NissanKettesével vennék fel az autóipari gyakornokokat a britek

autopro.hu :: A brexit máris nagy hatással van az Egyesült Királyság autóiparára. Februárban a Honda jelentette be swindoni üzemének bezárását, míg a Nissan a gyártási volumen csökkentését fontolgatja. De nyilván nemcsak ezek a döntések lesznek negatív hatással az ország munkaerőpiacára. Viszont egy kutatás szerint nem kell olyan borúsan látni a helyzetet.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Még szorosabbra fűzi az együttműködést a Renault-Nissan-Mitsubishi

jarmuipar.hu :: A három autógyár vállalati kultúrájának kölcsönös tiszteletben tartásával törekszik a kooperáció elmélyítésére a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség igazgatói tanácsa - mondta Jean-Dominique Senard a Renault elnöke a Nikkei japán gazdasági lapnak és a francia Le Figaro lapnak adott interjúban.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Az Infiniti is megérkezett az elektromos autók piacára

autopro.hu :: Két elektromos koncepció után itt a harmadik a Nissan luxusmárkájától. Ezúttal nagy szériás gyártásra optimalizálva.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Együttműködésre törekszik a Renault-Nissan-Mitsubishi

autoszektor.hu :: - A három autógyár vállalati kultúrájának kölcsönös tiszteletben tartásával törekszik a kooperáció elmélyítésére a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség igazgatói tanácsa - mondta Jean-Dominique Senard a Renault elnöke a Nikkei japán gazdasági lapnak és a francia Le Figaro lapnak adott interjúban.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Még jobban összefonódna az autóipari hármas

autopro.hu :: A három autógyár vállalati kultúrájának kölcsönös tiszteletben tartásával törekszik a kooperáció elmélyítésére a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség igazgatói tanácsa mondta Jean-Dominique Senard, a Renault elnöke a Nikkei japán gazdasági lapnak és a francia Le Figaro lapnak adott interjúban.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Renault- Nissan-Mitsubishi: mélyülő együttműködés a Ghosn-ügy után

azuzlet.hu :: A három autógyár vállalati kultúrájának kölcsönös tiszteletben tartásával törekszik a kooperáció elmélyítésére a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség igazgatói tanácsa - mondta Jean-Dominique Senard, a Renault elnöke.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Az együttműködés elmélyítésére törekszik a Renault-Nissan-Mitsubishi

portfolio.hu :: A három autógyár vállalati kultúrájának kölcsönös tiszteletben tartásával törekszik a kooperáció elmélyítésére a Renault-Nissan-Mitsubishi...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ezért az elektromos autóért őrülnek meg az európaiak

novekedes.hu :: A Nissan LEAF lett Európa piacvezető elektromos autója: már több mint 400 ezer járművet értékesítettek ebből a modellből Európa-szerte.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Óriási, forradalmi változás a Renault-Nissannál

vezess.hu :: A grémium élén a Renault elnöke, Jean-Dominique Senard áll majd, tagjai pedig a Renault, a Nissan és a Mitsubishi vezérigazgatói, Thierry Bolloré, Hiroto Saikawa és Osamu Masuko lesznek. Az új vezetési struktúrát az autógyárak közötti együttműködés hatékonyabbá tétele, illetve a konszenzusra épülő kiegyensúlyozott döntéshozatal elősegítése céljából hozták létre - hangsúlyozza a közlemény. A Nissan vezérigazgatója, Hiroto Saikawa új kezdetként méltatta és a kiegyensúlyozottabb együttműködés felé tett nagy lépésként értékelte a megállapodást. A három autógyár közötti együttműködést a tavaly novemberben pénzügyi visszaélések vádjával Tokióban letartóztatott Carlos Ghosn hozta létre. A brazíliai születésű üzletember 1999 júniusában a Renault delegáltjaként ügyvezető igazgatóként kezdte pályafutását a Nissannál, és nevéhez fűződik a cég megmentése a csődtől. A Nissan, a Renault és a Mitsubishi részvételével létrehozott autóipari szövetség letartóztatását követően leváltott első embere

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megszületett a Renault-Nissan-Mitsubishi új vezetése

totalcar.hu :: Carlos Ghosn tavaly novemberi letartóztatása óta nem volt tisztázott, hogy ki irányítja a Renault-Nissan-Mitsubishi triót. Mostantól viszont új, négy fős testület áll fel, amely a Renault elnökéből és vezérigazgatójából, valamint a Nissan és a Mitsubishi vezéreiből áll majd.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook A Nissan bemutatja e-POWER modelljeit Európában

e-cars.hu :: Az IMQ tanulmánycrossover forradalmi elektromos meghajtással rendelkezik, amely 2022-re lesz elérhető az ügyfélautókban

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ezek az autók ártanak a legtöbbet Európának

vezess.hu :: 2014 óta nem volt ilyen magasan az európai újautó-piac átlagos CO2-kibocsátási indexe. A romló tendencia egyértelműen a dízelek kegyvesztetté válásának, illetve a szabadidőjárművek térnyerésének tudható be. A luxusautók és a kompakt buszlimuzinok kivételével minden szegmensben romlott a szén-dioxid-kibocsátási index. Előbbi a plug-in hibrid és villanyautóknak tudható be, utóbbi meg leginkább annak, hogy ilyen autók egyre kevésbé léteznek. A húsz legnagyobb darabszámban eladott autómárka eredményeit elnézve szomorú, hogy mindössze öt márka (Toyota, Nissan, Suzuki, SEAT és VW) tudta csökkenteni flottaszintű súlyozott CO2-átlagát. A legnagyobb fejlődést a Nissan mutathatja fel, nyilván a Leaf iránti növekvő kereslet miatt. Ugyanakkor mérföldkőhöz érkezett Európa: most először fordult elő, hogy egy autómárka CO2-kibocsátása 100 g/km alá csökkent. Az eredményt a Toyota könyvelhette el, a márka eladásaiból közel 50 százalékot kitevő hibridek megtették a hatásukat.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Fejlett hibrid rendszert készül bevezetni a Nissan

totalcar.hu :: A villanyautók felé vezető úton lehet egy hasznos átmeneti állomás a soros hibrid, amelyet a Nissan e-Powernek hív.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Bemutatkozott a Nissan IMQ tanulmányautó

e-cars.hu :: Korszerű megjelenés és összkerékhajtású e-POWER rendszer jellemzi a crossoverek következő nemzedékét

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Nissan bemutatta az IMQ tanulmányautót

formula.hu :: A Nissan lerántotta a leplet a vadonatúj IMQ tanulmányautóról, egy korszerű technológiájú és formatervezésű koncepcióautóról, amely kijelöli a crossoverek következő nemzedékének irányát.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook A Nissan Európában új változatokkal és műszaki fejlesztésekkel bővíti a legkeresetteb elektromos jármű, a Nissan LEAF kínálatát

e-cars.hu :: Nissan új változatokat, illetve fejlesztéseket is bemutatott a Nissan LEAF elektromos járművekhez (EV), így Európa legnépszerűbb teljesen elektromos autója minden eddiginél vonzóbbá vált.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Brutális pénzért cserébe, de szabadlábra kerülhet Carlos Ghosn

vezess.hu :: Ghosnnak egymilliárd jen (mintegy 2,5 milliárd forint) óvadékot kell letennie. Az ügyészség fellebbezhet a szabadlábra helyezés ellen, de ha a bíróság elutasítja, akkor a volt cégvezér még kedden kijöhet a börtönből, ahol novemberi letartóztatása óta tartják fogva. Ghosnt három bűncselekménnyel vádolják. Kettő azzal függ össze, hogy a valósnál jóval kevesebb javadalmazást tüntetett fel nyolc éven át a Nissan jelentéseiben, a harmadik pedig arra vonatkozik, hogy privát vagyonkezelő cégének veszteségeit a Nissannal számoltatta el. Ghosn teljesen ártatlannak tartja magát. A bíróság korábban kétszer is megtagadta, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyezzék a posztjáról elmozdított cégvezért, mert attól tartottak, hogy bizonyítékokat semmisíthet meg, vagy elszökhet az országból. Ezt követően új jogászcsapatot fogadott fel, akiknek sikerült elérniük, hogy Carlos Ghosn szabadlábra kerüljön.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Nissan leleplezte a láthatatlant láthatóvá tévő technológiáját a CES-en

formula.hu :: A Nissan leleplezte jövőbemutató tanulmányát egy olyan járművel kapcsolatosan, amely segít a vezetőknek, hogy azt is láthassák, ami szabad szemmel nem látható. A valóság és a virtuális világ egyesítésével így létrejöhet a tökéletes összekapcsoltautó-élmény.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Útifilm – Nissan Leaf 2, a Szlovén túra

e-cars.hu ::

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Így driftel a türkmén államfő

formula.hu :: Türkmenisztán vezetője, a csodabogár Gurbanguly Berdimuhamedow közismerten rajong a motorsportért, sőt még űzi is azt: tavaly például raliversenyt nyert hazájában. Ezúttal azt mutatta meg népének, hogyan kell drifelni egy Nissannal – íme:

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook IMQ: ez lenne a Qashqai utódja?

totalcar.hu :: Az IMQ nevet már tavaly levédették az EU területén, amiből az I és az M betűkről sejthető, hogy micsoda: az Nissan Intelligent Mobility almárkája. A Q jelentését viszont csak találgatni lehet.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Gyorsteszten a Nissan e-NV200 furgon

e-cars.hu :: A napokban a Nissan e-NV200-as forgon járt nálunk, ebből írok egy rövid összesítőt. A részletes teszt pedig a videós anyagból derül ki!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megint hibás Nissanok fékproblémák lehetnek, visszahívás!

autosforum.hu :: A Nissan 86265 ezer Nissan Murano visszahívásáról döntött, mivel a fékrendszer meghibásodhat, a fékreakció lelassul így hiába fékeznek belemehetnek egy álló kocsisorba, vagy akár gyalogosokat üthetnek el a zebrán.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Lakókocsiban használnák újra a Nissan Leaf akkumulátorát

totalcar.hu :: A Nissan X Opus nevű szerkezet egy szériagyártású sátor-lakókocsi speciális változata, amelyhez a Nissan szállította az elektromos egységet. A vízhatlan, hordozható elektromos táp különlegessége, hogy a használt Nissan Leaf akkumulátorokból származó, jobb állapotú cellákból építik.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook