MitsubishiHiába tiltották el a vezetéstől, autózni támadt kedve – Pákozdon fogták el

feol.hu :: A járőrök Pákozd közelében ellenőriztek pénteken kora délután egy Mitsubishi típusú személygépjárművet és az azt vezető 28 éves kocsolai lakost.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Dollármilliókat kérne vissza a Nissan a Japánban letartóztatott autómogultól

hvg.hu :: A japán ügyészség szerint Ghosn 9 millió dollárt kapott a Nissan- Mitsubishi vegyes vállalattól. A Nissan vissza szeretné kapni a pénzt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Közel 8 millió eurót vett ki Goshn a Nissan-Mitsubishi közös vállalatából

index.hu :: Egyre több részlet derül ki az autóipar bukott királya körül. Már a franciák is szabadulnának tőle.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Renault is kihátrál Carlos Ghosn mögül

totalcar.hu :: Bár a Nissan és a Mitsubishi még novemberben kitette a Tokióban letartóztatott Ghosnt az elnöki székeiből, a Renault első számú vezetője hivatalosan most is ő. Ám úgy néz ki, most, hogy az óvadékkérelmét elutasították, a Renault főrészvényese, Franciaország, pontosabban a tulajdonosi jogokat gyakorló kormányzat is új, biztosabb vezetést szeretne.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Fintechalapot rakott össze japán legnagyobb bankja

portfolio.hu :: 20 milliárd jenes vagyonnal (kb. 51 milliárd forint) indít fintechbefektetési alapot Japán legnagyobb bankja, a Mitsubishi UFJ Group (MUFG). A pénzintézet...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Az utolsó utáni Lancer Evo

totalcar.hu :: A Mitsubishi végleg eltemette a Lancer Evo legendáját, sőt, még ugráltak is a síron egy kicsit: azt mondták, a név visszatérhet – az Eclipse-hez hasonlóan egy terepjárón. Ám akadt valaki Lengyelországban, aki másként gondolta.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ha többet tudott volna pihenni, nem tör össze három Ferrarit egyszerre

totalcar.hu :: Néhány napja egy 20 év körüli tajvani fiatalember hajnali fél hatkor arra kelt, hogy éppen legyalult három Ferrarit a futárkodáshoz használt Mitsubishijével.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Renault nem talált szabálytalanságot a főnökénél

vezess.hu :: A japán hatóságok a japán értékpapír-felügyeletnek a Nissan által 2015 óta benyújtott jelentéseiben személyes jövedelmének valótlan szerepeltetése miatt emeltek vádat a hét elején a Renault-Nissan-Mitsubishi autóipari együttműködés három héttel ezelőtt letartóztatott első embere ellen. A Nissan minden posztjáról felmentette Carlos Ghosnt a letartóztatást követően, és ugyanígy járt el a Mitsubishi autógyár is. A Renault felügyelőbizottsága viszont közvetlenül a letartóztatást követően megerősítette posztján a feladatának ellátásában átmenetileg akadályoztatott vezérigazgatót, és teljes hatáskörű helyettest nevezett ki jogi ügyei tisztázásának idejére. A közlemény szerint 2015 és 2018 között a cégvezér javadalmazása mindenben megfelelt a vonatkozó jogszabályoknak és az iparágban elfogadottnak tekintett alapelveknek egyaránt. A Renault közleménye megemlíti, hogy a felügyelőbizottság a helyzet értékelésének a folytatására és az új fejlemények azonnali jelzésére kérte fel a cég

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megállapodtak a Renault-Nissan-Mitsubishi vezetői

totalcar.hu :: Carlos Ghosn vezérigazgató letartóztatása óta először egyeztettek a Renault, a Nissan és a Mitsubishi vezetői egymással, méghozzá a szövetség amsterdami főhadiszállásán. A Renault-t, ahonnan Ghosn-t egyelőre még nem tették ki, a helyettesítésére kijelölt Thierry Bolloré képviselte, és úgy tűnik, minden a Ghosn-t félreállító Nissan vezér, Hiroto Saikawa szája íze szerint alakult.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A baltaarcú Mitsubishi újra támad

totalcar.hu :: Itt, Európában lassan el is felejtjük, hogy milyen egy tisztességes, célszerű egyterű, Ázsiában, különösen Japánban viszont még ma is virágzik a műfaj. Olyannyira, hogy a Mitsubishi is felújította saját családi kisbuszát, amelyet a szigetországban Delica D:5 néven lehet kapni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook A Nissan felmentette Carlos Ghosn cégelnököt

vezess.hu :: A Nissan szóvivője hírügynökségi megkeresésre nem kommentálta az értesülést. Carlos Ghosnt, a Nissan-Renault-Mitsubishi autóipari szövetség elnök-vezérigazgatóját hétfőn tartóztatták le a japán pénzügyi és tőzsdei törvények megsértésének vádjával. Carlos Ghosn a vád szerint öt év alatt tényleges jövedelménél 5 milliárd jennel (40 millió euró) kisebb összeget jelentett a tokiói tőzsdének benyújtott beszámolókban, illetve más pénzügyi szabálytalanságokat is elkövetett, és saját célra vett igénybe céges forrásokat. A Nissan kilenctagú felügyelőbizottságában a Nissan öt igazgatója mellett a Renault két delegáltja, valamint függetlenként egy korábbi kormányhivatalnok és egy autóversenyző ül. Az NHK tévécsatorna jelentése szerint a felügyelőbizottság egyhangúlag döntött a felmentés mellett. A Renault felügyelőbizottsága szerdai ülésén viszont nem mentette fel posztjáról Carlos Ghosn vezérigazgatót, hanem ügyvivőt nevezett ki helyettesítésére. A francia állam 15 százalékos részesedéssel

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Letartóztatták a Nissan-Renault-Mitsubishi szövetség vezérét, zuhantak a részvények

autosforum.hu :: Letartóztatták a Nissan-Renault-Mitsubishi autóipari szövetség elnök-vezérigazgatóját. A Renault részvénye emiatt hétfőn tíz százalékkal is gyengült Párizsban, a kereskedést pedig nyolc és fél százalékos veszteséggel fejezte be.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Dagad a botrány, a Renault nem rúgja ki Ghosnt

vezess.hu :: A Nissan-Renault-Mitsubishi autóipari szövetség elnök-vezérigazgatóját Carlos Ghosnt hétfőn tartóztatták le Japánban pénzügyi visszaélések vádjával. Ghosn úr átmenetileg akadályoztatva van feladatai ellátásában, de továbbra is a cég elnök-vezérigazgatói tisztét tölti be - szögezi le a Renault felügyelőbizottságának közleménye, hozzátéve, hogy amíg Carlos Ghosn jogi ügyeit rendezi, feladatait teljes vezérigazgatói hatáskörrel Thierry Bollore veszi át. Bollore 2012 óta dolgozik a Renaultnál, tavaly februárban nevezték ki ügyvezető igazgatónak. Korábban autóipari beszállítóknál is dolgozott, egyebek között a Michelin és a Faurecia cégnél, ezek mellett ázsiai üzleti tapasztalatokkal is rendelkezik. Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter már kedden egy rádióinterjúban jelezte, hogy a Renault működésének folyamatossága érdekében a részvények 15 százalékos tulajdonosa, a francia kormány Carlos Ghosn vezetői posztján való megtartását fogja szorgalmazni a felügyelő bizottság ülésén. A Nissan

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Havi kétmilliárdot keresett a csaló cégvezető

vezess.hu :: Tíz év börtön és tízmillió jen bírság várhat Carlos Ghosn-ra, ha bűnösnek találják az ellene felhozott vádakba. 2010 óta fizetésének csupán felét vallotta be Carlos Ghosn, a Nissan (és a Renault, valamint a Mitsubishi) elnöke a tokiói tőzsdének benyújtott, hivatalos iratokban. Mivel Ghosn kirívóan sokat, éves szinten 9.998 milliárd jent (25 milliárd forintot) keresett, eleve a kritikák kereszttüzében állt. Emellett úgy tudni, a cég pénzén vásároltak meg és újítottak fel riói, bejrúti, párizsi és amszterdami magáningatlanokat. Ezek nem üzleti célú ingatlanok voltak, ugyanakkor Ghosn juttatásként sem tüntette fel azokat. A 64 éves Ghosn ellen hivatalosan még nem emeltek vádat. Őt és az ügy kapcsán vele kapcsolatba hozott munkatársát, Greg Kelly-t akkor tartóztatták le, amikor egy repülőről szálltak le Tokióban. Nem tudni, hol tartják őket őrizetben.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Mitsubishinél szívesen leváltanák a Pajerót

totalcar.hu :: Fura, hogy ezt mondják most, amikor a nagy luxusterepjárók népszerűbbek, mint bármikor korábban, de alighanem épp a túl erős konkurencia miatt nem tűnik kifizetődőnek egy ilyen fejlesztés.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Letartoztatták a Renault elnökét

formula.hu :: A Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség első emberét, Carlos Ghosn-t őrizetbe vették a japán hatóságok, miután kiderült, hogy súlyos pénzügyi visszaéléseket követett el. A francia köztársasági elnök is megszólalt az ügyben.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Bilincsben az autóipar egyik leghatalmasabb vezetője

vezess.hu :: A Nissan egyik szóvivője szerint eltávolítják a vállalat éléről Carlos Ghosnt, aki állítólag hazudott bevételével kapcsolatban, és személyes céljaira használta a vállalat erőforrásait. Egy japán gazdasági folyóirat szerint az autóipari szakembert a szigetország pénzügyi jogszabályainak megsértése miatt hétfőn letartóztatták. Úgy tudjuk, a Nissan elnök-vezérigazgatója, Szaikava Hiroto hamarosan indítványozza, hogy Ghosnt távolítsák el a vállalat igazgatótanácsából. Emellett a cég humánerőforrás-igazgatóját, az éveken át tartó visszaélés-sorozatban bűnrészesnek tűnő Greg Kellyt is kirúgják. A most 64 éves Ghosn, aki gyakorlatilag egy személyben hozta létre a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetséget, az igazgatótanács elnöke volt a Nissannál, utódlásáról még nem döntöttek. A Nissan már hónapok óta belső vizsgálatot folytatott a két szakember ellen, miután egy informátor tájékoztatta a visszaélésről a cég vezetését. A vállalat együttműködik a hatóságokkal, és őszinte bocsánatot kért

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Mitsubishi: maradnak a személyautók

totalcar.hu :: A felújított L200 bemutatása kapcsán beszélt a Mitsubishi, és a megmaradt személyautók jövőjéről a cég ügyvezetője, Trevor Mann. Úgy néz ki, kitartanak mellettük, legalábbis egyelőre.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kurtos-Szegedi: Ezt dobta idén a gép

formula.hu :: A nyíregyházi futamon csak négy és fél gyorson autózhatott Kurtos Robi és Szegedi Máté, mert a Mitsubishi elfáradt. Búslakodhatnának, hogy ismét kiestek, de nem teszik, inkább tervezik már a következő évüket.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Enevate: nagyobb energiasűrűség, 5 perces villámtöltés

e-cars.hu :: Újabb ígéretes startup került a Renault-Nissan-Mitsubishi tulajdonába.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 2020-ban jön az első elektromos Citroën

totalcar.hu :: A Citroën ugyan forgalmazza a C-Zero típust , de azt a Mitsubishi szállítja, és a jelvényeitől eltekintve megegyezik a japánok i-MIEV modelljével. Van még két másik villanyautó is a kínálatban, de ezek is külső forrásból érkeznek: az elektromos Berlingo a Venturitól érkezik, az e-Meharit pedig a Bolloré állítja elő a Citroën számára.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ugyanazt az autót árulják majd Fiat, Honda, Mitsubishi és Toyota néven

totalcar.hu :: A kínai Guangzhou Autóról, és a Trumpchi márkáról épp csak tudomást szerezhetett az európai közönség az idei Párizsi Autószalonon, ám van egy modelljük, a GS4, amely hamarosan négy nagy nemzetközi autómárkánál is felbukkanhat. Mindez annak köszönhető, hogy Kínában az elektromos és hibrid modellek eladásától tették függővé a többi autó lehetséges maximális eladásait, a GS4 pedig elég népszerű.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megmutatták az új Mitsubishi L200-ast

totalcar.hu :: A tervezők alapos munkát végeztek: az L200-asra az anyja sem ismerne rá. Pedig a legtöbb karosszériaelemhez nem nyúltak.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jön az első Mitsubsihi Renault-alapokon

totalcar.hu :: A Renault kénytelen jelentős összeget költeni európai haszonjármű-gyártására. Ennek kapcsán több újdonságról is szó esett: a Nissan és a Mitsubishi európai választékában is felbukkanhat egy-egy francia tervezésű modell.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook