Land RoverPert nyert a dizájnját másoló kínai autógyár ellen a Range Rover

vezess.hu :: Precedens értékű lehet az a győzelem, amelyet a Jaguar Land Rover (JLR) a Landwind X7 gyártója, a Jiangling Motor Corporation ellen ért el egy kínai bíróságon. A JLR azért perelte be a Jiangling Motort, mert a Landwind X7 szabadidőjármű több részletében rendkívüli módon emlékeztet a Range Rover Evoque prémium crossoverre. A bíróság öt dizájnelem esetében bizonyíthatónak találta a közvetlen másolás vádját, és megállapította, hogy a két jármű közötti hasonlóság alkalmas volt a vásárlók megtévesztésére. A pekingi bíróság kimondta, hogy a Landwind X7 értékesítését és gyártását haladéktalanul fel kell függeszteni. Emellett kártérítésre is számot tarthat a JLR. Örülünk a pekingi bíróság döntésének. Ez még inkább megerősíti azon szándékunkat, hogy beruházásokat végezzünk Kínában. A szerzői jog megfelelő védelmének ezen bizonyítéka egyértelműen jelzi, hogy Kínában megfelelő védelmet élvez a formaterv és az innováció, továbbá megfelelő védelmet élveznek a vásárlók jogai is. – nyilatkozta a

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A BMW-től jön a szuper-terepjáró hajtása

totalcar.hu :: Az Ineos-féle Land Rover Defender helyettesítő terepjáró fejlesztése halad, és úgy néz ki, sokkal inkább lesz német, mint brit.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Könnyen ellophatók ezek az autók

vezess.hu :: Évek óta szajkózzák a szakértők, hogy a kulcs nélküli nyitási és indítási rendszerek (intelligens kulcsok, kártyakulcsok, stb.) nagyon könnyen kijátszhatók, és ezért nem nyújtanak kellő védelmet a tolvajok ellen. Úgy tűnik, az autógyártók elkezdtek odafigyelni, mert a brit Thatcham Research biztosítási kutató szervezet legújabb tesztjén négy típus is kiváló eredményt ért el. Az Audi e-tron, a Jaguar XE, a Land Rover Evoque és a Mercedes B-osztály egyaránt magas szintű lopásvédelmet biztosít. Sajnos továbbra is többségben vannak azok az autók, amik nem jelentenek problémát a tolvajoknak. A Thatcham elvileg öt szinten (kiváló, jó, alapvető, gyenge, elfogadhatatlan) értékelte volna a védelmi rendszerek képességeit, ám a tesztben szereplő további hét autó az átlagos szintet sem ütötte meg: a Ford Mondeo, a Hyundai Nexo, a Kia ProCeed, a Lexus UX, a Toyota Corolla Hybrid és a Porsche Macan gyenge minősítést kapott. A szakértők szerint, amennyiben ezeknek az autóknak a kulcs nélküli nyitási

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Csoda: a Land Rover klón-pert nyert Kínában

totalcar.hu :: Nem tudni, hogy mi áll a háttérben: talán Hszi-Csin Ping elnök törekvései a kínai jogrendszer korrupciótól való megtisztítására, vagy a kereskedelmi feszültségek a nyugattal, mindenesetre a Land Rover most megnyerhetetlennek hitt perben győzhetett egy kínai bíróságon.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Elveszti csúcsmotorját a Jaguar XE

totalcar.hu :: A háttérben komoly váltás zajlik a Jaguarnál és a Land Rovernél motor-fronton – ennek a jelei látszanak most az XE felújítása kapcsán is.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Jogi lépésekkel fenyegetőzött a Twitteren a Land Rover

totalcar.hu :: Egy autógyártól nem várjuk, hogy különösebben barátságos legyen, de az a Ferrari híresen kellemetlen jogi osztályától is meredek lenne, amit a Land Rover munkatársa művelt a Twitteren.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hibrid furgon a Mitsubishitől

vezess.hu :: Az angolok szeretnek terepjáróból építeni haszonjárművet – és a jelek szerint minél nagyobból és drágábból, annál jobb. A Toyota Land Cruiser és a Land Rover Discovery után most itt a hibrid Mitsubishi Outlander, amelyben nem a családot, hanem árut fuvaroznak. Az első ülések mögé alul tömör, felül rácsozott válaszfalat építenek be. A raktér padlója sík, hosszúsága 1650 mm, minimális szélessége pontosan egy méter. A rakodónyílás magassága 800 mm, a hasznos teherbírás 510 kg. Ezekkel a paraméterekkel nyilvánvaló, hogy nem cementeszsákok szállítására hivatott az Outlander-furgon, cserébe viszont egyetlen kényelmi megoldásról sem kell lemondania a vezetőnek (talán a zajszigeteléstől eltekintve.) Az autó változatlanul örökölte meg a személyautó hibrid hajtásláncát és összkerékhajtását, valamint gazdag kényelmi felszereltségét. Ami pedig ennél is fontosabb, az az 1,7 literes hivatalos átlagfogyasztás, illetve a tisztán elektromos üzemben megtehető 53 kilométeres út.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Még nem halott a Range Rover kompresszoros V8-asa

totalcar.hu :: Az új sportmodell teljes neve Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic, és a Jaguar-Land Rover legerősebb szériamotorját kapta meg, az ötliteres, kompresszoros V8-ast. Ennek ellenére a gyáriak szerint inkább kifinomult, mint sportos, az viszont egész biztos, hogy félelmetesen gyors a nagy luxusterepjárók mezőnyében.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Mégsem készül Range Rover kupé

vezess.hu :: Tavaly ilyenkor mutatta be az eredeti ős-Range Rover előtt tisztelgő, kétajtós luxusmodellje prototípusát a Land Rover. A Range Rover SV Coupét minden idők legerősebb és leggyorsabb Range Roverének ígérték, és persze a legdrágábbnak is: az 565 lóerős, 265 km/óra végsebességre képes autóból mindössze 999 darabot kívántak gyártani, egyenként közel negyedmillió angol fontos, azaz durván 85 millió forintos áron. Állítólag komoly érdeklődés mutatkozott a kompresszoros V8-as motorral szerelt autó iránt, az előzetes konfigurációkban 100 millió forintot jócskán meghaladó összegért állították össze a megrendelést egyes összegek, ám most vége az álomnak: a cég bejelentette, hogy mégsem fogják gyártani a hatalmas kétajtóst. Az indoklás szűkszavú: a cég világszínvonalú, új generációs termékek kifejlesztésére fordítja erőforrásait.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Defender-klónt építettek a Suzuki Jimny-ből

vezess.hu :: A Tokiói Autószalonon mutatta be a Jimny legfrissebb módozatát a Suzuki. Ezúttal minden terepjárók ősatyja, a Land Rover Defender állt modellt az átépítéshez. Fémrácsokkal borították a fényszórókat, a lökhárítót acélcsövek helyettesítik, rajta csörlő és vonószemek kaptak helyet. A karosszéria sarkait elöl-hátul fémlemezek fedik. A hasmagasságot megnövelték, megerősítették a küszöböket, a felnik és az abroncsok terepre valók. A tetőcsomagtartó egyben bukókeretként is szolgál, a hátsó oldalablakokat rostélyok fedik. Bár csábító, a Jimny Survive túlságosan specifikusnak tűnik ahhoz, hogy ilyen formában gyártásba kerülhessen – nem úgy a Sierra pickup kivitel, amelyet vélhetően értékelhető darabszámban el lehetne adni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Tényleg ekkora a baj a Jaguarnál?

totalcar.hu :: A Jaguar-Land Rover komoly spórolásra kényszerül, ezért is válik meg a cég 4500 főtől Nagy-Britanniában, ami a cég munkaerejének több mint a tizedrésze. A cég részéről azt mondják, a versenyképesség hosszabb távú megőrzése követeli meg ezt a lépést.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Gyári fotókon az álcázott Land Rover Defender

totalcar.hu :: Ezúttal a következő Defender hosszabb változatát láthatjuk, amelyen az álcázás mellett az is olvasható, hogy 2020-tól Amerikában is kapható lesz a típus.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nagy leépítésekre készül a Jaguar-Land Rover?

totalcar.hu :: Bár globális autógyártónak nem nagy, Nagy-Britanniában 40 ezer főt foglalkoztat a Jaguar-Land Rover. Közülük válna meg mintegy 5000-től, ha igazak a sajtóhírek.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Budapesten járt az új Range Rover Evoque

autosforum.hu :: A Land Rover itthon is bemutatta luxus márkájának a legújabb modelljét, a látszat ellenére teljesen megújult Evoque-ot. Az újdonság hibridhajtással és új padlólemezzel lép színre.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Már nagyképű az új Land Rover Defender

totalcar.hu :: Miközben az előző Defendert, a legendát, ami objektíve egy elavult traktor volt, sokan elsiratták már, sőt, van, aki épp a szellemi utódját készül piacra dobni , a Land Rover is dolgozik valamin, ami az előd hírnevéből próbál lendületet szerezni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Jövőre jön az új Land Rover Defender!

vezess.hu :: Ahogy elődje, az új Defender is öt-, illetve háromajtós karosszériával készül majd, az első kémfotókon pedig az előbbi, azaz a hosszabb (régi nevén 110-es) verzió prototípusa látható, amint a cég angliai főhadiszállása körül rója az utakat. Egyértelműen látszik a képekről, hogy az új Defi megőrzi elődje extrém szögletességét, beleértve a csaknem függőleges szélvédőt. Az is kiderül a fotókból, hogy a csomagtérajtó oldalra nyílik, mint eddig. Ennek ellenére friss dizájnt ígérnek a tervezők, nem az előd szolgai másolatát. A Defender a márka frissen megnyílt nyitrai üzemében készül majd. Jelenleg a 150 ezer darabos évi kapacitású gyárban készül a Discovery. Az új modell elsőként alkalmazza a Jaguar Land Rover csoport vadonatúj, rugalmas moduláris hosszmotoros platformját (MLA), amelyet 2025-re csaknem minden szériában bevezetnek. Az MLA platform alkalmas a mild hibrid, plug-in hibrid és tisztán elektromos hajtásláncok befogadására, ami azonban nem jelenti azt, hogy a Defender ezek

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ezzel verné a Ford a BMW-t

totalcar.hu :: Európában rég hírét sem hallottuk a Ford luxusautóinak. Az itteni érdekeltségeit, az Aston Martint, a Jaguart, a Land Rovert és a Volvót rég eladták, az egyetlen megmaradt márka, a Lincoln pedig a Kennedy gyilkosság óta nem állt a figyelem középpontjában errefelé. Pedig létezik, sőt, most egy egészen új modellt mutatott be, amellyel kifejezetten az európai luxusautó-gyártók nagy terepjáróinak próbálnak ütőképes konkurenciát állítani.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hibrid rendszert kapott a legújabb Range Rover Evoque

vezess.hu :: 2011-ben mutatkozott be a nagyközönségnek a Land Rover legkisebb luxusterepjárója, a Range Rover Evoque, mely komapakt méretben és divatos külsővel kínálta a márkára jellemző terepképességeket. A három- és ötajtós változatok mellett még kabrió is készült belőle, most pedig megérkezett a teljesen új, második generáció, mely első ránézésre akár egy jól sikerült ráncfelvarrás is lehetne, annyira keveset változott. Megtartották az angolok a bevált receptet, csupán a Velar-on bemutatkozó modernebb elemekkel öltöztették fel az Evoque-ot is. Ennek megfelelően az autó lámpái már mind a négy sarkon LED-ekkel világítanak és hagyományos kilincsek helyett a karosszériába simuló, elektromosan kiemelkedőeket használtak. A díszítőelemek hangsúlyosabbak lettek, kicsit a fényezett felületekkel is bátrabban bántak, hiszen az Evoque terepe leginkább a városi közlekedés. A karosszériát 13 százalékkal tették merevebbé és 33 kilogramm természetes és újrahasznosított anyagot használnak az autóban. Bár az

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Új Range Rover Evoque világpremier holnap!

autosforum.hu :: A Land Rover az új Range Rover Evoque által ihletett drótvázas szobrok kiállításával megkezdte a visszaszámlálást az új modell világpremierjére. Az életnagyságú szobrok London számos pontján nyűgözték le a járókelőket.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Így lesz a Suzukiból Mercedes vagy Land Rover

totalcar.hu :: Az új Suzuki Jimnyben eleve felfedezhető egy kevés a Mercedes G osztály karakteréből, ám egy japán tuningcégnél elkészítették azt az átalakító készletet, amellyel a hasonlóság tökéletesíthető. És készült egy másik is, amellyel Land Rover Defenderhez tehető hasonlóvá a japán miniterepjáró.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Drótvázas szobrokkal készül világpremierjére a Range Rover Evoque

formula.hu :: A Land Rover az új Range Rover Evoque által ihletett drótvázas szobrok kiállításával megkezdte a visszaszámlálást az új modell világpremierjére. Az életnagyságú szobrok London számos pontján nyűgözték le a járókelőket.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hamarosan érkezik a második Range Rover Evoque

totalcar.hu :: A Land Rover ugyanazt a poént süti el másodszor: 2015-ben az Evoque nyitott változatának érkezését jelezték életnagyságú drótváz-modellek London utcáin, és most a második generációs Evoque-ra is így készítik fel a népeket.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Visszatérnek a drót-terepjárók

vezess.hu :: Harmadszor találkozhatunk drótból hajtogatott, életnagyságú Evoque szobrokkal: először 2011-ben, az eredeti Evoque világpremierjét megelőzően nyúlt ehhez a szokatlan, látványos eszközhöz a Land Rover. Másodszor 2015-ben, az Evoque kabrió bevezetésének előkészítésében vettek részt a fémsziluettek, most pedig az új generációs Evoque ismétli meg elődjei gegjét. A színes szobrokat ugyanaz a csapat kivitelezte, akik magát az autót is tervezte. Bár a kerekeknél (részben nyilván tudatosan, részben technológiai okokból) kissé vázlatos a megjelenítés, annyi már most látszik, hogy az új Evoque nem szakít elődjének emblematikus formavilágával, megőrzi az ejtett tetővonal és az emelkedő övvonal nem túl praktikus, de nagyon látványos párosát. Az életnagyságú szobrokat London különböző frekventált pontjain állították ki; a modell világpremierjére november 22-én, csütörtökön este kerül sor.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Fordnál készülhet az új csodaterepjáró

totalcar.hu :: Az Ineos ugyan vegyipari cégként vált kivételesen sikeressé, de egy ideje már dolgoznak a Land Rover Defender szellemi utódján, méghozzá jelentős ráfordítással. A fejlesztéshez már találtak tapasztalt partnereket, most pedig a gyártásra keresnek helyszínt. Nem lehetetlen, hogy meg is találták.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook