré.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ezer lóerős ős-Chargert készített a Mopar

totalcar.hu :: A Mopar, a Chrysler gyári tuningmárkája készítette el a legendás Charger 426 Hemi aktualizált változatát, a Super Charger tanulmányt, az elérhető legerősebb gyári V8-as motorral.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jön a Jeep plug-in hibrid városi terepjárója

vezess.hu :: A Jeep 2020 elején, azaz másfél év múlva vezeti be a Renegade városi terepjáró konnektoros hibrid kivitelét. A Renegade PHEV ugyanabban az üzemben, ugyanazon a gyártósoron készül majd, ahol a modell belső égésű motorral szerelt kivitelei. Ugyanitt gyártják a Renegade ikertestvérét, a Fiat 500X-et is. A Jeep Renegade PHEV előszériás példányai 2019-ben jelennek meg. Az új hajtáslánc gyártásának előkészítésére 200 millió eurót fordít a Fiat-Chrysler Automobiles (FCA), beleértve a munkaerő képzését. A konnektoros hibrid Jeep fontos szerepet játszik az FCA villamosítási stratégiájában, amelynek keretében eddig a Chrysler Pacifica egyterűt, valamint a Ram 1500 pickup e-Torque mild hibrid technológiával erősített verzióját bocsátották forgalomba. 2022-re összesen tizenkét különböző, részben vagy teljesen elektromos hajtásláncot kínál a konszern, ezeket 30 különböző típusba fogják beépíteni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Már a kínaiakon sem lehet egy jót röhögni?

totalcar.hu :: Párizsban nagyobb területen állított ki a kínai GAC, mint sok tradicionális autógyár, arról nem beszélve, hogy az Alfa Romeo, Chrysler, Fiat, Jeep, Ford, Bentley, Volkswagen, Mazda, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel és Volvo összesen egészen pontosan nulla négyzetméteren voltak jelen. De míg mondjuk a Seat szabad területen felállított, apró, ideiglenes építményben tartotta a Tarraco nevű SUV világpremierjét, addig a Guangzhou Automobile Group Co. nulla darabos európai autóeladással igazán kitett magáért: nagyobb volt a standja, mint a Hondának, és alig kisebb, mint az Audié.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Hétszáz lóerős terepjárót, valaki?

totalcar.hu :: A Rezvani Tank eleve elég extrém jószág, bár ez leginkább a külsőségeire vonatkozik. Amennyire tudni lehet, a bő negyedmillió dolláros terepjáró elég olcsó Chrysler technikára épül, amit nagyon ügyesen csomagoltak. Az eddig ismert, durván ötszáz lóerős Military Edition mellé most bemutatták az X-et is, amelybe viszont a Dodge kompresszoros, 717 lóerős Hellcat motorja kerül.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Tömeges gondok a német-francia tengely mentén

vezess.hu :: Az Európai Bizottság hétről hétre közzéteszi azt a listát, amelyen az Unió tagországaiban frissen visszahívott tartós fogyasztási cikkek – köztük az autóipari visszahívások is – szerepelnek. Az alább leírtak természetesen csupán vázlatosan ismertetik a problémák jellegét; ha felmerül a gyanú, hogy autót (motorod, traktorod, buszod…) érintett, mindenképp fordulj a forgalmazóhoz, ilyen esetekben ő a tuti tudás forrása. Chrysler Aspen / 300 / 300 CGyártás: 2008. március – decemberAz utasoldali légzsák felfúvó patronjának hibája miatt a légzsák működésbe lépésekor fémszilánkok repülhetnek az utastérbe, sérülést okozva az utasoknak. Citroën C3Gyártás: 2018. január 11-22.Rosszul összeszerelt kormányoszlop miatt irányíthatatlanná válhat az autó. Citroën C4 Picasso / Spacetourer / Jumpy / DS7 CrossbackPeugeot 308 / 3008 / 5008 / Traveller /ExpertGyártás: 2018. április – májusMotorolaj szivároghat egy rosszul meghúzott csavar mellett. Ford Edge / Mondeo / S-MAX / GalaxyGyártás: 2014.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Elektromos buszlimuzin a Chryslertől

vezess.hu :: A kategóriateremtő Voyager utódja, a szintén rendkívül sikeres Pacifica egymagában kevés ahhoz, hogy eltartson egy egész márkát, márpedig a Chryslernek jelenleg (a hamarosan nyugdíjba vonuló 300-as szedánon kívül) nincs más modellje. Ez azonban hamarosan megváltozhat: állítólag hamarosan elkészül a tavalyi Portal tanulmányautó szériaváltozata. A Pacifica stíluselemeit kompakt méretekkel kombináló koncepciót 100 kWh-s akkumulátor hajtotta, amely mintegy 400 kilométerre elegendő energiát volt képes tárolni – ma már ennél kedvezőbb paramétereket kínál az akkutechnológia. A Portal nem csak elektromos volt, de önvezető is – kérdés, hogy ezt a technológiát is átveszi a szériagyártásba a Chrysler.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Fiat-Chrysler is soros hathengeresre vált?

totalcar.hu :: A Fiat-Chrysler is csatlakozik az egyik aktuális autóipari divathoz, amely hatékonysági megfontolások mentén alakult ki, és lassanként mindenki csatlakozik hozzá.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jön a konnektoros hibrid Jeep Wrangler

vezess.hu :: Amikor először olvastuk a hírt, és csak felületesen futottuk át, meg voltunk győződve arról, hogy a Jeep valamelyik softroadere kapja majd meg az FCA plug-in hajtásláncát, de nem: a márka észak-amerikai üzemében a leendő Jeep Wrangler PHEV számára fognak teljesítményszabályozó elektronikai modult gyártani. A plug-in Wrangler 2020-ban lép piacra, egyikeként annak a több mint harminc részben vagy teljesen elektromos modellnek, amelyet az FCA 2022-ig piacra kíván dobni. A gyár toledói (nem Spanyolország, hanem Ohio, USA) üzemében készül majd a teljesítményátalakító modul, valamint a kettős üzemű töltőmodul, amely váltó- és egyenáramú töltést is képes felvenni. A teljesítményszabályozó modul a kipufogó és a kardántengely között helyezkedik el. A modellről egyelőre nem állnak rendelkezésre további információk. A Chrysler Pacifica Hybrid révén az FCA-nak már van tapasztalata a PHEV hajtással

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Elhunyt Sergio Marchionne, a Fiat és a Ferrari korábbi vezére

autopult.hu :: Sergio Marchionne nevét bizonyára nagyon sokan ismerik, talán még azok közül is, akik nem követik igazán az autózás világát. A Fiat Chrysler Automobiles (azaz az FCA) és a Ferrari vezére egy korábbi műtét alatt fellépő komplikációk nyomán a mai napon, 66 éves korában elhunyt, hatalmas űrt hagyva maga mögött az autóiparban.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Marchionne kómában, mi lesz így az FCA-val és a Ferrarival?

autonavigator.hu :: A Fiat-Chrysler és a Ferrari elnök-vezérigazgatójánál egy vállműtét folyományaként léptek fel komplikációk, melynek következtében váratlanul le kellett mondania minden felelős pozíciójáról.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Sergio Marchionne nem tudja folytatni, új elnöke lett a Fiatnak és a Ferrarinak

totalcar.hu :: Egészségügyi problémák miatt a vártnál korábban távozott vezérigazgatói posztjáról a Fiat-Chrysler és a Ferrari vezére, Sergio Marchionne. Az egy ideje már a nyugdíjra készülő cégvezér egy műtétje váratlan szövődményei miatt nem tud visszatérni a munkába. Már megvan az utóda. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Jeep is sokat vár C. Ronaldótól

totalcar.hu :: Az olasz csapat több mint 100 millió eurót fizet Ronaldóért, de nem csak ők szeretnék, ha megtérülne a befektetésük. 2012 óta a Juventus zebracsíkos mezén fő szponzorként a Jeep jelenik meg. A Fiat Chrysler csoport márkája 15 millió eurót fizet évente a feliratért. Azzal, hogy a világ egyik, ha nem a leghíresebb focistája is viselni fogja a mezt, a felület értéke nagyot nő. Egy független ügynökség 45 millió euróra becsülte egy esetleges Bajnokok Ligája döntőbe jutás marketing értékét.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ütközéskor nyílnak az ajtók

vezess.hu :: Az Európai Bizottság hétről hétre közzéteszi azt a listát, amelyen az Unió tagországaiban frissen visszahívott tartós fogyasztási cikkek – köztük az autóipari visszahívások is – szerepelnek. Az alább leírtak természetesen csupán vázlatosan ismertetik a problémák jellegét; ha felmerül a gyanú, hogy autót (motorod, traktorod, buszod…) érintett, mindenképp fordulj a forgalmazóhoz, ilyen esetekben ő a tuti tudás forrása. Mercedes-Benz V-osztály(Gyártás: 2018. február 15-19.)Az ajtókilincs összeszerelésénél kimaradtak egyes alkatrészek, ezért oldalirányú ütközés esetén kinyílhatnak az oldalajtók. Subaru Tribeca, B9 Tribeca(Gyártás: 2006 – 2014)A Takata légzsákjai a Subaru nagy utasszállítójába is bekerültek; a korrodált gázgenerátorok hibája miatt az utasoldali légzsák nyitásakor nagy sebességgel fémrepeszek repülhetnek szét az utastérben. Chrysler 200Dodge AvengerJeep Cherokee, Liberty(Gyártás: 2011. június – 2013. december)Az utasülés foglaltsági érzékelőjének vezérlőegysége hibás,

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Elkaszálhatják a Chryslert, de másik amerikai márka is veszélyben van

vezess.hu :: Mostanában egyre többször bukkannak fel különös hírek a FCA csoport háza tájáról, kezdetnek ott volt a Fiat-ok gyártásának beszüntetése Olaszországban, most pedig úgy hírlik, hogy a Chrysler márkát temethetjük el hamarosan. A Fiat-Chrysler konszernhez tartozik többek között az igazán jól teljesítő Ferrari, a Maserati és a feltámadást váró Alfa Romeo is, valamint a Jeep és a Dodge. A Chrysler mélyrepülése már hosszú ideje tart, rengeteg próbálkozás volt már a megmentésére, a 300C-t például Lancia Thema néven európai piacon is árulták, ám ez sem a Lanciát, sem az amerikai vállalatot nem húzta ki a gödörből. Mára oda jutottak, hogy hazai piacon sem igazán képesek sikereket elkönyvelni. A modellválaszték mára két autóra szűkült, az igazán koros 300-as és Pacifica családi egyterű, mely szintén nem a legfrissebb darab. Maga Sergio Marchionne is azt nyilatkozta, hogy a négyajtós modell valószínűleg a jelenlegi generációval el is búcsúzik, valamint nincsenek fejlesztés alatt álló modellek a

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Mégsem megy a levesbe a Chrysler

autonavigator.hu :: Megkönnyebbülten sóhajthatnak fel a Chrysler (és a Fiat) márka kedvelői, ugyanis az előzetes gyanúval szemben mégsem húzzák le a rolót.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Nissan nem fejleszt több dízelmotort?

totalcar.hu :: Több nagy autógyártó jelezte már, hogy nem öl több pénzt a dízelmotorok fejlesztésébe. A Fiat-Chrysler és a Toyota mellett most a Nikkei szerint a Nissan, sőt, parnere, a Renault is hasonló lépést tervez bejelenteni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hibrid szuperkupéként tér vissza az Alfa Romeo GTV

vezess.hu :: A Fiat Chrysler Automobiles közzétette középtávú modellterveit, és az Alfa Romeo márkánál különleges izgalmak várnak a rajongókra. Megvalósul ugyanis a Giulia alapjaira épülő, klasszikus vonalú kupé, ráadásul azt a GTV nevet kapja, amelyet 1974-től 1986-ig, majd 1995-2005 között két klasszikus modell is viselt. Alfa Romeo Alfetta GTV 1974 - 1986 Italdesign Ez azonban csak a máz: a lényeg a hajtáslánc, amely a hátsókerék-hajtású karakterisztikára hangolt Q4 összkerékhajtás mellett nyomatékvektor-szabályozást is kínál, a csúcsmodell Quadrifoglio orrában pedig a már ismert 2,9 V6 turbómotor dolgozik olyan elektromos rásegítéssel (E-Boost mikrohibrid rendszer), amely 20 százalékos teljesítménynövelés mellett teljesen kiküszöböli a turbólyukat. Alfa Romeo GTV 1995 - 2005 Pininfarina Az 50/50 tengelyterhelésű kupé négyszemélyes lesz, a kisebb motoros modellekről egyelőre nem beszélt a gyártó. A GTV valamikor a következő öt éven belül várható, inkább később, mint korábban.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook