LexusVideó: Ezt az autóreklámot már a mesterséges intelligencia írta. Rosszabb vagy sem, mint bármelyik reklám?

hvg.hu :: Alapvetően működik a Lexus reklámfilmje, amelyet teljes egészében a mesterséges intelligencia írt, és egy Oscar-díjas rendező forgatott. Mindenki döntse el, rosszabb-e bármilyen más autós reklámnál.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Az ördög a vállunkon: teszten a V8-as Lexus Lc500

hvg.hu :: Ha a benzingőzrajongó vállán egy angyal és egy ördög ül, akkor az előbbi a politikailag teljesen korrekt hibrid Lexus LC500h, az utóbbi pedig a benzinpusztításra született, ércesen ordító Lexus Lc500. Mi ezúttal az ördöggel cimboráltunk.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Toyota és a Lexus vezeti a világ legnagyobb megbízhatósági listáját

autoszektor.hu :: Ismét kiadta megbízhatósági listáját a ConsumerReports szervezet. Az élen csupán annyi a változás, hogy a Toyota és a Lexus helyet cserélt egymással.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Lexus reklámfilmjét mesterséges intelligencia írta

kisalfold.hu :: Ilyet eddig még soha, senki nem csinált a világon.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Lexusnál beköszönt a sporthibridek kora

autoszektor.hu :: Környezettudatosságát megőrizve dinamikusabb fokozatba kapcsol a Lexus: a következő évtizedben minden eddiginél sportosabb modellekkel rukkolnak elő egytől egyig hibrid hajtással.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook NA Lexusnál beköszönt a sporthibridek kora

autoszektor.hu :: Környezettudatosságát megőrizve dinamikusabb fokozatba kapcsol a Lexus: a következő évtizedben minden eddiginél sportosabb modellekkel rukkolnak elő egytől egyig hibrid hajtással.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Már nem a Toyota gyártja a legmegbízhatóbb autókat…

vezess.hu :: A hét elején elárultuk, mely autómárkák végeztek a Consumer Reports megbízhatósági rangsorának a végén. Most ideje sorra venni az élbolyt. A felmérésben egy-tizennyolc éves autókról nyilatkoztak gazdáik, tizenhét kategóriában értékelve azok megbízhatóságát. Tavaly még a Toyota állt a sor élén, most helyet cserélt testvérmárkájával, a Lexus-szal. Meglehetősen unalmas ez a csiki-csuki: hatodik éve osztoznak az első két helyen, előtte pedig testvérmárkájuk, az azóta megszűnt Scion vezette a felsorolást. A harmadiktól a hatodik helyig négy ázsiai gyártó: a Mazda, a Subaru, a Kia és az Infiniti áll. Ezzel le is tudtuk az átlagnál megbízhatóbb márkák csoportját. Utána, az átlagosok élén lépnek be a képbe az európaiak: az Audi, a BMW és a Mini; a tízes listát a Hyundai zárja. Porsche, Genesis, Acura és Nissan – így jutunk el addig a tizenötös sereghajtó listáig, amit már ismerünk. Alább a teljes 29 tagú mezőnyt egyben mutatjuk meg.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


477 lóerős V8-as egyenesen Japánból: Lexus RC F

noizz.hu :: Nem csak a hibrideket tudja pimaszul jól csinálni a Lexus

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Chika Kakó, a vadonatúj Lexus UX főmérnöke mesél a slágergyanús luxus SUV születéséről

autosforum.hu :: A lenyűgöző új Lexus UX tisztelgés Chika Kako főmérnök jövőképe és vezetői képességei előtt: a főmérnök arra törekedett, hogy megújítsa a crossover műfaját, és egy erőteljes és stabil, mégis szépséges és dinamikus autót állítson négy kerékre. Az autó azok számára készült, akik a szögletes szabadidőjárművekkel szemben a divatos formatervezést részesítik előnyben, az európai luxuspiac és a japán formatervezés ihlette és a ferdehátúakat idéző vezethetőséget nagyra értékelő városlakók autója.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jön az összkerekes Toyota Prius?

vezess.hu :: Akinek eddig összkerékhajtású hibridre volt szüksége, választhatott szabadidőjárművet, vagy elvihette a BMW Active Tourer hibrid verzióját: a szokásos ferdehátúak, szedánok körében nem igazán volt keletje a négy hajtott kerekű hibrideknek, pláne nem a tömegpiacon. Pedig létezik ilyen autó: a negyedik generációs Toyota Prius, amely az első pillanattól fogva elérhető összkerékhajtással – kár, hogy csak Japánban. Az autó hátul villanymotort kapott, mint a RAV4 vagy az összes Lexus-SUV, ami jó, mert minimális a tömege, ebből eredően a modell többletfogyasztása, helyigénye meg szinte nulla, így nem csökken tovább a csomagtartó mérete. A jelek szerint ezt a modellt hamarosan bevezetheti az USA-ban a Toyota: erre a 2019-es modell hivatalos gyári beharangozója alapján következtethetünk, amely mély hóban csapató Prius képét kíséri egy négy évszakos gépkocsi ígéretével. Konkrétum? Persze, hogy nem, de túl sok részlet stimmel ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjuk a lehetőséget.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Euro NCAP: A valaha tesztelt egyik legbiztonságosabb autó

formula.hu :: A hazai márkakereskedésekbe is megérkező környezetbarát felsőkategóriás luxuslimuzin, a Lexus ES 5 csillagos Euro NCAP értékelést szerzett az új, sokkal szigorúbb 2018-as tesztelési rendszer alapján. Az extrém szilárd, új GA-K padlólemezre épített ES kimagasló eredményéhez a legújabb Lexus Safety System + csomag aktív biztonsági technológiái is hozzájárultak: ezeket a rendszereket arra tervezték, hogy támogassák a vezetőt, miközben magabiztosan uralja az autót

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Lexus ES: A valaha tesztelt egyik legbiztonságosabb autó

formula.hu :: A vadonatúj, hamarosan a hazai márkakereskedésekbe is megérkező környezetbarát felsőkategóriás luxuslimuzin, a Lexus ES 5 csillagos Euro NCAP értékelést szerzett az új, sokkal szigorúbb 2018-as tesztelési rendszer alapján.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Robusztus, ám mégis lopakodik az eklektikusan szép luxushibrid

player.hu :: Vagy épp eklektikusan csúnya, ízlés kérdése. Mindenesetre a japán hibrid hajtásláncok királya, a Toyota/Lexus odapakolt mindent a NX 300h Luxuryba. Mindent is.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Úttörő aerodinamikai megoldások a Lexus UX-en

autoszektor.hu :: A japán márka számos világelső aerodinamikai megoldással vértezte fel az új crossoverét, a keréktárcsákra például légterelők kerültek.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Lexus ES 5 csillagos töréstesztje

autosforum.hu :: A vadonatúj, hamarosan a hazai márkakereskedésekbe is megérkező környezetbarát felsőkategóriás luxuslimuzin, a Lexus ES 5 csillagos Euro NCAP értékelést szerzett az új, sokkal szigorúbb 2018-as tesztelési rendszer alapján.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Úttörő aerodinamikai megoldás a Lexusnál

formula.hu :: A legkiválóbb vezetási élményt kínáló crossover megalkotására törekedve a Lexus számos 'világelső' aerodinamikai megoldással vértezte fel az új UX modellt: ilyenek a karakteres kialakítású hátsó lámpatestek, amelyek keresztszélben stabilizálják a gépkocsit, vagy épp a lépcsőzetesen formált kerékív-toldatok, amelyek segítik a pontos irányíthatóságot, az aerodinamikailag optimalizált keréktárcsák, amelyek csökkentik a légellenállást és hűtik a féktárcsákat.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Borkóstoló a csomagtartóból

vezess.hu :: A tuningszakma fő nemzetközi rendezvényén, a SEMA kiállításon viszonylag gyakoriak a vendéglátással kapcsolatos átépítések. Tavaly a Kia mutatott be fél tucat látványos kajamobilt, idén a Toyota prezentált egy pizzasütő pickupot. A Lexus sem akart lemaradni, de prémium márkaként mégis magasabbra kellett helyeznie a lécet egy fagylaltos kocsinál: így született meg a borprezentációs csomaggal felszerelt ES szedán.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Európában már a Lexust is beelőzte a Tesla

e-cars.hu :: Tovább szárnyal a Tesla

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ez a tíz legmegbízhatóbb használt autó

vezess.hu :: A brit Driver Power felmérés résztvevői idén is megosztották a szerkesztőkkel az autójukkal kapcsolatos tapasztalataikat. A használt autók megbízhatósága eladóként és vevőként is fontos: egyrészt meghatározza a modell értéktartását, másrészt kiszámíthatóvá teszi a típus várható problémásságát – persze garanciák nincsenek, de valószínűsíteni lehet. A bő 80 000 értékelés alapján felállított rangsor meglehetősen monoton: a legjobb tíz között három Lexus és három Toyota szerepel. Ide kattintva elolvashatod, melyek a legkevésbé megbízható használt autók. 1.Lexus IS (3. generáció) 2013 -98,04% 2.Lexus CT 2010 -95,88% 3.Toyota RAV4 (4. generáció) 2012-201895,48% 4.Toyota Auris 2012 -94,63% 5.Volvo V40 (2. generáció) 2012 -93,65% 6.Mercedes E-Class (4. generáció) 2009-201693,65% 7.Lexus RX (3. generáció) 2009-201593,57% 8.Toyota Prius (3. generáció) 2009-201593,17% 9.Skoda Yeti 2009-201792,86% 10.Honda CR-V (4. generáció) 2012-201692,72%

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Elektromos crossovert épít a Lexus?

vezess.hu :: Akárhogy harcolnak ellene, a Toyota sem állhat ellen a piaci igényeknek: bár nem hisznek benne, akkumulátoros villanyautókat fognak készíteni, méghozzá egy tavalyi bejelentésük szerint sokat és gyorsan: a 2020-as évek elején legalább tíz, tisztán elektromos modellt hoznak forgalomba, 2030-ra pedig évente egymillió darab emissziómentes (akkumulátoros és üzemanyagcellás) járművet kívánnak értékesíteni. Toyota Mirai: az üzemanyagcella hosszú távon jobb megoldás, állítja váltig a Toyota. Rövid távon viszont csak kuriózumként értékelhető. Tömegpiaci gyártóként ki kell terjesztenünk villamosított ajánlatunkat. Ahhoz, hogy elő tudjuk segíteni a tisztán elektromos üzemű járművek szélesebb körű elterjedését, fokoznunk kell műszaki fejlesztési felkészültségünket, és foglalkoznunk kell a technológia társadalmi vonzataival is. – mondta Terasi Sigeki, a cégcsoport elektromos mobilitás üzleti terveiért felelős alelnöke, hozzátéve, hogy a Toyota továbbra is a Miraiban bemutatott üzemanyagcellás

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Nagy dolgokat tervez zászlóshajójával a Lexus

vezess.hu :: Bár egy luxuslimuzin impozánsabb, valójában egy nagyteljesítményű sportautóban teljesedhet ki igazán egy márka szellemisége, legyen szó német vagy távol-keleti gyártóról. A Lexusnál az LS és az LC presztízsharcát ezért nyerheti az utóbbi: míg a limuzin boldogan csücsül babérjain (bár nem tiltakoznánk egy hibrid sportszedán gondolata ellen), a kupé körül folyamatosan zajlik a spekuláció, kabrióként, szupersportkocsiként képzeli el a világ. Bár egy vászontetős LC is kedvünkre való volna, igazából az LC F-nek volna létjogosultsága, hiszen az alapmodellt eleve versenytapasztalatokat felhasználva fejlesztették ki. A japán Super GT szériában induló autók műszakilag teljesen különböznek az utcai modellektől, ugyanakkor a karosszéria aerodinamikája terén igenis építhetnek a versenypályán tapasztaltakra a mérnökök. Mégis, a GT3 és GT4 szériák jóval közelebb állnak a sorozatgyártású autóhoz. Az LC egyik prototípusával a nürburgringi 24 órás versenyen is elindultunk – hangsúlyozta egy

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kutatóhajót épít a Toyota

vezess.hu :: Amikor a Lexus hajót épít, azt a gazdagoknak szánja. Amikor a Toyota, abból munkaeszköz lesz. A Toyota Tsusho hetven éve tevékenykedik Afrikában; először mint a Toyota egyedüli hivatalos kereskedelmi képviselőjeként, majd az utóbbi évtizedekben elkezdett mindennel foglalkozni: építőipar, kórházgazdálkodás, élelmiszer- és vegyipar szerepel portfolióján. Afrika 54 országából 53-ban vannak jelen, és feltett szándékuk, hogy felvirágoztatják a kontinens gazdaságát. Így jutottak el Marokkóba, ahol mindig is a halászat volt az egyik legfontosabb export-iparág, de a félmillió munkahelyet jelentő ágazat az ezredforduló táján hanyatlásnak indult, a fogások egyenetlenné, a természeti erőforrások hosszú távú gazdálkodása problémássá vált. A helyreállítást alapos kutatási projekttel lehetne megkezdeni, de az ország nem rendelkezik az ehhez szükséges forrásokkal, ezért a marokkói nemzeti halászati kutatóintézet felettes szerve, a mezőgazdasági és halászati minisztérium felkérte a Toyota Tsushót egy

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ezek a legmegbízhatóbb új és használt autók

vezess.hu :: Több ezer autótulajdonos véleménye alapján rangsorolta a piacon (újként vagy használt autóként) kapható típusok megbízhatóságát a brit Honest John autós szakportál. Korábban megmutattuk a sereghajtókat, most a legjobbakat listázzuk. Dacia Sandero (2013 - )Megbízhatósági pontszám: 9,89Hiába olcsó, szinte soha nem hagyja cserben gazdáját, ráadásul jó a gyártási minősége, és olcsón javítható. Lexus IS (2013 - )Megbízhatósági pontszám: 9.87Ha a hivatalos gyári fogyasztási adatok nem volnának túl optimisták, talán még feljebb is végezhetett volna a rangsorban, hiszen könnyen vezethető, kényelmesen rugózik, összeszerelési minőségére nem lehet panasz. Toyota Avensis (2009 - 2015)Megbízhatósági pontszám: 9,85Idén búcsúzik az Avensis, amelynek facelift előtti típusa megbízhatóságával rászolgált a bizalomra. Emellett jól rugózik, kényelmes és praktikus (9.27). Kár, hogy a 2,0 literes dízel nem valami takarékos. Hyundai Ioniq (2016 - )Megbízhatósági pontszám: 9,84A Hyundai Ioniq csaknem

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Buszlimuzint építene a Lexus

vezess.hu :: A Lexus fülöp-szigeteki importőrének ügyvezetője szerint ideje volna egy vadonatúj kategóriával bővíteni a márka palettáját. Szerinte a Toyota Alphard - egy kifejezetten igényes kivitelű, gazdagon felszerelt buszlimuzin - Lexusként is megállná a helyét. Nem alaptalan az elképzelés: háromzónás klímaberendezés, motoros lábtámasszal szerelt utasülések az első és második sorban, valamint egy 275 lóerős 3.5 V6 benzimotor határozza meg az utazás hangulatát. A rugózás kifejezetten komfortorientált - és ez még csak a Toyota verzió. Bármilyen furcsa, a manilai Lexus-főnök szerint pont azért lehetne népszerű az Alphard luxuskivitele, mert drágább lesz a Toyotánál: utóbbi ugyanis hiába kerül átszámítva több mint 18 millió forintba, így is túlságosan hosszú rá a várólista. A drágább Lexus viszont alighanem megszűrné a vevőkört, így gyorsabban hozzájuthatnának az ügyfelek. Mivel az Alphardot Oroszországban is forgalmazzák, elvileg akár balkormányos kivitelben is készülhetne a családi Lexus,

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook