NissanLetartóztatták a Renault vezérét, zuhan az árfolyam

portfolio.hu :: Letartóztatták a Nissan elnökét, és a Renault elnök-vezérigazgatóját Japánban, számolt be róla a Wall Street Journal, a lap szerint a Carlos...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Nissan felfüggesztette saját elnökét

totalcar.hu :: Úgy néz ki, a Nissan egy belső vizsgálat során ásta ki, hogy Carlos Ghosn ötmilliárd jennel kevesebbet vallott be a hatóságoknak, mint amennyit a valóságban keresett. Hónapokig tartó belső vizsgálat után az autógyártó jelentette fel a cégvezetőt, akit ennek nyomán ma letartóztattak, a reprezentatív igazgató Greg Kellyvel együtt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Letartóztatták a Nissan elnökét

24.hu :: Carlos Ghosn adót csalt, nem is keveset.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megváltóként üdvözölte a japán autóipar, most letartóztatják

index.hu :: Carlos Ghosnnek nem volt elég az igazgatói fizetés, meglopta a Nissant.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Letartóztatták a Renault-Nissan-Mitsubishi vezetőjét

atv.hu :: A jelentések szerint pénzügyi visszaélések miatt kirúghatják a Nissantól Carlos Ghosn-t.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Őrizetbe vették és kirúgják az autóipar egyik királyát, a Renault-Nissan-Mitsubishi főnökét

hvg.hu :: Carlos Ghosn leváltását jelentette be a Nissan autógyár Japánban, ahol csaknem húsz éven át, mint nagy varázslót tisztelték, mert a gyengélkedő cégből világmárkát csinált. A mohósága okozhatta a vesztét.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Bilincsben az autóipar egyik leghatalmasabb vezetője

vezess.hu :: A Nissan egyik szóvivője szerint eltávolítják a vállalat éléről Carlos Ghosnt, aki állítólag hazudott bevételével kapcsolatban, és személyes céljaira használta a vállalat erőforrásait. Egy japán gazdasági folyóirat szerint az autóipari szakembert a szigetország pénzügyi jogszabályainak megsértése miatt hétfőn letartóztatták. Úgy tudjuk, a Nissan elnök-vezérigazgatója, Szaikava Hiroto hamarosan indítványozza, hogy Ghosnt távolítsák el a vállalat igazgatótanácsából. Emellett a cég humánerőforrás-igazgatóját, az éveken át tartó visszaélés-sorozatban bűnrészesnek tűnő Greg Kellyt is kirúgják. A most 64 éves Ghosn, aki gyakorlatilag egy személyben hozta létre a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetséget, az igazgatótanács elnöke volt a Nissannál, utódlásáról még nem döntöttek. A Nissan már hónapok óta belső vizsgálatot folytatott a két szakember ellen, miután egy informátor tájékoztatta a visszaélésről a cég vezetését. A vállalat együttműködik a hatóságokkal, és őszinte bocsánatot kért

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Letartóztatták a cégvezért, zuhannak a Renault részvények

mfor.hu :: Japán lapértesülések szerint a tokiói ügyészség letartóztatta a Renault-Nissan konszern vezérét. Carlos Ghosn ellen az a vád, hogy megszegte a pénzügyi szabályokat.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Őrizetbe vehetik a Nissan elnökét

portfolio.hu :: Őrizetbe vehetik a Nissan elnökét, számolt be róla a Reuters, miután a japán ügyészség szerint Carlos Ghosn a eltitkolhatta a valós jövedelmének...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Letartóztatnák a Renault-Nissan vezérét

totalcar.hu :: Egy ilyen lépés még egy ügyészségtől is meglepően barátságtalan: utoljára sokkal nagyobb horderejű ügyben, a VW dízelbotránya kapcsán hallottunk magas rangú autóipari vezetők letartóztatásáról , de most messze nem ilyen komoly az ügy, legalábbis látszólag.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Enevate: nagyobb energiasűrűség, 5 perces villámtöltés

e-cars.hu :: Újabb ígéretes startup került a Renault-Nissan-Mitsubishi tulajdonába.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Már nem a Toyota gyártja a legmegbízhatóbb autókat…

vezess.hu :: A hét elején elárultuk, mely autómárkák végeztek a Consumer Reports megbízhatósági rangsorának a végén. Most ideje sorra venni az élbolyt. A felmérésben egy-tizennyolc éves autókról nyilatkoztak gazdáik, tizenhét kategóriában értékelve azok megbízhatóságát. Tavaly még a Toyota állt a sor élén, most helyet cserélt testvérmárkájával, a Lexus-szal. Meglehetősen unalmas ez a csiki-csuki: hatodik éve osztoznak az első két helyen, előtte pedig testvérmárkájuk, az azóta megszűnt Scion vezette a felsorolást. A harmadiktól a hatodik helyig négy ázsiai gyártó: a Mazda, a Subaru, a Kia és az Infiniti áll. Ezzel le is tudtuk az átlagnál megbízhatóbb márkák csoportját. Utána, az átlagosok élén lépnek be a képbe az európaiak: az Audi, a BMW és a Mini; a tízes listát a Hyundai zárja. Porsche, Genesis, Acura és Nissan – így jutunk el addig a tizenötös sereghajtó listáig, amit már ismerünk. Alább a teljes 29 tagú mezőnyt egyben mutatjuk meg.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nissan Qashqai: a továbbfejlesztett prémium crossover (X)

vezess.hu :: A Nissan Qashqai, Európa legnagyobb darabszámban eladott városi crossovere, jelentős fejlesztéseken esett át, melyek tovább erősítik prémium státuszát. Mint minden Nissan jármű esetében, itt is minden frissítés az ügyfelekre és az ő visszajelzéseikre koncentrál – függetlenül attól, hogy apróbb módosításról vagy mindenre kiterjedő átdolgozásról van szó. Már 2007-es bemutatásakor is valódi úttörőnek számított a Qashqai, és azóta is magabiztos vezethetőségéről ismert. Számos, a felszín alatt megbúvó fejlesztés gondoskodik arról, hogy a Qashqai kimagasló kezelhetősége még magasabb szintre léphessen. A legszembetűnőbb változások az új Qashqai külső megjelenésén láthatóak. A Qashqai elejét teljesen átdolgozták, minden változat új, integrált első lökhárítót kapott. Az átdolgozott orr-rész középpontjában a Nissan ikonikus V-motion hűtőrácsának legújabb változata áll, mely a megújult Nissan márkajelvényt öleli körül. Megújult a LED-es nappali világítás is, mely a lámpatest felső részén

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Így néz ki egy nulla csillagos törésteszt

totalcar.hu :: Sose volt titok, hogy a jó nevű autógyártók is képesek gagyit gyártani, ha az adott piacon arra van szükség, mégis fájdalmas látni, milyen Navarákat engednek az utakra Dél-Afrikában. Íme, ez itt a Nissan odagyártott platósának nulla csillagos töréstesztje.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nulla csillaggal bukott a törésteszten a Nissan afrikai piacra gyártott pickupja

player.hu :: A Global NCAP az Automobile Association South Africa nevű egyesülettel karöltve belevágott egy olyan kampányba, melynek célja a dél-afrikai autópark biztonságának felmérése és fejlesztése. A kampány során újra töréstesztnek vetették alá a térség legelterjedtebb autóit, ami nem túl hízelgő eredménnyel zárult a Nissan számára.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Rémisztő videó: így törik ropira az autó, amiből mindent kispóroltak

origo.hu :: A Nissan megmutatta, milyen egy borzalmas, nullacsillagos törésteszt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hogy kerül egy elektromos versenygép egy autószalonba?

formula.hu :: A BME Formula Racing Team évről évre egyre komolyabb sikereket ér el a Formula Student sorozatban, mondhatni, már kibérelt helyük van az élmezőnyben. Az elektromos versenyautókat tervező, építő és versenyeztető csapatot a Duna Autó is támogatja a szereplésben. Ezért most egy rövid ideig kiállítást is szerveztek az egyik legsikeresebb versenygépüknek a cég Nissan szalonjában.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jön az első Mitsubsihi Renault-alapokon

totalcar.hu :: A Renault kénytelen jelentős összeget költeni európai haszonjármű-gyártására. Ennek kapcsán több újdonságról is szó esett: a Nissan és a Mitsubishi európai választékában is felbukkanhat egy-egy francia tervezésű modell.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Rikító színekkel próbálják eladni az X osztályt

totalcar.hu :: Az átdolgozott Nissan Navaráért a Mercedes már kapott hideget és meleget egyaránt: randán beszólt a konkurencia is, és a sajtó reakciója sem volt egyöntetűen pozitív. Talán ezért találta ki egy müncheni kereskedes az X² felszereltséget, amelyhez néhány szokatlan extrát is kínálnak.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Állatmentő teherautót épít a Nissan

vezess.hu :: Egyre többször sújtja természeti katasztrófa az emberiséget: Európa is megkapja a magáét a globális felmelegedés számlájára (is) írható gondokból, de talán még súlyosabb a helyzet Észak-Amerikában, ahol egymást érik a szélviharok, áradások, extrém időjárási jelenségek. Az Animal Rescue Rigs nevű szervezet nem az emberek, hanem a katasztrófákban életveszélybe került, otthonukat vesztett vad- és háziállatok megmentését tűzte ki céljául. Az ARR és a Nissan közös erővel hozták létre a Paws One névre keresztelt mentőjárművet: egy speciálisan átalakított Nissan Titan pickupot. Az eleve terepképes járművet 15 centis extra hasmagassággal, valamint bütykös terepgumikkal látták el; ezek mögé méretes sárfogókat szereltek. Újak a lökhárítók, amelyekre 6 tonnás teherbírású csörlőket illesztettek. Az egyedi tetőcsomagtartóra katonai gumicsónakot emeltek, az utastérben vízálló szintetikus üléskárpit várja a mentőszolgálat munkatársait. A legszebb az egészben, hogy 2019-től ténylegesen szolgálatot

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Hogyan szakad ketté a Nissan Navara?

autosforum.hu :: A Nissan Navara D40 bizonyos egyedeinél a tulajdonosok veszélyes átrozsdásodásra panaszkodtak, amely helyen az autó egyszerűen kettészakadt. A problémát és a hibák képeit a The Sun tette közzé.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Az autó, amivel munka nélkül is pénzt kereshetsz

vezess.hu :: A Nissan Leaf ChaDeMo töltőrendszere műszakilag alkalmas a kétirányú energiaátvitelre – a földrengéseket és szökőárakat realitásként kezelő Japánban ez gyakorlatilag alapkövetelmény a villanyautókkal szemben. Most viszont több energiaipari és technológiai cég együttműködésének eredményeként a Nissan Leaf megkapta azt a tanúsítványt, amivel Németországban is visszatáplálhat energiát a hálózatba. Ez az első villanyautó, amely hivatalosan is alkalmas erre; a fejlesztés várhatóan (remélhetőleg) megnyitja az utat a többiek előtt is, hiszen valójában nem a Leaf, hanem a The Mobility House nevű szolgáltató energiaoptimalizáló szabályozó rendszere teszi hálózat-kompatibilissé a Leaf akkumulátorait és elektromos rendszerét.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Közel 20 versenyzőt érdekel Albon üresedő Nissan-ülése

racingline.hu :: Jean-Paul Driot csapatfőnök becslése szerint legalább 15-20 versenyző érdeklődött már Alexander Albon üresedni látszó Nissan e.dams-ülése iránt. A tervek szerint a Nissan Formula E-csapatában Sébastien Buemi és Alexander Albon vezette volna a két autót, ám a Red Bull pilótahiánya megkavarhatja a dolgokat. Ugyan Albon hároméves szerződést írt alá még júliusban az e.damsszal, egyre inkább úgy …

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


F1-Archív: Alonso három vb-címet szeretne

formula.hu :: Jöhet a Red Bull-Honda, nem Hamilton okozta a sorsdöntő váltóhibát, a Nissant nem érdekli az F1, fellebbezési pert nyer a Ferrari – az elmúlt két évtized október 23-i F1-es híreiből szemezgettünk.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook