JeepBarbie-kocsikat gyűjt Katie Price

borsonline.hu :: Katie Price brit celeb, vagy ahogy művésznevén sokan ismerik, Jordan különleges autógyűjteménnyel rendelkezik. Az egész kocsiparkja ugyanis babarózsaszínű, hajazva ezzel a Barbie játékok kiegészítőjeként kapható járművekre. Van egy Suzuki és egy Jeep terepjárója, de áll a garázsában egy még nagyobb méretű pink csoda, egy lakóbusz is. Ha valakinek megtetszene Jordan szőrmés ülésekkel és rózsaszín belsővel megáldott Suzukija, az most 595 fontért (216 ezer Ft) megvásárolhatja tőle.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Együtt a Jeep 2018-as újdonságai

autosforum.hu :: Meglehetősen jól megy a Jeepnek az utóbbi időben, ami a jövőben csak fokozódni fog: megjelent a vadonatúj Wrangler, a ráncfelvarráson átesett Renegade és a Cherokee.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Durván lepontozta az EuroNCAP a Fiat Pandát és a Jeep Wranglert

totalcar.hu :: Nem ez az első alkalom, hogy egy régebbi, alighanem leváltásra váró Fiat modellt vesz elő az EuroNCAP, és minősít olyan szempontok szerint, amelyeknek nyilvánvalóan nem felelhet meg. Kevés gyártó fejleszti tovább kifutó modelljeit, ám a töréstesztjeiről ismert szervezet valamilyen ismeretlen okból ebből épp a Fiat számára ácsol akasztófát ebből a tényből.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Leszerepelt a törésteszten az ikonikus Jeep terepjáró

vezess.hu :: Felnőtt utasvédelem (19,3 pont, 50%) A frontális félátfedéses ütköztetés során az A oszlop és a műszerfalat tartó keresztidom találkozásánál olyan mértékű volt a terhelés, ami a szerkezeti szilárdságot veszélyeztette. A lábtér deformációja szintén arra engedett következtetni, hogy a szerkezet elérte terhelhetőségének határát. Habár a vezető és az utas combcsontja és térde megfelelően védett volt, a műszerfal szerkezete veszélyt jelentett az utasokra. A szerkezeti hiányosságok miatt a vezető mellkasának védelme gyengének bizonyult. A teljes átfedéses frontális ütköztetés során a vezető mellkasának védelme megfelelő, a hátul utazóké azonban rossz, ráadásul hátul a nyak terhelése, valamint a biztonsági öv által a testre kifejtett erőhatás is túlságosan magas volt. Az oldalirányú ütközéses vizsgálaton a Wrangler maximális pontszámot kapott, minden testrész megfelelően védett. Oszlopnak nem ütköztették a Wranglert. Az ostorcsapásos nyaksérülés elleni védelem mindkét üléssoron jó. Az

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Jeep Renegade alapjaira épül a következő Alfa Romeo

totalcar.hu :: Tulajdonképpen a Fiat-Chrysler platform-stratégiájára láthatunk újabb példát: mostanság a 4 méternél nagyobb fronthajtású modellek a cégnél mind a néhai Fiat Punto műszaki alapjainak átméretezett változatára épül. Így lesz ez az Alfa Mitót váltó ötajtós mini-terepjáróval is.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Ő lenne itt Gladiator, a Jeep új pickupja

totalcar.hu :: A Jeep újra erős szereplője lehet a pipkup-piacnak, ehhez pedig csak hozzá kellett csapnia egy platót a negyedik generációs Wranglerhez. Ha már pickupoznak, feltámasztottak hozzá egy Amerikában jól hangzó típusnevet, ezért lett ennek itt Gladiator a neve. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nincs akadály a Jeep platós terepjárója előtt

vezess.hu :: Remek buliautó és nagyszerű terepjáró is a Jeep Wrangler, mely minden generációval képes egy kicsit megújulni, de nem minden célnak felel meg. A csomagtere például nem olyan hatalmas, bizonyára többen hiányolhatták a platót az utastér mögül, mert most ragasztottak rá egy méreteset, ez lett a Gladiator. Természetesen ez is igazi alvázas terepjáró, melynek szerkezete nagy szilárdságú acélból készült és a négyajtós Wranglernél 78,7 centivel hosszabb az alváza, valamint 49,3 centivel a tengelytávja. Erre leginkább a plató és annak terhelhetősége miatt volt szükség. Az ajtók, gépháztető és a szélvédőkeret, valamint a plató is alumínium a tömegcsökkentés jegyében. A név kötelez, ezért a Jeep Gladiator terepjáróképességei is a többi pick up fölé emelkednek. Az első terepszög 43,6 fokos, a hátó 23 fok, 20,3 fokos a támpaszöge, szabad hasmagassága pedig 28,2 centiméter. Gázlómélysége 76 centi. Terhelhetősége 725 kg, a vontatható tömeg pedig 3470 kg. Hogy ne érje túl sok váratlan tényező a

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jeep Gladiator 2020: a terepre született pick-up

formula.hu :: Legendás 4x4-es képességek, autentikus formaterv, gazdag Jeep-örökség, a kategória legjobb vontatási és teherbírási értékei, átgondolt funkcionalitás és sokoldalúság. Modern és takarékos erőforrások, illetve számos biztonsági jellemző és intuitív technológia jellemzi az új Jeep Gladiator pick-up-ot. A 2020-ban piacra lépő Jeep Gladiator négyféle felszereltségi szinttel lesz rendelhető: Sport, Sport S, Overland és Rubicon.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


2020-ban érkezik a piacra a Jeep Gladiator

autosforum.hu :: Legendás 4x4-es képességek, autentikus formaterv, gazdag Jeep-örökség, a kategória legjobb vontatási és teherbírási értékei, átgondolt funkcionalitás és sokoldalúság. Modern és takarékos erőforrások, illetve számos biztonsági jellemző és intuitív technológia jellemzi az új Jeep Gladiator pick-up-ot.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Veszélyesen rosszak a Jeep Wrangler hegesztései?

totalcar.hu :: Az NHTSA, az Egyesült Államok közlekedés-felügyeleti funkciókat ellátó szövetségi ügynöksége egyelőre vizsgálja azt a bejelentést, amely szerint a Jeep Wrangler aktuális, JL gyári kódú generációjának alvázai életveszélyesek a hegesztések minősége miatt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Most egy Jeep tévedt a ralipályára

formula.hu :: Parc Fermé: Most egy Jeep tévedt a ralipályára

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kiszivárgott képeken a legújabb Jeep

totalcar.hu :: Az amerikai terepjáró-márka nem először használná a Gladiator nevet: 2005-ben így nevezték a Wrangler alapú pick-up tanulmányukat. Ezúttal azonban a szériamodell kapja a nevet, amelyről már néhány gyári kép is kiszivárgott.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Behúzod a kéziféket, robban a légzsák

vezess.hu :: Az Európai Bizottság hétről hétre közzéteszi azt a listát, amelyen az Unió tagországaiban frissen visszahívott tartós fogyasztási cikkek – köztük az autóipari visszahívások is – szerepelnek. Az alább leírtak természetesen csupán vázlatosan ismertetik a problémák jellegét; ha felmerül a gyanú, hogy autód (motorod, traktorod, buszod…) érintett, mindenképp fordulj a forgalmazóhoz, ilyen esetekben ő a tuti tudás forrása. Dodge RamGyártás: 2008. május – 2012. januárAz üzemanyagtartály tartókonzoljának törése miatt a tartály elmozdulhat, és az útfelülethez érhet. Ez az üzemanyag szivárgását, az pedig tüzet okozhat. Ford MondeoGyártás: 2017. augusztus – decemberA nyitható /billenthető napfénytető ragasztó rétege leválhat, ennek következtében az üvegpanel kilazulhat vagy leeshet menet közben. Jeep CompassGyártás: 2017. október – 2018. február A hátsó ülés hibás reteszelése miatt intenzív lassítás esetén a háttámla előredőlhet, a csomagtérben elhelyezett csomagok és tárgyak az utastérbe

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jön a Jeep plug-in hibrid városi terepjárója

vezess.hu :: A Jeep 2020 elején, azaz másfél év múlva vezeti be a Renegade városi terepjáró konnektoros hibrid kivitelét. A Renegade PHEV ugyanabban az üzemben, ugyanazon a gyártósoron készül majd, ahol a modell belső égésű motorral szerelt kivitelei. Ugyanitt gyártják a Renegade ikertestvérét, a Fiat 500X-et is. A Jeep Renegade PHEV előszériás példányai 2019-ben jelennek meg. Az új hajtáslánc gyártásának előkészítésére 200 millió eurót fordít a Fiat-Chrysler Automobiles (FCA), beleértve a munkaerő képzését. A konnektoros hibrid Jeep fontos szerepet játszik az FCA villamosítási stratégiájában, amelynek keretében eddig a Chrysler Pacifica egyterűt, valamint a Ram 1500 pickup e-Torque mild hibrid technológiával erősített verzióját bocsátották forgalomba. 2022-re összesen tizenkét különböző, részben vagy teljesen elektromos hajtásláncot kínál a konszern, ezeket 30 különböző típusba fogják beépíteni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Már a kínaiakon sem lehet egy jót röhögni?

totalcar.hu :: Párizsban nagyobb területen állított ki a kínai GAC, mint sok tradicionális autógyár, arról nem beszélve, hogy az Alfa Romeo, Chrysler, Fiat, Jeep, Ford, Bentley, Volkswagen, Mazda, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel és Volvo összesen egészen pontosan nulla négyzetméteren voltak jelen. De míg mondjuk a Seat szabad területen felállított, apró, ideiglenes építményben tartotta a Tarraco nevű SUV világpremierjét, addig a Guangzhou Automobile Group Co. nulla darabos európai autóeladással igazán kitett magáért: nagyobb volt a standja, mint a Hondának, és alig kisebb, mint az Audié.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Hollywoodi filmes legendát fotóztak egy hazai benzinkúton

vezess.hu :: Minden bizonnyal egy hazai Jurassic Park-rajongó lehet a tulajdonosa annak a Jeep Wranglernek, amelyet a minap fotózott le kollégánk az egyik budapesti MOL töltőállomáson. Az autó egy az egyben úgy néz ki, mint a filmben használt 1992-es Jeep Wrangler YJ Sahara, amellyel a sztori szerint a park személyzete közlekedett. Még egy amerikai rendszámot is sikerült beszerezni hozzá. A filmekben egyébként 10-es, 12-es, 14-es, 18-as és 29-es számú autók szerepeltek, szóval ez a 33-as biztos valami személyes dolog lehet. Mindenesetre gratulálunk az autóhoz, remek munka.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megújult a Jeep Cherokee

vezess.hu :: Hátulról harmonikusabb képet mutat a Cherokee. Átdolgozták a kompozit hátsó ajtót, kilincse magasabbra került, a lámpatesteket vékony LED-csík fonja körbe. Öt új kerékdizájn és két friss színárnyalat várja a vevőket. Az utastérben zongoralakk és selyemszínű krómbetétek teremtenek előkelő hangulatot, a kilencfokozatú automata váltóval szerelt, összkerékhajtású modellek kormányra szerelt váltófüleket kaptak. Új az üzemanyagtöltő-fedél is, alatta sapka nélküli nyílásba tankolhatunk. A 195 lóerős 2,2-es dízelmotor teljesíti az Euro 6D-Temp szabványt, és mostantól elsőkerék-hajtással is megvásárolható. A műszerfalat átrendezték, közepén 3,5 vagy 7,0 colos kijelző feszít. A középkonzoli UConnect multimédiás monitor immár 8,4 colos. A padlókonzolon tágasabb tárolórekeszt találunk, a csomagtartó az eddigi 500 helyett 570 literes. A teljes körű biztonsági és vezetőtámogató arzenál nem változott.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ezek a legkevésbé megbízható autók

vezess.hu :: Minden rangsornak van egy eleje és egy vége. A múlt héten megírtuk, a brit autósok személyes tapasztalata alapján melyek a legmegbízhatóbb modellek, amelyeket újonnan vagy legfeljebb háromévesen vásárolhatunk. Most nézzük, az egyes méretosztályokban mely típusok szerezték a leggyengébb eredményt. A felsorolásban a legrosszabbtól haladunk a kevésbé rosszak felé. Minden esetben érdemes megnézni a százalékos értéket: olykor a sereghajtók között is akadnak igazán jó darabok, csak speciel a kategória többi képviselője még náluk is jobb. Aztán olyan is akad, amivel igazán feleslegesen tölti az idejét az ember… Alsó-középkategória Peugeot 308 (2014- ) 81,5%Nissan Pulsar (2015- ) 86,5%Mercedes-Benz A-osztály dízel (2013- ) 86,9% Középkategória Mercedes-Benz C-osztály (2014- ) 83,1%Jaguar XE (2015- ) 83,7%Audi A4 dízel (2015- ) 91,9% FelsőkategóriaJaguar XF (2015- ) 81,9%Mercedes-Benz E-osztály (2016- ) 83,5%BMW 5 (2017- ) 85,3% Kis szabadidőjárművekCitroen C4 Cactus (2014- ) 82,5%Jeep

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Új Fiat 500X, friss motorválasztékkal

totalcar.hu :: A Fiat az 500X frissítése kapcsán veti be először a Firefly motorcsalád turbós változatait. A motorokról tavasszal hallhattunk először, és eddig csak a Jeep Renegade-ben mutatkoztak be.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jön a konnektoros hibrid Jeep Wrangler

vezess.hu :: Amikor először olvastuk a hírt, és csak felületesen futottuk át, meg voltunk győződve arról, hogy a Jeep valamelyik softroadere kapja majd meg az FCA plug-in hajtásláncát, de nem: a márka észak-amerikai üzemében a leendő Jeep Wrangler PHEV számára fognak teljesítményszabályozó elektronikai modult gyártani. A plug-in Wrangler 2020-ban lép piacra, egyikeként annak a több mint harminc részben vagy teljesen elektromos modellnek, amelyet az FCA 2022-ig piacra kíván dobni. A gyár toledói (nem Spanyolország, hanem Ohio, USA) üzemében készül majd a teljesítményátalakító modul, valamint a kettős üzemű töltőmodul, amely váltó- és egyenáramú töltést is képes felvenni. A teljesítményszabályozó modul a kipufogó és a kardántengely között helyezkedik el. A modellről egyelőre nem állnak rendelkezésre további információk. A Chrysler Pacifica Hybrid révén az FCA-nak már van tapasztalata a PHEV hajtással

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook A Jeep kiszorítaná a Mahindrát

totalcar.hu :: A Mahindra egész addig nem zavarta a Jeepet, amíg meg nem jelent az Egyesült Államokban. Most viszont megpróbálják kiszorítani, mondván, amit kínálnak, az túlságosan hasonlít saját autóikra. Mondjuk ez nem akkora meglepetés, ha figyelembe vesszük, hogy a Mahindránál a Jeep CJ-3 licence alapján indult meg az autógyártás, teljesen legálisan.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Elhunyt Sergio Marchionne

totalcar.hu :: Sergio Marchionnét múlt hét végén műtötték nem részletezett vállproblémák miatt. A beavatkozás során komplikációk léptek fel, állapota rosszabbodott, ekkor át is vette a cégcsoport irányítását Mike Manley, a Jeep főnöke.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Így pusztít a dugó miatt begőzölt terepjárós

vezess.hu :: Elsőre azt hihetnéd, hogy a Jeepet hajtó férfi a jó fiú és a rá támadó a vezetőoldali ablakon bekiabáló másik férfi a rossz az alábbi videóban, de egyes források szerint az eset máshogy történt. Csak a szokásos csúcsforgalom volt Los Angelesben, amikor Sunset Boulevard és Silverlake Boulevard kereszteződése beállt. Állítólag Rudy, a videóban az utót vezető férfi nagyon türelmetlen volt és az ablakon át elkezdte kenyérrel dobálni a többi autóst. Egyik, Adam (a videón gyalog lévő férfi) kiszállt az autójából és Héj haver miért dobálsz ezzel a szarral? felkiáltással szóvá tette a számára nem tetsző eseményeket. Rudy nem szégyellte el magát, hanem amikor Adam visszaült az autójába hátulról nekiment annak. Adam leparkolta a kocsit, majd odaszaladt a terepjáróhoz. Itt indul a videó, amin ugye az látszik, hogy az autós gyakorlatilag szándékosan nekimegy a Toyotának, leszakítva annak ajtaját és feltolva a járdára. Úgy tudni a rendőrség végül balesetként kezelte, mint egy hagyományos

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Jeep is sokat vár C. Ronaldótól

totalcar.hu :: Az olasz csapat több mint 100 millió eurót fizet Ronaldóért, de nem csak ők szeretnék, ha megtérülne a befektetésük. 2012 óta a Juventus zebracsíkos mezén fő szponzorként a Jeep jelenik meg. A Fiat Chrysler csoport márkája 15 millió eurót fizet évente a feliratért. Azzal, hogy a világ egyik, ha nem a leghíresebb focistája is viselni fogja a mezt, a felület értéke nagyot nő. Egy független ügynökség 45 millió euróra becsülte egy esetleges Bajnokok Ligája döntőbe jutás marketing értékét.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook