OpelAz eddigi legjobb eredményét érte el a magyar páros a Dakar-ralin

player.hu :: A korábbiaknál rövidebb, de keményebb volt az idei Dakar-rali, aminek egy magyar páros is nekivágott, és célba is jutottak. Szalay Balázs és Bunkoczi László a pályafutásuk legjobb eredményét érték el az Opellel.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Al-Attijah nyert, Szalay huszadik lett a Dakaron

vezess.hu :: A magyar duó - amely ezzel megismételte pályafutása legjobb eredményét - a csütörtöki zárószakaszt a 22. helyen fejezte be. Nagyon nagy drukkal álltam neki ennek a szakasznak, de a szervezők lendületes, élvezhető, jó pályát raktak össze, igaz, egyszer még így is ásnunk kellett - idézte az Opel Dakar Team beszámolója Szalayt. Megküzdöttünk ezért a célba érkezésért, s ezért a huszadik helyezésért, aminek nagyon örülök. Noha voltunk már huszadikok, évről évre nehezebb a verseny, sűrűbb a mezőny, egyre több gyári autót adnak bérbe, és egyre több a jó és rutinos versenyző. Navigátora, Bunkoczi szerint rendkívül melós volt a zárószakasz is. Az utolsó kilométereken már visszaszámoltam, s szurkoltam, most már ne legyen semmi bajunk. A huszadik hely tisztességes eredmény, beállítottuk a legjobbunkat, bár 2012-ben talán valamivel könnyebb volt megszerezni ezt a helyet, mint most. Nasszer al-Attijah sikerével a Toyota-gyár első Dakar-győzelmét ünnepelheti. A motorosoknál az utolsó

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jó lóra tettek a franciák az Opellel

jarmuipar.hu :: Különösen az Opel megszerzésével a PSA-csoport rekordszámú, 3,88 millió járművet értékesített tavaly, ami 6,8 százalékos növekedés 2017-hez képest.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Így él tovább az Opel Mokka?

totalcar.hu :: Az Opelnél ugyan eltüntetik a kínálatból a régi, GM alapokra épülő autókat, de ez nem jelenti, hogy azok másutt ne élnének tovább. Az új Chevrolet Tracker például az Opel Mokka leszármazottjának tűnik, bár igencsak megváltozott a külseje.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Top 100 - Ezeket az autókat vették a magyarok 2018-ban

autoszektor.hu :: A Datahouse adatai szerint 2018-ban összesen 159 326 új személygépkocsit és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, 17 százalékkal többet (23 125 jármű), mint tavaly. A márkák között a legnépszerűbb a Ford (19 755 jármű), a Suzuki (19 292) és a Volkswagen (12 351). Negyedik az Opel (12 336), ötödik a Skoda (11 842). A modellek versenyében hazai autó nyert, a tavalyi bajnok Suzuki Vitara.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Autók ütköztek Rábapatynál

vaol.hu :: Egy Opel és egy Skoda ütközött össze szerdán Rábapatynál, a 84-es úton.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ittas sofőrt kaptak el Mezőfalván, elvették a jogsiját

feol.hu :: A rendőrök Mezőfalván, a Fehérvári úton ellenőriztek január 15-én délután egy Opel típusú személygépkocsit és az azt vezető 43 éves dunaújvárosi lakost.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Australian Open - Opelkának 67 ász is kevés volt

sport365.hu :: Fucsovicsék búcsúztak párosban.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


AusOpen: 67 ászt ütött, mégis kikapott a 213 centis amerikai

index.hu :: Reilly Opelka közel volt a torna ászrekordjához is.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Dakar: Szalayék a 18. helyen!

formula.hu :: Szalay Balázs és Bunkoczi László borzasztóan nehéz, ugyanakkor eredményes napon van túl – az Opel Dakar Team párosa idei legjobb részeredményét produkálva a 18. helyen végzett a Dakar Rali nyolcadik szakaszán!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Szalayék a 18. helyen zárták az egyik legnehezebb szakaszt a Dakar-ralin

propeller.hu :: Az idei legjobb részeredményét elérve a 18. helyen ért célba a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a 41. Dakar-rali keddi versenynapján, amelyen az egyik legnehezebb, 352 kilométeres gyorsasági szakaszt kellett teljesítenie a mezőnynek. Az Opel Dakar Team közleménye szerint a magyar párosnak a nyolcadik szakasz során nem volt komoly problémája, gyorsan és nagy hiba nélkül teljesítette az etapot, amelyben 200 km-en keresztül homokdűnéken át kellett száguldaniuk. Noha puha volt a homok, mi egyszer sem ástunk, pedig idegőrlően hosszú volt a dűnés szakasz, nem is tudom, mentünk-e már valaha egyhuzamban ennyit dűnéken - idézte a közlemény Szalayt, aki hozzátette, megelőzték azokat az ellenfeleket, akik eléjük kerültek az etapon, de mentálisan és fizikálisan is elfáradtak a nap...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jól futottak: Szalayék a 18. helyen.

autoszektor.hu :: Szalay Balázs és Bunkoczi László borzasztóan nehéz, ugyanakkor eredményes napon van túl az Opel Dakar Team párosa idei legjobb részeredményét produkálva a 18. helyen végzett a Dakar rali nyolcadik szakaszán.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Elméletben… – Opel Insignia Grand Sport GSi 2.0 Turbo teszt

automotor.hu :: Már csak 2,0 literes, 210 lóerős dízellel lehet választani a GSi-t.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A PSA csoport tavalyi eladása 6,8 százalékkal nőtt

autoszektor.hu :: Az Opel megszerzésével a PSA-csoport rekordszámú, 3,88 millió járművet értékesített tavaly, ami 6,8 százalékos növekedés 2017-hez képest.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Más autógyártók kárából profitált a PSA

autopro.hu :: Különösen az Opel megszerzésével a PSA-csoport rekordszámú, 3,88 millió járművet értékesített tavaly, ami 6,8 százalékos növekedés 2017-hez képest.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Megérte a PSA-nak az Opel megszerzése

napi.hu :: Különösen az Opel megszerzésével a PSA-csoport rekordszámú, 3,88 millió járművet értékesített tavaly, ami 6,8 százalékos növekedés 2017-hez képest - írja az MTI.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Újabb jó napot zártak Szalayék a Dakaron

vezess.hu :: Nagyon-nagyon hosszú szakasz volt - idézte az Opel Dakar Team közleménye Szalayt. - Végigküldtek minket egy száz kilométeres dűnesoron, amely sosem akart véget érni, de szerencsére az autó jól bírta a gyűrődést. Mindössze egyetlenegyszer ástunk, de azzal sem veszítettünk sok időt, a dűne tetejéről hátratolatva simán tovább tudtunk menni. A büntetésről Bunkoczi László elmondta, hogy kihagytak egy GPS-pontot a szakaszon, amikor a dűnesor közepén leestek egy nagy dűnéről, így letértek a helyes nyomról, és onnan már nem tudtak visszamenni oda, ahol voltak. Viszont úgy hallottuk, a pályának éppen azt a szakaszát törölték a rendezők a rossz látási viszonyok miatt. Bízunk benne, hogy tényleg így van, és mindenkire vonatkozik, mert akkor talán visszavonják az egyórányi büntetést. Persze, az összetett huszonkettedik hely így sem rossz, sőt... - mondta. A francia Stéphane Peterhansel volt a leggyorsabb a szakaszon. A Minivel versenyző, 13-szoros győztes pilóta mögött márkatársa, a spanyol

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


"Nagyon-nagyon hosszú szakasz volt" - Szalayék a 22. helyen állnak a Peruban zajló Dakar-ralin

propeller.hu :: A Szalay Balázs, Bunkoczi László páros nagyobb probléma nélkül, jó tempóban teljesítette a Peruban zajló Dakar-rali hétfői, hetedik szakaszát, melyen újabb egyórás büntetést kapott, ennek ellenére összetettben a 22. helyre lépett előre. Nagyon-nagyon hosszú szakasz volt - idézte az Opel Dakar Team közleménye Szalayt. - Végigküldtek minket egy száz kilométeres dűnesoron, amely sosem akart véget érni, de szerencsére az autó jól bírta a gyűrődést. Mindössze egyetlenegyszer ástunk, de azzal sem veszítettünk sok időt, a dűne tetejéről hátratolatva simán tovább tudtunk menni A büntetésről Bunkoczi László elmondta, hogy kihagytak egy GPS-pontot a szakaszon, amikor a dűnesor közepén leestek egy nagy dűnéről, így letértek a helyes nyomról, és onnan már nem tudtak visszamenni oda,...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jó napot zártak Szalayék és a 22. helyen állnak

propeller.hu :: A Szalay Balázs, Bunkoczi László páros nagyobb probléma nélkül, jó tempóban teljesítette a Peruban zajló Dakar-rali hétfői, hetedik szakaszát, melyen újabb egyórás büntetést kapott, ennek ellenére összetettben a 22. helyre lépett előre. Nagyon-nagyon hosszú szakasz volt idézte az Opel Dakar Team közleménye Szalayt. Végigküldtek minket egy száz kilométeres dűnesoron, amely sosem akart véget érni, de szerencsére az autó jól bírta a gyűrődést. Mindössze egyetlenegyszer ástunk, de azzal sem veszítettünk sok időt, a dűne tetejéről hátratolatva simán tovább tudtunk menni. A büntetésről Bunkoczi László elmondta, hogy kihagytak egy GPS-pontot a szakaszon, amikor a dűnesor közepén leestek egy nagy dűnéről, így letértek a helyes nyomról, és onnan már nem tudtak visszamenni oda, ahol volt....

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Mi kerül ezen ennyibe? 7. rész

autoszektor.hu :: Néztek már bele egy 60-as évekből származó Opel motorházába? Vagy egy 353-as Wartburgéba? Esetleg egy Ladáéba? Mai szemmel nézve kicsit üresnek tűnnek ezek a gépházak. Egy új autónál az lehet feltűnő, hogy ha beleejtünk egy csavart, nem ér le a földre, hanem valahol elakad. Szóval színültig tele van technikával. Most ekörül vizsgálódjunk egy kicsit.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Kényelem, nagy raktér és hasznos extrák: sokoldalú az Opel Combo Life

dehir.hu :: Debrecen Újabb remek autót vitt el tesztvezetésre a Praktikák stábja. A 2019-es év haszongépjárműve akár családi autóvá is átalakítható. (x)

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Szalayékat megbüntették a Dakaron

vezess.hu :: Összetettben a magyar páros a 25. pozíciót foglalja el. Az Opel Dakar Team beszámolója szerint a Szalay, Bunkoczi duó egyrészt örült, mert a 20. idejével a technikai gondok ellenére meg tudta mutatni, mire képes a dűnék között, másrészt maradt benne némi hiányérzet, mert miután negyven percre megszakították a versenyt - valaki elakadt a pálya egy szűk részén -, rásötétedett a magyar párosra, emiatt volt egy GPS-pont, amelyet többekkel együtt nem tudott érinteni. Ezért utóbb egyórás büntetés járt - a viadal honlapja szerint. Borzalmasan nehéz nap volt, ha most újra kellene kezdenem, lehet, hogy nem vállalnám - mondta Szalay. Hosszú dűnézéssel kezdtünk, és nagyon élveztük. Aztán odaértünk egy dűnéhez, amelyen öt-hat autó ásott, mi kikerültük őket, és megálltunk egy dűneletörésnél, hogy szétnézzünk, csakhogy utána már akárhogy igyekeztem, a motor nem indult újra, csak miután hagytuk egy kicsit lehűlni. Mint mondta, ettől kezdve már nem merte leállítani, még a defektes kereket is a

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Vérpezsdítő Opelek a korból, amikor még voltak vérpezsdítő Opelek

roadster.hu :: A múlt századba kell visszanyúlni, de volt idő, amikor az Opellel kapcsolatban nem az számított izgalomnak, hogy ki veszi meg, vagy hogy bezárják-e valamelyik gyárát. Öt ilyen modell következik jóval az Astra előtti, dicső időkből.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nagy tervekkel jöttek vissza az oroszok: Reszess Opel! Reszkess Suzuki!

magyarnarancs.hu :: A magyar piacot vette célba a Lada.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook