JeepJeep-Jeep csóka - Jeep Compass 2.0 MJet Limited Aut. Teszt

autoszektor.hu :: Hobbiterepjárónak kicsit erős

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jönnek a zöld rendszámos Jeepek

automotor.hu :: A virtuális összkerékhajtással jobban lehet araszolni terepen.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Genfben bemutatkozott a Jeep e-volution

autosforum.hu :: Előzetes premieren a plug-in hibrid technológiával szerelt Jeep Renegade és Jeep Compass.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Jeep márka a 2019. évi Genfi Autószalonon

autosforum.hu :: A Jeep folyamatosan bővülő európai modellválasztékának legújabb modelljei a 89. Genfi Autószalonon A figyelem középpontjában egy sor limitált kiadású Jeep modell került, köztük az új 'S' széria, amely a márka sportos arculatát hivatott érvényre juttatni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hibrid lesz az új Toyota Land Cruiser?

vezess.hu :: 2020-ban érkezik az új generációs Toyota Land Cruiser. Habár a gyár még nem erősítette meg ezt a hírt, a jelenlegi modellt 12 éve mutatták be, és bár a Jeep Wranglertől a Mercedes G-osztályig jó hosszú modellciklusokkal szokás számolni ebben a kategóriában, az LC-nek muszáj volna megújulnia – ha másért nem, a Lexus LX testvérmodell kedvéért, amely egyre nehezebben bír lépést tartani a konkurenciával. A formavilág jobbára marad a jelenlegi, értelemszerűen megújuló orrkialakítással: a japán Best Car magazin grafikusa szerint ehhez a Toyota esetében az új RAV4, a Lexusnál pedig az LC kupé áll modellt. A létraváz marad, de könnyebb, merevebb kivitelben, így a mérnökök pontosabb futóműhangolást, finomabb rugózást valósíthatnak meg, és persze javul az utasbiztonság is, amiről egyébként a részleges önjáró képesség is gondoskodik. Az utastérben állítólag végre elválik egymástól a két modell: a Toyota a praktikum, a Lexus a fényűzés felé mozdul el az arany középúttól. A lényeget hagytuk a

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Együtt a Jeep 2018-as újdonságai

autosforum.hu :: Meglehetősen jól megy a Jeepnek az utóbbi időben, ami a jövőben csak fokozódni fog: megjelent a vadonatúj Wrangler, a ráncfelvarráson átesett Renegade és a Cherokee.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Durván lepontozta az EuroNCAP a Fiat Pandát és a Jeep Wranglert

totalcar.hu :: Nem ez az első alkalom, hogy egy régebbi, alighanem leváltásra váró Fiat modellt vesz elő az EuroNCAP, és minősít olyan szempontok szerint, amelyeknek nyilvánvalóan nem felelhet meg. Kevés gyártó fejleszti tovább kifutó modelljeit, ám a töréstesztjeiről ismert szervezet valamilyen ismeretlen okból ebből épp a Fiat számára ácsol akasztófát ebből a tényből.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Leszerepelt a törésteszten az ikonikus Jeep terepjáró

vezess.hu :: Felnőtt utasvédelem (19,3 pont, 50%) A frontális félátfedéses ütköztetés során az A oszlop és a műszerfalat tartó keresztidom találkozásánál olyan mértékű volt a terhelés, ami a szerkezeti szilárdságot veszélyeztette. A lábtér deformációja szintén arra engedett következtetni, hogy a szerkezet elérte terhelhetőségének határát. Habár a vezető és az utas combcsontja és térde megfelelően védett volt, a műszerfal szerkezete veszélyt jelentett az utasokra. A szerkezeti hiányosságok miatt a vezető mellkasának védelme gyengének bizonyult. A teljes átfedéses frontális ütköztetés során a vezető mellkasának védelme megfelelő, a hátul utazóké azonban rossz, ráadásul hátul a nyak terhelése, valamint a biztonsági öv által a testre kifejtett erőhatás is túlságosan magas volt. Az oldalirányú ütközéses vizsgálaton a Wrangler maximális pontszámot kapott, minden testrész megfelelően védett. Oszlopnak nem ütköztették a Wranglert. Az ostorcsapásos nyaksérülés elleni védelem mindkét üléssoron jó. Az

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Jeep Renegade alapjaira épül a következő Alfa Romeo

totalcar.hu :: Tulajdonképpen a Fiat-Chrysler platform-stratégiájára láthatunk újabb példát: mostanság a 4 méternél nagyobb fronthajtású modellek a cégnél mind a néhai Fiat Punto műszaki alapjainak átméretezett változatára épül. Így lesz ez az Alfa Mitót váltó ötajtós mini-terepjáróval is.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ő lenne itt Gladiator, a Jeep új pickupja

totalcar.hu :: A Jeep újra erős szereplője lehet a pipkup-piacnak, ehhez pedig csak hozzá kellett csapnia egy platót a negyedik generációs Wranglerhez. Ha már pickupoznak, feltámasztottak hozzá egy Amerikában jól hangzó típusnevet, ezért lett ennek itt Gladiator a neve. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Nincs akadály a Jeep platós terepjárója előtt

vezess.hu :: Remek buliautó és nagyszerű terepjáró is a Jeep Wrangler, mely minden generációval képes egy kicsit megújulni, de nem minden célnak felel meg. A csomagtere például nem olyan hatalmas, bizonyára többen hiányolhatták a platót az utastér mögül, mert most ragasztottak rá egy méreteset, ez lett a Gladiator. Természetesen ez is igazi alvázas terepjáró, melynek szerkezete nagy szilárdságú acélból készült és a négyajtós Wranglernél 78,7 centivel hosszabb az alváza, valamint 49,3 centivel a tengelytávja. Erre leginkább a plató és annak terhelhetősége miatt volt szükség. Az ajtók, gépháztető és a szélvédőkeret, valamint a plató is alumínium a tömegcsökkentés jegyében. A név kötelez, ezért a Jeep Gladiator terepjáróképességei is a többi pick up fölé emelkednek. Az első terepszög 43,6 fokos, a hátó 23 fok, 20,3 fokos a támpaszöge, szabad hasmagassága pedig 28,2 centiméter. Gázlómélysége 76 centi. Terhelhetősége 725 kg, a vontatható tömeg pedig 3470 kg. Hogy ne érje túl sok váratlan tényező a

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jeep Gladiator 2020: a terepre született pick-up

formula.hu :: Legendás 4x4-es képességek, autentikus formaterv, gazdag Jeep-örökség, a kategória legjobb vontatási és teherbírási értékei, átgondolt funkcionalitás és sokoldalúság. Modern és takarékos erőforrások, illetve számos biztonsági jellemző és intuitív technológia jellemzi az új Jeep Gladiator pick-up-ot. A 2020-ban piacra lépő Jeep Gladiator négyféle felszereltségi szinttel lesz rendelhető: Sport, Sport S, Overland és Rubicon.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


2020-ban érkezik a piacra a Jeep Gladiator

autosforum.hu :: Legendás 4x4-es képességek, autentikus formaterv, gazdag Jeep-örökség, a kategória legjobb vontatási és teherbírási értékei, átgondolt funkcionalitás és sokoldalúság. Modern és takarékos erőforrások, illetve számos biztonsági jellemző és intuitív technológia jellemzi az új Jeep Gladiator pick-up-ot.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Veszélyesen rosszak a Jeep Wrangler hegesztései?

totalcar.hu :: Az NHTSA, az Egyesült Államok közlekedés-felügyeleti funkciókat ellátó szövetségi ügynöksége egyelőre vizsgálja azt a bejelentést, amely szerint a Jeep Wrangler aktuális, JL gyári kódú generációjának alvázai életveszélyesek a hegesztések minősége miatt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Most egy Jeep tévedt a ralipályára

formula.hu :: Parc Fermé: Most egy Jeep tévedt a ralipályára

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Kiszivárgott képeken a legújabb Jeep

totalcar.hu :: Az amerikai terepjáró-márka nem először használná a Gladiator nevet: 2005-ben így nevezték a Wrangler alapú pick-up tanulmányukat. Ezúttal azonban a szériamodell kapja a nevet, amelyről már néhány gyári kép is kiszivárgott.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Behúzod a kéziféket, robban a légzsák

vezess.hu :: Az Európai Bizottság hétről hétre közzéteszi azt a listát, amelyen az Unió tagországaiban frissen visszahívott tartós fogyasztási cikkek – köztük az autóipari visszahívások is – szerepelnek. Az alább leírtak természetesen csupán vázlatosan ismertetik a problémák jellegét; ha felmerül a gyanú, hogy autód (motorod, traktorod, buszod…) érintett, mindenképp fordulj a forgalmazóhoz, ilyen esetekben ő a tuti tudás forrása. Dodge RamGyártás: 2008. május – 2012. januárAz üzemanyagtartály tartókonzoljának törése miatt a tartály elmozdulhat, és az útfelülethez érhet. Ez az üzemanyag szivárgását, az pedig tüzet okozhat. Ford MondeoGyártás: 2017. augusztus – decemberA nyitható /billenthető napfénytető ragasztó rétege leválhat, ennek következtében az üvegpanel kilazulhat vagy leeshet menet közben. Jeep CompassGyártás: 2017. október – 2018. február A hátsó ülés hibás reteszelése miatt intenzív lassítás esetén a háttámla előredőlhet, a csomagtérben elhelyezett csomagok és tárgyak az utastérbe

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jön a Jeep plug-in hibrid városi terepjárója

vezess.hu :: A Jeep 2020 elején, azaz másfél év múlva vezeti be a Renegade városi terepjáró konnektoros hibrid kivitelét. A Renegade PHEV ugyanabban az üzemben, ugyanazon a gyártósoron készül majd, ahol a modell belső égésű motorral szerelt kivitelei. Ugyanitt gyártják a Renegade ikertestvérét, a Fiat 500X-et is. A Jeep Renegade PHEV előszériás példányai 2019-ben jelennek meg. Az új hajtáslánc gyártásának előkészítésére 200 millió eurót fordít a Fiat-Chrysler Automobiles (FCA), beleértve a munkaerő képzését. A konnektoros hibrid Jeep fontos szerepet játszik az FCA villamosítási stratégiájában, amelynek keretében eddig a Chrysler Pacifica egyterűt, valamint a Ram 1500 pickup e-Torque mild hibrid technológiával erősített verzióját bocsátották forgalomba. 2022-re összesen tizenkét különböző, részben vagy teljesen elektromos hajtásláncot kínál a konszern, ezeket 30 különböző típusba fogják beépíteni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Már a kínaiakon sem lehet egy jót röhögni?

totalcar.hu :: Párizsban nagyobb területen állított ki a kínai GAC, mint sok tradicionális autógyár, arról nem beszélve, hogy az Alfa Romeo, Chrysler, Fiat, Jeep, Ford, Bentley, Volkswagen, Mazda, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel és Volvo összesen egészen pontosan nulla négyzetméteren voltak jelen. De míg mondjuk a Seat szabad területen felállított, apró, ideiglenes építményben tartotta a Tarraco nevű SUV világpremierjét, addig a Guangzhou Automobile Group Co. nulla darabos európai autóeladással igazán kitett magáért: nagyobb volt a standja, mint a Hondának, és alig kisebb, mint az Audié.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hollywoodi filmes legendát fotóztak egy hazai benzinkúton

vezess.hu :: Minden bizonnyal egy hazai Jurassic Park-rajongó lehet a tulajdonosa annak a Jeep Wranglernek, amelyet a minap fotózott le kollégánk az egyik budapesti MOL töltőállomáson. Az autó egy az egyben úgy néz ki, mint a filmben használt 1992-es Jeep Wrangler YJ Sahara, amellyel a sztori szerint a park személyzete közlekedett. Még egy amerikai rendszámot is sikerült beszerezni hozzá. A filmekben egyébként 10-es, 12-es, 14-es, 18-as és 29-es számú autók szerepeltek, szóval ez a 33-as biztos valami személyes dolog lehet. Mindenesetre gratulálunk az autóhoz, remek munka.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Megújult a Jeep Cherokee

vezess.hu :: Hátulról harmonikusabb képet mutat a Cherokee. Átdolgozták a kompozit hátsó ajtót, kilincse magasabbra került, a lámpatesteket vékony LED-csík fonja körbe. Öt új kerékdizájn és két friss színárnyalat várja a vevőket. Az utastérben zongoralakk és selyemszínű krómbetétek teremtenek előkelő hangulatot, a kilencfokozatú automata váltóval szerelt, összkerékhajtású modellek kormányra szerelt váltófüleket kaptak. Új az üzemanyagtöltő-fedél is, alatta sapka nélküli nyílásba tankolhatunk. A 195 lóerős 2,2-es dízelmotor teljesíti az Euro 6D-Temp szabványt, és mostantól elsőkerék-hajtással is megvásárolható. A műszerfalat átrendezték, közepén 3,5 vagy 7,0 colos kijelző feszít. A középkonzoli UConnect multimédiás monitor immár 8,4 colos. A padlókonzolon tágasabb tárolórekeszt találunk, a csomagtartó az eddigi 500 helyett 570 literes. A teljes körű biztonsági és vezetőtámogató arzenál nem változott.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ezek a legkevésbé megbízható autók

vezess.hu :: Minden rangsornak van egy eleje és egy vége. A múlt héten megírtuk, a brit autósok személyes tapasztalata alapján melyek a legmegbízhatóbb modellek, amelyeket újonnan vagy legfeljebb háromévesen vásárolhatunk. Most nézzük, az egyes méretosztályokban mely típusok szerezték a leggyengébb eredményt. A felsorolásban a legrosszabbtól haladunk a kevésbé rosszak felé. Minden esetben érdemes megnézni a százalékos értéket: olykor a sereghajtók között is akadnak igazán jó darabok, csak speciel a kategória többi képviselője még náluk is jobb. Aztán olyan is akad, amivel igazán feleslegesen tölti az idejét az ember… Alsó-középkategória Peugeot 308 (2014- ) 81,5%Nissan Pulsar (2015- ) 86,5%Mercedes-Benz A-osztály dízel (2013- ) 86,9% Középkategória Mercedes-Benz C-osztály (2014- ) 83,1%Jaguar XE (2015- ) 83,7%Audi A4 dízel (2015- ) 91,9% FelsőkategóriaJaguar XF (2015- ) 81,9%Mercedes-Benz E-osztály (2016- ) 83,5%BMW 5 (2017- ) 85,3% Kis szabadidőjárművekCitroen C4 Cactus (2014- ) 82,5%Jeep

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Új Fiat 500X, friss motorválasztékkal

totalcar.hu :: A Fiat az 500X frissítése kapcsán veti be először a Firefly motorcsalád turbós változatait. A motorokról tavasszal hallhattunk először, és eddig csak a Jeep Renegade-ben mutatkoztak be.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jön a konnektoros hibrid Jeep Wrangler

vezess.hu :: Amikor először olvastuk a hírt, és csak felületesen futottuk át, meg voltunk győződve arról, hogy a Jeep valamelyik softroadere kapja majd meg az FCA plug-in hajtásláncát, de nem: a márka észak-amerikai üzemében a leendő Jeep Wrangler PHEV számára fognak teljesítményszabályozó elektronikai modult gyártani. A plug-in Wrangler 2020-ban lép piacra, egyikeként annak a több mint harminc részben vagy teljesen elektromos modellnek, amelyet az FCA 2022-ig piacra kíván dobni. A gyár toledói (nem Spanyolország, hanem Ohio, USA) üzemében készül majd a teljesítményátalakító modul, valamint a kettős üzemű töltőmodul, amely váltó- és egyenáramú töltést is képes felvenni. A teljesítményszabályozó modul a kipufogó és a kardántengely között helyezkedik el. A modellről egyelőre nem állnak rendelkezésre további információk. A Chrysler Pacifica Hybrid révén az FCA-nak már van tapasztalata a PHEV hajtással

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook