KoenigseggAz új cél utcai sportkocsival az 500 km/h

totalcar.hu :: A Bugattinál már nem kergetik a sebességi világrekordot, és a Koenigsegg Agera RS 447 km/h-val csaknem egy éve az első, de még akad, aki úgy véli, van hova gyorsulni az utcai sportkocsiknak.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Koenigsegget csak ösztönzik a Tesla Roadster képességei

autopult.hu :: A Tesla még tavaly mutatta be a vadonatúj Roadster első prototípusait, és olyan menetteljesítményeket ígértek, amellyel minden más négykerekűt alaposan maga mögé utasít majd az újdonság. Akkor még sokan kételkedtek benne, hogy igaznak bizonyulhatnak az amerikaiak ígéretei, ám azóta már bebizonyosodott, hogy lehetséges az, amit a Tesla állít, és sokan máris megpróbálnak a Roadster nyomába eredni. Többek között például a Koenigsegg, aminek tulajdonosát igazán frusztrálja ez a helyzet – persze nem a szó rossz értelmében.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ragnarok néven jön a Koenigsegg Agera utódja

autopult.hu :: Ha új Koenigsegg modell érkezik, ott legalább ezresével mérik majd a lóerőket. Ez a hagyomány a jövő évi Genfi Autószalonon sem szakad meg, ahol a tervezők az Agera utódjáról rántják le a leplet. A Ragnarok a legfrissebb információk szerint 1440 lóerővel kezdi meg pályafutását, hogy aztán később a különleges változatokkal még feljebb srófolja majd a lécet.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A világ végét hozza a következő Koenigsegg?

totalcar.hu :: Egyelőre csak egy vázlatról ismerjük a jövő tavaszra várható új Koenigsegg modellt, amely az Agera és a Regera helyére érkezik. Ám most újabb információk szivárogtak ki.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Méregerős amerikai sportkocsitól retteghet a Bugatti

vezess.hu :: Pár nap múlva a Monterey Car Week-en mutatják majd be az SSC North America Tuatara-t, melynek prototípusát már sok éve láthattuk először. Ez az az amerikai szupersportkocsi, mely olyan konkurensek közé érkezik, mint a Koenigsegg Agera RS vagy éppen a Bugatti Chiron. Mindkét márka döntött már sebességrekordot, sőt az SSC Ultimate Aero is büszkélkedhet egyel, akkor 411,76 km/órás sebességet mértek. Az előzetes információk szerint a Tuartara motorja 7 literes, nyomórudas V8-as melyre két hatalmas turbófeltöltőt akasztottak és önmagában is igazán szép látvány. A teljesítménye 1350 lóerő, maximális nyomatéka 1735 Nm. Álló helyzetből 2,5 másodperc alatt gyorsul 60 mérföld/órás (kb 96 km/óra) tempóra, a negyedmérföldes távot pedig 9,75 másodperc alatt futja. A végsebessége akár a 445 km/órát is elérheti.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 1300 lóerős Bugatti rivális Ausztriából

autonavigator.hu :: Egy pici osztrák manufaktúra, a Milan Automotive terméke szeretné megenni reggelire a Bugatti és a Koenigsegg szupersportautóit.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A sötét oldal szülötte az utolsó Koenigsegg Agera?

autonavigator.hu :: Csalóka a két utolsó Koenigsegg Agera egyikének a neve. De a testvére világossá teszi a grammatikát

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Thor és Väder – elkészült a két utolsó Koenigsegg Agera RS

autopult.hu :: A Koenigsegg Agera RS rengeteg csúcsot döntött meg, melyek közül talán a leggyorsabb 0-400-0 sprint és a sebességrekord a legkiemelkedőbbek. Természetesen már rég elkelt az összes példány a kivételes svéd sportautóból, és most elkészült a két utolsó darab is, melyek a Final Edition sorozaton belül a Thor és a Väder neveket kapták – ezeknek megfelelően pedig teljesen egyedi a stílusuk.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Vázlaton a következő Koenigsegg

totalcar.hu :: Nem titok, hogy jelenleg épp nem kapható új Koenigsegg sportkocsi. Az Agera RS-ből és a Regerából is eladták a beígért példányokat, és ezekből nem is gyártanak többet. Készül viszont egy új modell.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Új szuperautóval készül a Koengisegg – itt az első ízelítő

autopult.hu :: A Koenigsegg a 2000-es évek elején szinte a semmiből bukkant fel, de nagyon gyorsan be tudott kerülni abba az elit körbe, amely a legvadabb szuperautókat gyártja a világon. Mivel elég kicsi a darabszám, így a kereskedőhálózat sem túl széles, éppen ezért egy új „szalon” megnyitása már önmagában is nagy hír, de a svédek a legújabb, Ausztráliában található képviseletük felavatásán egy exkluzív ízelítőt is megmutattak nekünk a jövő tavasszal érkező új modelljükről, ezzel téve igazán különlegessé a megnyitót.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Lenyomta a Koenigsegg Agerát a Nissan Qashqai!

autonavigator.hu :: Olyan sportautókat eszik reggelire a Severn Valley Motorsport szülötte, mint például a Lamborghini Aventador, a McLaren 720S és a Koenigsegg Agera.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Egy kíváncsi ügyfélnek köszönhetjük a Koenigsegg sebességrekordját

totalcar.hu :: Fél éve, hogy a Koenigsegg egy lezárt nevadai úton elverte a Bugatti Veyron Supersport sebességrekordját . 457 km/h-val száguldott egy Agera RS a sivatagban, a cégalapító most elárulta, miért kezdtek bele az egészbe. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Az autó, amelyik ellopta a show-t - megint

totalcar.hu :: Koenigsegg, Ferrari, Lambo, Genfben az ember felfoghatatlan értékek tengerében gázol. Viszont van egy stand, ami kiemelkedik: nem a technikai színvonal miatt, bár ahhoz sem sokan érnek fel, hanem azért mert itt nagyon szigorú elvek alapján, valódi, nyers autók születnek. Szénszálas teknőre épül, mint egy Koenigseg, igény esetén 700 lóerős, mint egy McLaren közben kézi váltós, mint semmi. Mentes minden firlefranctól, de a kaszni a Porsche legszebb emlékeit idézi. A Ruf az autóépítés egy másik univerzuma, mindentől fényévekre, amit erről a műfajról gondolni lehet. Kattintsanak: 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Akár a 480 km/h is meglehet a Koenigseggnek

totalcar.hu :: Nem bírja elengedni a rekordhajhászást a Koenigsegg. Egy módosított Agera RS-sel (néhány One:1 alkatréssszel hergelték meg) előbb a 0-400-0 km/h-s  gyorsulás-lassulásban állítottak fel új csúcsot , majd a végsebességre gyúrtak rá, és  447,2 km/h-s eredményük  felülmúlta a Bugatti Veyron Supersportot is. Mégsem érik be ennyivel.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Videón a Koeingsegg Regera töréstesztje

autonavigator.hu :: Szupersportkocsikról ritkán látni gyári töréstesztet, leginkább közúton zúzzák őket. A Koenigsegg most mutat egy saját videót a Regera laboratóriumi ütközéseiről.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Így törik a karbonvázas Koenigsegg

totalcar.hu :: Koenigsegg (@koenigseggautomotive) által megosztott bejegyzés, Dec 27., 2017, időpont: 5:55 (PST időzóna szerint)

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nissan 300ZX, Bugatti sebességgel

totalcar.hu :: A 400 km/óra feletti tempó jellemzően Bugattik, Koenigseggek, esetleg néhány őrült tuningautó terepe. Most az utóbbi tábort erősítő Nissan 300ZX Turbo kerül kalapács alá, ráadásul a Bonneville sós síkságáról.  

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hihetetlen, milyen kemény a Koenigsegg szuperautója – törésteszt videó

autopult.hu :: A családi tulajdonban lévő Koenigsegg vállalat kétségtelenül a világ egyik leghíresebb és legkomolyabb sportautógyártója, a manufaktúrából egészen hihetetlen kvalitásokkal büszkélkedő autócsodák kerülnek ki, ráadásul a márka rendszerint megjelenik a világ jelentős autószalonjain is, ami eleve tiszteletre méltó ‘gesztus’ egy ilyen kis cégtől.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Így néz ki, ha összetörnek félmilliárd forintot

vezess.hu :: Hétköznapi autók töréstesztjeit gyakran látjuk, az eredményeket pedig világgá kürtölik, de az alacsony példányszámú szupersportkocsik esetében más a helyzet. Ennek ellenére nem árt, ha a rémületesen erős és gyors autó fel van készítve a nagy bajra, hogy a kedves vevő ne csak egyszer térjen be például a Koenigsegghez autót vásárolni. A Regera nevű hibrid modelljükből csupán 80 példányt építenek és egyenként közel 2 millió dollárt, tehát nagyjából 520 millió forintot kérnek az autókért. A sportkocsikat gyártó svéd vállalkozást már 1 milliónál is többen követik az Instagramon, ezért közzétették, hogy mit bír ki a Regera karbonteste. Falnak küldik minden irányból, kalapáccsal ütik hevesen és ordas nagy kátyúkba hajtanak vele, tehát nem kímélik a gépet. Koenigsegg (@koenigseggautomotive) által megosztott bejegyzés, Dec 27., 2017, időpont: 5:55 (PST időzóna szerint) A konnektorról is tölthető Koenigsegg Regera minden nyitható elemét motor mozgatja, ám ennek ellenére ezek a szerkezetek

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ilyen volt belülről a Koenigsegg rekordja

totalcar.hu :: Bő egy hónappal azután, hogy Nevadában futottak egy őrült sebességi rekordot , a Koenigsegg kiadott egy új fedélzeti videót a novemberi kalandról. Ilyen az, ha 457 km/h-val száguldasz közúton. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Újabb 0-400-0 rekordot állított fel a Koenigsegg Agera RS (videó)

autopult.hu :: A Koenigsegg Agera RS nemrég bezsebelte a világ leggyorsabb autójának járó címet , mután korábban játszi könnyedséggel döntötte meg a Bugatti Chiron 0-400-0 gyorsulás-fékezés rekordját . Akkor azt mondták a svédek, hogy az autó ennél sokkal többre is képes lenne, de a tesztpálya felülete nem volt teljesen megfelelő. Hát, nem vicceltek a gyáriak, és ha már Nevadában jártak, a sebességrekord megdöntése mellett ismét lefutották a 0-400-0-s kört is, és saját rekordjukat jócskán felülmúlva húztak el még jobban az üldözőktől.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megint elgyepálta a Koenigsegg a Bugattit

autonavigator.hu :: Megdöntötték a világ leggyorsabb sorozatgyártott autójának rekordját. Rövid időn belül másodszor alázta meg a Koenigsegg a Bugattit, a Chiron még nem bizonyított teljesen.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Videón a Koenigsegg Agera RS rekordja – 444,6 km/h-val száguldott

autopult.hu :: A villámgyors szuperautókat gyártó svéd Koenigsegg manufaktúra nemrég jelentette be, hogy legújabb büszkesége, az Agera RS hivatalosan is a világ leggyorsabb autója: az amerikai tesztfutam során a teljesen szériagyártású modellmajdnem elérte a 445 km/h-s sebességet, mégpedig úgy, hogy a tökéletesen sima és vízszintes aszfalton a két ellentétes irány átlagát mérték, vagyis a mérés így megfelel a Guinness’ előírásainak – ezúttal pedig már videón is megnézhetjük a rekorddöntést.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Koenigsegg megint megverte a Bugattit

totalcar.hu :: Akármilyen új trendek is jönnek a világ autóiparában, egy dolog biztos: a szupersportkocsi-gyártók számháborúja nem akar véget érni. Október elején a Koenigsegg robbantott egy nagyot, amikor beültették az Agera RS-be gyári tesztpilótájukat, Niklas Lilját. A One:1 néhány alkatrészével megpakolt kocsival a 0-400-0 km/h-s gyorsulás-lassulás kategóriájában futottak rekordot .

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook