LincolnPolgármesternek neveztek ki egy kecskét

nuus.hu :: A Lincoln nevű nőstényt most iktatták be a falu első emberének.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Lincoln még embert is támasztott fel, mielőtt elnök lett

divany.hu :: Nem hiába volt ő Amerika legnagyobb hatású vezetője.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Igazi pénzpazarlással ünnepel a jubiláló autógyár

vezess.hu :: A Lincoln 1939-ben vezette be a Continental modellt, az elmúlt nyolcvan évben az amerikai autóipar ikonikus típusává nőtte ki magát a nagy méretű luxusszedán. A széria - ahogy általában az amerikai autóipar - a hatvanas években ért fel a csúcsra, az ekkor színre lépő, 5 és fél méteres óriást hátrafelé nyíló hátsó oldalajtókkal (népszerű nevükön öngyilkos ajtókkal) szerelték, az ajtózárakat hidraulika működtette. Ez előtt a negyedik generációs autó előtt tiszteleg hasonlóan kialakított oldalajtajaival a 2019-es különkiadás, amelyből mindössze 80 példány készül - az alapmodell hagyományosan nyíló ajtókat kap. A fejlesztés és az átalakítás költségeiről nem szól a gyártó, azok nyilván orbitálisak, de igazuk van, egy 80. születésnapnak adja meg a módját az ember. Az alapmodellben hátul háromszemélyes üléspadot találunk, a lehajtható kartámaszba integrált klímavezérlő gombokkal és egyéb funkciókkal. Itt nem: fixen két ülés vár a megnyújtott tengelytávnak köszönhetően tágasabb hátsó térben

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Újra öngyilkos ajtókkal készül a Lincoln Continental

totalcar.hu :: A Lincoln már csak árnyéka egykori önmagának. Egy ideje fel sem merült, hogy az elnöki autókat a Ford luxusmárkája szállítsa. Most, az első Continental 80 bemutatásának 80. évfordulóján megpróbálják felidézni azokat az éveket, amikor a márkanév még egyértelműen az amerikai luxusautó-gyártás csúcsát jelentette.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Emlékszel még a Lincolnra? Most ezzel mennének neki a németeknek

vezess.hu :: Henry M. Leland 1917-ben alapította az Abraham Lincoln után elnevezett vállalatot, melyet pár évvel később szerzett meg a Ford. A terv már az elejétől világos volt, az Egyesült Államok 16. elnökéről elnevezett márka a prémium vonalat képviselte a cégcsoporton belül. Jelenleg szabadidő-autók széles választékát és néhány limuzint kínálnak, így 2017-ben kicsivel kevesebb mint 190 ezer autót adtak el. Ebből azért sejthető, hogy nehezen birkóznak meg a német prémiumgyártókkal még hazai piacon is, de a Los Angelesben bemutatott Aviator talán javít majd a helyzetükön. Ehhez pedig minden eszköze adott, hiszen a formaterv tökéletesen illik a korszak trendjébe, valamint a márka arculatához is passzol. A legnagyobb meglepetés azonban azokat érheti, akik régen ültek már amerikai autóban. Ezen a területen ugyanis hatalmasat fejlődtek ezek az SUV-k. Nyoma sincs már a fényes, kemény műanyagoknak és a buta formáknak. A Lincoln Aviator belterében mindent bőr borít, a középkonzolon elegáns fa és króm

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Ezzel verné a Ford a BMW-t

totalcar.hu :: Európában rég hírét sem hallottuk a Ford luxusautóinak. Az itteni érdekeltségeit, az Aston Martint, a Jaguart, a Land Rovert és a Volvót rég eladták, az egyetlen megmaradt márka, a Lincoln pedig a Kennedy gyilkosság óta nem állt a figyelem középpontjában errefelé. Pedig létezik, sőt, most egy egészen új modellt mutatott be, amellyel kifejezetten az európai luxusautó-gyártók nagy terepjáróinak próbálnak ütőképes konkurenciát állítani.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Le van tiltva a luxus, a diktátornak azért jutott Rolls-Royce

vezess.hu :: Az ENSZ luxuscikkekre vonatkozó tiltása ellenére sikerült beszereznie az észak-koreai vezetésnek egy hetedik generációs Rolls-Royce Phantomot. Kim Dzsongun ugyanis egy ilyen autóval érkezett a múlt hétvégi, az amerikai külügyminiszterrel lefolytatott tárgyalására.  Észak-Korea vezetője valószínűleg minden találkozójára pontosan oda fog érni, a bő két és fél tonnás járműben ugyanis egy 6749 köbcentis, 460 lóérős motor dübörög. A diktátornak eddig sem kellett szégyellnie magát autók terén, korábban egy páncélozott Mercedes S600 körül futtatta testőreit. Észak-Koreába a tiltások ellenére mindig eljutottak a nyugati világ luxusautói. A 'kedves vezető', Kim Dzsongil koporsóját például egy Lincoln Continental szállította.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Belehalt a néni, hogy lefröcskölte egy autó

vezess.hu :: A 95 éves Hilda Moore Lincolnshire megyében élt, Angliában. Épp hazafelé sétált a vásárlásból, amikor egy sofőr az autójával belehajtott egy nagy pocsolyába. A járdán álló idős nőre csapódott a víz, aki ettől elesett, és agyvérzést kapott. Az idős nőt több autó is lefröcskölte egymás után, ám egyik sofőr sem állt meg megnézni, hogy jól van-e. Egy ellenkező irányban haladó sofőr állt meg segíteni, ő hívta a mentőket. A nőt kórházba vitték, de az orvosok azt mondták a családjának, hogy már semmit nem tehetnek érte, ezért a kórház egy csendes szobájában helyezték el, hogy a legjobb körülmények között tölthesse utolsó napjait. Az idős nő veje azt mondta, anyósa kora miatt már számítottak arra, hogy előbb-utóbb búcsút kell venniük tőle, de szerinte szörnyű, hogy ilyen módon kellett meghalnia. Azt is mondta, a feleségével együtt szeretnék felhívni az autósok figyelmet arra, hogy nem szabadna nagy sebességgel belehajtaniuk a pocsolyákba.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ez a NAV-árverések legérdekesebb tétele nyolcmillióért

vezess.hu :: Igazi zsákbamacskának tűnik a NAV által árverésre kínált, lefoglalt járművek nagy része, mindig akad egy-egy érdekes darab. Leginkább az olcsó autók mozgatják meg az ember fantáziáját, pont ezért most megnéztük a kínálat tetejét. Itt pedig meglepő tételt találtunk, a budapesti éjszakai élet guruló jelképét, a lánybúcsúk elengedhetetlen kellékét, egy rózsaszín (vagy magenta?) limuzint. A Lincoln Navigator alapokra épülő partiközpont kecsegtető ajánlat négymilliós kezdő licittel, van benne motoros tükör, TV és hangulatfények, bőrülések és 4 db szőnyeg, 10 db hangszóró, automata váltó, a szállítható személyek száma 10 fő. Arra azért nem árt figyelni, hogy az adóhatóság nem kereskedő, ha bármi probléma akad a jó áron mért áruval, akkor nincs hova kopogtatni. A jármű nem lett beindítva, a kilométeróra állása nem lett megállapítva. A jármű törzskönyve, forgalmi engedélye és rendszáma a Hatvani Kormányablak Osztálynál leadva, a forgalomból kivonva. A jármű alváz- és motorszámának

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Az önvezető autók őse? – Golden Sahara II

autonavigator.hu :: Hamarosan kalapács alá kerül a Lincoln alapokra épített, Golden Sahara II néven híressé vált járgány. Vajon mennyi pénzt fizet majd érte az új gazdája májusban?

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Megmentik a csodás makói autós emléket

vezess.hu :: Tartja ígéretét a makói önkormányzat: idén felújítja Makó ipartörténeti jelentőségű épületének, az egykori Ford-lerakatnak azt a falát, amely a Vásárhelyi utcára néz - írta a Delmagyar.hu. A Deák Ferenc és a Vásárhelyi utca sarkán álló épületben 1922 és 1944 között működött – a Makóról elszármazott konstruktőr, Galamb József rokonainak jóvoltából – az egykori Ford-lerakat. A falon még ma is kivehető a Ford–Lincoln–Fordson felirat, és a négy, autókat ábrázoló képből is felismerhető egy, még ha nagyon nehezen is. Az épületben egyébként jelenleg autóalkatrész-kereskedés működik. Farkas Éva Erzsébet polgármester először a veterán autós-motoros egyesület tavaly tavaszi közgyűlésén jelentette be a felújítást, részleteket azonban akkor még nem árult el. A teljes homlokzatot, illetve a reklámfeliratokat és az ábrákat is újraalkotják – már árajánlatokat is kértek. Azóta kiderült, hogy ennek költsége 12 millió forint. A pénzből 5 milliót az önkormányzat a Miniszterelnökség kulturális

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Még nem is létezik, de már összetörték a legnagyobb BMW-t

vezess.hu :: Felfelé bővíti modellpalettáját a BMW, ami nem csak a minden eddiginél több luxust kínáló 7-esre és a 8-as sorozat visszatérésére korlátozódik, hanem a SUV-ok között is villantanak valami egészen hatalmasat, ez lesz az X7-es. Először a 2017-es Frankfurti Autószalonon láthattuk a BMW X7-es tanulmányát, mely formailag egészen közel áll a szériaváltozathoz. Nem mellesleg az előszériás darabok gyártását és tesztelését már elkezdték a bajorok. Természetesen álca alatt, de azért egy-két részletet már megmutattak a gigantikus SUV-jükből. Természetesen a éppen esedékes Detroiti Autószalonon is meg szerették volna mutatni az X7-est, ami már csak azért is fontos, mert az új modell egyik fő piaca az Egyesült Államok, ahol töretlen népszerűségnek örvendenek az ennyire hatalmas, terepjárónak kinéző autók. Olyan vetélytársakkal kell megmérkőznie a vevőkért, mint az új Lincoln Navigator vagy éppen a Mercedes GLS. A BMW-nek azonban nem jött össze az amerikai premier. A bajorok szóvivője nem

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Íme, a Nautilus, ami ezúttal egy autó

totalcar.hu :: Los Angelesbe új luxusmodellt hozott a Ford, a Lincoln Nautilust. Jobban megnézve az autót persze hamar kiderül, hogy ez nem más, mint a korábbi MKX felújított változata, emberek számára is értelmezhető néven.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Harcban a Volvo tulajdonosa és a Ford

totalcar.hu :: Valószínűleg keveseknek jutna eszébe összekeverni a Lynk & Co márkát a Lincolnnal, de a Fordnál arra a következtetésre jutottak, hogy ez mégis lehetséges. Így megtámadták a Geely új márkanevét, amelynek a kínaiak épp csak elkezdték a piaci bevezetését.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ilyen lenne, ha visszatérne a Volga?

autonavigator.hu :: A Volga egy elképzelt jövőbeli modelljét rajzolta meg a grafikus, ami az elődökre kevésbé, a 2017-es Lincoln Continentalra inkább hasonlít.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook A stílus maga – kalapács alatt az egyik legikonikusabb hot rod

autopult.hu :: Hazánkban talán kevésbé ismert a ’hot rod’ kifejezés, de az autózás szerelmesei bizonyára tudják, miről van szó. A tipikus amerikai veteránok megvadításáról szóló, már nagyon régóta hódító őrület elképesztően látványos eredményekkel szolgál, erre pedig kiváló példa a most eladósorba került 1939-es Lincoln-Zephyr "Scrape" Custom.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ettől retteghet a 3-as BMW?

totalcar.hu :: Ha valami, hát a legkisebb Genesis válhat igazi slágermodellé, bár durva verseny elé néz a típus. Manapság már nem csak a német és japán konkurensekkel kell megküzdeni a vásárlókért, de a Cadillac, a Jaguar, a Lincoln és az Alfa Romeo is elkészült saját középkategóriás presztízsmodelljével. Talán ezért is indítanak óvatosan a koreaiak.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


400 lóerős biturbó Lincoln Continental debütált Detroitban

autonavigator.hu :: Prémium anyagokkal a beltérben és tekintélyt parancsoló külsővel tér vissza a Lincoln Continental. A fő célpont az amerikai és a kínai vagyonos réteg.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Így kezdett a Lincoln Kínában

totalcar.hu :: Nyilvánosságra hozta első teljes, Kínában eltöltött évének adatait a Lincoln. A Ford luxusmárkájának számító amerikai gyártó 2015-ben összesen 11 630 autót tudott eladni a távol-keleti országban. Azt mondják, elégedettek, de még nagyon sok a munka előttük.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kiszivárgott képen a legnagyobb luxus-Ford

totalcar.hu :: A Ford nem engedte el a Lincoln márkát, ahogy sokan számítottak rá, sőt, komoly összeget áldoz az elhanyagolt modellpaletta megújítására. Az egyik legfontosabb lépés talán az új csúcsmodell bemutatása, amelyről most kiszivárgott egy kép, igaz, elég vacak minőségben.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Négyszáz lovas szörny Mondeo alapon

totalcar.hu :: Los Angelesben mutatták be a Lincoln MKZ megújított változatát. Egy picit jobban hasonlít egy Audira, mint eddig, és kapott egy igazán erős hathengeres turbómotort.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A legkényelmesebb - 30 irányban állítható vezetőülés a Lincolntól

autopult.hu :: Ritkán foglalkozunk olyan márkákkal, melyek egyáltalán nincsenek jelen az európai piacon, azonban vannak olyan esetek – mint például a mostani –, amikor ezek a márkák hatással tudnak lenni az öreg kontinensen honos szereplőkre is. A Lincoln ezúttal egy olyan versenybe szállt be legújabb kényelmi extrájával, mellyel bizony megrángathatja az európai prémiummárkák bajszát is – igaz, egyelőre csak koncepció fázisban van az elképzelés.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Majdnem 400 ezer autót hív vissza a Ford

totalcar.hu :: Idén harmadszor hívja vissza a Ford Észak-Amerikában a Fiesta, Fusion és Lincoln MKZ tulajdonosokat az ajtóretesz meghibásodása miatt. Januárban 213 ezer, márciusban 205 ezer, most pedig még több, 390 ezer autót várnak javításra.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Így támad majd fel a Lincoln Continental

autonavigator.hu :: Élőben New Yorkban, de a weben már most is meg lehet nézni a nagy múltú Lincoln tizedik generációs Continentalját.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook