JaguarMég nagyobb Jaguar terepjáró jön

totalcar.hu :: A brit Autocar információi szerint 2021-re érkezhet meg a legnagyobb Jaguar típus. A J-Pace állítólag a BMW X6-hoz és a Mercedes GLE Coupéhoz hasonló fazonú lesz.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Pert nyert a dizájnját másoló kínai autógyár ellen a Range Rover

vezess.hu :: Precedens értékű lehet az a győzelem, amelyet a Jaguar Land Rover (JLR) a Landwind X7 gyártója, a Jiangling Motor Corporation ellen ért el egy kínai bíróságon. A JLR azért perelte be a Jiangling Motort, mert a Landwind X7 szabadidőjármű több részletében rendkívüli módon emlékeztet a Range Rover Evoque prémium crossoverre. A bíróság öt dizájnelem esetében bizonyíthatónak találta a közvetlen másolás vádját, és megállapította, hogy a két jármű közötti hasonlóság alkalmas volt a vásárlók megtévesztésére. A pekingi bíróság kimondta, hogy a Landwind X7 értékesítését és gyártását haladéktalanul fel kell függeszteni. Emellett kártérítésre is számot tarthat a JLR. Örülünk a pekingi bíróság döntésének. Ez még inkább megerősíti azon szándékunkat, hogy beruházásokat végezzünk Kínában. A szerzői jog megfelelő védelmének ezen bizonyítéka egyértelműen jelzi, hogy Kínában megfelelő védelmet élvez a formaterv és az innováció, továbbá megfelelő védelmet élveznek a vásárlók jogai is. – nyilatkozta a

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Könnyen ellophatók ezek az autók

vezess.hu :: Évek óta szajkózzák a szakértők, hogy a kulcs nélküli nyitási és indítási rendszerek (intelligens kulcsok, kártyakulcsok, stb.) nagyon könnyen kijátszhatók, és ezért nem nyújtanak kellő védelmet a tolvajok ellen. Úgy tűnik, az autógyártók elkezdtek odafigyelni, mert a brit Thatcham Research biztosítási kutató szervezet legújabb tesztjén négy típus is kiváló eredményt ért el. Az Audi e-tron, a Jaguar XE, a Land Rover Evoque és a Mercedes B-osztály egyaránt magas szintű lopásvédelmet biztosít. Sajnos továbbra is többségben vannak azok az autók, amik nem jelentenek problémát a tolvajoknak. A Thatcham elvileg öt szinten (kiváló, jó, alapvető, gyenge, elfogadhatatlan) értékelte volna a védelmi rendszerek képességeit, ám a tesztben szereplő további hét autó az átlagos szintet sem ütötte meg: a Ford Mondeo, a Hyundai Nexo, a Kia ProCeed, a Lexus UX, a Toyota Corolla Hybrid és a Porsche Macan gyenge minősítést kapott. A szakértők szerint, amennyiben ezeknek az autóknak a kulcs nélküli nyitási

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Itt a 666 lóerős Jaguar F-Type roadster

automotor.hu :: Ezüstplaketten jelenik meg a sorozatszám a motorblokkon.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ha a Jaguar F-Type kabrió túl hétköznapi lenne

autoblog.hu :: A brit Lister Motor Company tavaly önálló modellt küldött piacra, melyhez az alapot a Jaguar F-Type Coupe szolgáltatta. Az LFT-666 egy igazán ördögi masina, karbon kiegészítőkkel és 666 lóerős kompresszoros V8-as motorral, és nyáron a nyitható tetős változat is megérkezik belőle.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook A Sátán pokolian erős kabriója

vezess.hu :: A Lister létező brit és amerikai sportautók tökéletesítésével szerzett magának nevet még az ötvenes években, majd miután néhány évvel ezelőtt életre keltették a porlepte márkát, Jaguar-modelleken alapuló, méregdrága és igen ritka sportkocsik fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Az LFT-666 tavaly ilyenkor jelent meg a színen, mint a Jaguar F-Type SVR megnövelt teljesítményű változata. Az 5,0 literes, kompresszoros motor feltöltését, szívórendszerét és vezérlését átírva a blokk 666 lóerőt ad le, az autó 3,2 mp alatt gyorsul 100 km/órára. Az igényes kidolgozású autóból 99 darab készült, egyenként több mint 140 ezer angol fontért (az 575 lóerős, 3,7 másodperces gyorsulású gyári F-Type SVR listaára 112 ezer angol font). Most viszont további tíz autót építenek, igaz, már roadsterként. Az LFT-C névre keresztelt autó kézi kidolgozású utasteret, szénszálas karosszériapaneleket, egyedi kipufogórendszert kap, és persze a 666 lóerős V8-as is maradt, amelyre tömör ezüst sorszámlapkát

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Te helyes pozícióban ülsz az autóban?

formula.hu :: A Jaguar tanácsait érdemes megfogadni azzal kapcsolatban, hogy mi a tökéletes üléshelyzet autóvezetés közben.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Úgy gondolja, helyesen ül a kormánynál? Ellenőrizze le

hvg.hu :: A Jaguar egy igen alapos videón mutatta be, hogyan is kellene ülni a volán mögött.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Lenne mit mesélnie ennek a Jaguarnak, amit 40 éven keresztül Afrikában hajtottak

player.hu :: A hetvenes évek végén egy francia üzletember, aki a munkája miatt Afrikában élt, a Jaguarját is magával vitte. Szokatlan látvány lehetett Nigerben az E-Type, amivel negyven évig járt, és a sokat látott veterán most új kalandra vár.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Mindenkinek így kellene vezetnie

totalcar.hu :: Bár az autógyártók legtöbbször csak a vásárlóikkal törődnek, a Jaguar most olyan tanácsokkal látja el a közönséget, amelyek mindenkinek a hasznára válnak, bármit is vezessen.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Egy élhető elektromos autó, amiért leszoknánk a benzinről

origo.hu :: Közel olyan hatótávot tud a villany-Kona, mint egy Jaguar vagy Tesla, csak fél áron. És akad még más is.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Különkiadásokkal erősít a Jaguar F-Pace

vezess.hu :: Az F-Type után az F-Pace is megkapta a Chequered Flag, azaz kockás zászló kivitelt. A feltupírozott szabadidőjármű fekete, fehér vagy egy új szürke árnyalatban kapható, és rendkívül gazdag felszereltséget kínál. Az R-Sport kivitelre épülő modellverzió csak kétliteres motorokkal kapható, a 250 lóerős benzinessel, illetve a kétliteres dízellel, 180 vagy 240 lóerős kivitelben. A 300 Sport nevéből következően 300 lóerős, amit két erőforrásból nyerhetünk: a 2,0 literes benzines 400 Nm-t és 6,1-es gyorsulást tud, a 3.0 V6-os dízel nyomatéki csúcsa 700 Nm, és 6,4 mp alatt gyorsul 100 km/órára. A végsebesség 233, illetve 241 km/óra (igen, a dízel a gyorsabb.)

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Elektromos Jaguar lett a 2019-es év autója

delmagyar.hu :: Először hozott holtversenyt az év autója választás, ezen a 26 millió forintos induló árú Jaguar i-Pace diadalmaskodott az Alpine A110 felett. A harmadik, s egyben a hétköznapi győztes a Kia Ceed, mindössze 3 ponttal maradt le...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jaguar: mindig lesz sportautónk

autoszektor.hu :: SUV-k, villanymotorok, önvezetés. Ezekről szól most az autóipar, ezekre vevők most a vásárlók. Viszont legalább ilyen fontos egy márka életében a presztízs és a történelem.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Peugeot most a Fiatra és a Jaguarra vetett szemet?

totalcar.hu :: Alig bontották fel a pezsgőt az Opel felvásárlásából született gyors siker után, a Peugeot sajtóértesülések szerint tovább terjeszkedne.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Jaguar I-Pace a tréleren

e-cars.hu :: Sajnos trélerre került a Jaguar I-Pace. Hogy miért? Kiderül!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Jaguar I-Pace lett a 2019-es Év Autója

e-cars.hu :: Hét autó közül választották az elektromos Jaguar I-Pace-t a 2019-es Év Autójának.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Jaguar I-PACE az európai év autója

autosforum.hu :: A Jaguar I-PACE nyerte el a 2019. Év Európai Autója díjat. 60 szakújságíró hat versenytárs ellenében választotta meg elsőnek a Jaguar tisztán elektromos szabadidőjárművét .

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Holtversenyben a Jaguar I-Pace az Év Autója

formula.hu :: Először fordult elő, hogy az Év Autója szavazáson pontegyenlőség született: az első helyek száma döntött a Jaguar javára az Alpine-nal szemben Genfben.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Az Év Autója pedig...

totalcar.hu :: Soha nem volt még ennyire szoros verseny a jelöltek között: az egyszerű pontkülönbség nem is döntötte el, hogy melyik típus nyerheti meg az Év Autója címet. Ám végül a Jaguar I-Pace győzött: ez volt több zsűritag kedvence.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Elveszti csúcsmotorját a Jaguar XE

totalcar.hu :: A háttérben komoly váltás zajlik a Jaguarnál és a Land Rovernél motor-fronton – ennek a jelei látszanak most az XE felújítása kapcsán is.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megérkezett a továbbfejlesztett Jaguar XE

formula.hu :: Az új Jaguar XE továbbfejlesztett külső dizájnnal, vadonatúj, fényűző belső kialakítással és fejlett technológiai tartalommal lép piacra.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kívül-belül megújult a Jaguar XE

autosforum.hu :: Az új Jaguar XE továbbfejlesztett külső dizájnnal, vadonatúj, fényűző belső kialakítással és fejlett technológiai tartalommal lép piacra.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Bátyjai tollaival ékeskedik a Jaguar kis szedánja

vezess.hu :: Kívülről módosított fénygrafikájú lámpatesteiről ismerhető fel a 2020-as modellévi Jaguar XE. Könnyebb a dolog, ha beülhetünk a kocsiba: az I-Pace-ből ismert multifunkciós kormánykerék és kétszintes, dupla érintőképernyős központi kezelőfelület, valamint az F-TYPE-tól kölcsönzött váltókar és JaguarDrive kezelőszerv új, minőségibb vezetői környezetet teremt. Szintén újdonság a tanulékony Smart Settings rendszer, amely megtanulja és automatikusan alkalmazza az egyes felhasználók preferenciáit. Ugyancsak most vezetik be azt a keret nélküli visszapillantó tükröt, amely egyben monitor is, és széles látószögű képen tudja megjeleníteni a mögöttes forgalom képét.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook