OpelTöbb krómot és kis motort kapott a Buick nagyautója

automotor.hu :: Megfiatalodott az Opel Insignia testvérmodellje.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Három autó ütközött a belvárosban Szombathelyen

vaol.hu :: A két jármű összeütközött, az Audi az Opelt egy a kereszteződésben várakozó Fiat tanulóautónak lökte.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ezek az Instagram legnépszerűbb autói

autoblog.hu :: Az Instagramról összeállítottak egy harmincas listát, amely a legtöbbet megosztott autókat rangsorolja. Az első helyet a Ford Mustang szerezte meg, de meglepetésre olyan kocsik is szerepelnek a legek között, mint a Toyota Corolla vagy az Opel Corsa.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Tim Gábor 2019-ben is a Rallye2-ben Opellel versenyez

formula.hu :: Tim Gábor 2018-ban teljes ralis szezont futott a Rallye2-ben. A kezdeti sikerek és az abszolút győzelem Miskolc Rallye-n bizakodásra adtak okot, ám több műszaki hiba hátráltatta a vanyarci pilótát, három versenyen is kiesett. Az első Rallye2 szezonját az abszolút 5. helyen zárta, a kategóriája harmadik helyén.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Peugeot család tovább hizlalná a birodalmát

totalcar.hu :: A Peugeot-nak váratlanul jól sikerült kijönnie az évtized első felének mély pénzügyi kátyújából, sőt, egyelőre úgy néz ki, hogy az Opel felvásárlása is sikertörténet lett. Most pedig felmerült a lehetősége, hogy tovább növekedjék a birodalom, és az egyik főrészvényes, a névadó Peugeot család támogatná is ezt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Videón, ahogy arcátlanul és kormányt rángatva előz egy autós az M1-esen, Ikrény térségében

kisalfold.hu :: Egy fedélzeti kamera rögzítette az Opel sofőrjének mutatványát.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Így parkoltok Ti, Szombathely!

vaol.hu :: A képen látható Opel sofőrje vélhetően egy pillanatig nem zavartatta magát. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Világhódító terveket sző a PSA Csoport

automotor.hu :: A Citroën Indiába, az Opel Oroszországba, a Peugeot Észak-Amerikába megy.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Álca nélkül: ez lett volna az új Opel Mokka X

automotor.hu :: Szélesebbnek és laposabbnak hat – lényegében változatlan a méret.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Trükközni próbált a rendszámmal, de a gárdonyi rendőrök megfogták

feol.hu :: Járőrök egy M7-es autópálya mellett lévő üzemanyagtöltő állomáson ellenőriztek pénteken délután egy Opelt – melynek csak az elejére volt rendszám elhelyezve – és annak vezetőjét.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Fáj a hátad? Ülj Focusba!

vezess.hu :: A Focus a Ford történetében elsőként megkapta a hátpanaszok ellen küzdő német Aktion Gesunder Rücken e.V. ajánlását: az 1995 óta működő szervezet szerint a modell első ülései hatékonyan előzik meg a hátfájdalmakat. A tanúsítványt a 18 irányban állítható csúcsülések érdemelték ki, amelyek többek között szabályozható hosszúságú ülőlapot, négy irányban állítható fejtámaszt, és motoros, szintén négy irányban szabályozható deréktámaszt is kínálnak. A fejlesztést egy robotizált fenékszimulátorral végezte a Ford, amely 3 nap leforgása alatt 150 000 kilométernek vagy 10 évnek megfelelő ficánkolást, mozgolódást, terhelést visz véghez. Cikkünk írásakor a Ford, Genesis, Mercedes, Opel, Peugeot és Volkswagen márkák egy vagy több típusának egy vagy több (jellemzően felárért rendelhető) ülése rendelkezik az AGR tanúsítványával. A Genesis esetében hátra is rendelhető AGR-konform ülés, illetve a Mercedes S-osztály szedán, kupé és kabrió, a Mercedes SL,

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Peugeot most a Fiatra és a Jaguarra vetett szemet?

totalcar.hu :: Alig bontották fel a pezsgőt az Opel felvásárlásából született gyors siker után, a Peugeot sajtóértesülések szerint tovább terjeszkedne.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Battista: nincs szuperebb sportkocsi?

totalcar.hu :: Az Opel Adam és a Ferrari Enzo után itt egy újabb autó, amelyet egy legendás cégalapítóról neveztek el. És Battista Pininfarina alighanem büszke lenne arra, ami a nevét viseli. És nem elsősorban a feleslegesen nagy teljesítmény miatt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Történelmi eredmény: nyereséges az Opel

totalcar.hu :: Az Opel 1999 óta nem volt nyereséges, a Peugeot csoport irányítása alatt azonban alig két év elegendő volt, hogy a német gyártó működése profitot hozzon. Nem is keveset: a 2018-as év mérlege 859 millió euró nyereség.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Újabb francia Opel várható

totalcar.hu :: A PSA bejelentette, hogy a következő Opel modellt, amely már az általuk tervezett műszaki alapokra épül, nem valamelyik Opel gyárban, hanem Párizs mellett, Poissyben szerelik majd össze.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook „Megszúrlak, ha nem adod el az autót nekünk, a rákos k…a anyádat!”

vezess.hu :: Tíz percig sétált az egyre jobban szakadó esőben János, miután elment tőle a galeri. Remegett a félelemtől, ahogy baktatott. Se esernyő, se sapka, csak ázott, és hatalmasakat lélegzett, mint az orvosnál. Tudta, hamarosan újra megcsörren a telefonja. Ők lesznek azok. Legyek már olyan becsületes… Kellemes szombatnak indult, a Tropicariumba készültünk, a kisfiunk ugyanis imádja a cápákat, már be is szereztük neki a jövő heti farsangra a jelmezt. De ez még titok, ajándék lesz, imádja az ajándékokat. Gondoltam, egy utolsót autózunk még a Corsával, feladtam a hirdetését a reggeli előtt, bíztam benne, hogy talán jön pár hívás napközben, és vasárnapra le tudok szervezni egy-két vevőjelöltet – így kezdi történetét János, nevezzük így a 25 éves kertészt, és legyen mondjuk Opel az autója. Még ma is fél. Amikor megkeresett a sztorijával, feltételül szabta, hogy ne legyen beazonosítható. Meglepetésére két perc múlva csörgött a mobilja. Normális férfihang volt, bemutatkozott, és elmondta, hogy

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Budapestet ekézi legújabb reklámjában az Opel

vezess.hu :: Pimasz videóval hirdeti magát az Opel. A reklám főszereplője szabadidő-autójuk, a Grandland X, melynek elsősorban általunk is megdicsért kényelmes üléseit emeli ki a szpot. Maradéktalanul azonban mégsem örülhetünk, és talán mindannyian tudjuk, mit érez az első autóban utazó férfi, helyszíntől függetlenül. Az Opel minden bizonnyal elégedett volt a marketingesek munkájával, hiszen a német piacon is ugyanezzel a reklámmal hirdetnek.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hivatalos fotón az új Opel Corsa

vezess.hu :: Elektromos hajtáslánc-opcióval érkezik hamarosan a következő Peugeot 208-assal közös alapokra épülő, új generációs Opel Corsa. Eddig csak kémfotókon láthattuk a PSA-csoport legfrissebb tagjának újdonságát, most viszont egy hivatalos felvételt is közzétettek róla – pontosabban a fényszórójáról, ami adaptív LED-es egységnek tűnik. Az új Corsa akár 80-100 kg-mal könnyebb, nagyobb és tágasabb lesz elődjénél. Elsősorban a csomagtartó méreténél várhatunk érdemi javulásra. Nem tudni, megmarad-e a kínálatban a háromajtós verzió. A hajtáslánc-kínálat megegyezik a PSA-csoport rokonmodelleinél várható darabokkal: jön egy új generációs, másfél literes dízelmotor, megújul az 1,2 literes benzines turbócsalád, míg a sportverzió 1,6 literes turbómotort kaphat.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Veszélyben vannak a legkisebb autók Európában?

totalcar.hu :: A Peugeot csoport és az Opel teljesen kivonulhat a kisautó-szegmensből, és a Volkswagen csoport felől is hasonló pletykákat hallani. Elemzők szerint az ilyen kis járművek piacának folyamatos zsugorodására kell számítani a következő évek során.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nézzék, ez az új Corsa első nyilvános részlete

totalcar.hu :: Nem titok, hogy az Opelnél rohammunkában készítették el a Corsa következő generációját a Peugeot 208 alapjaira. Ám úgy néz ki, mostanra végeztek a munkával, már csak a bevezető kampány van hátra.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 2019 legnépszerűbb új autója Magyarországon

vezess.hu :: Az adatok szerint a személygépkocsi márkák közül a magyar piacon a legtöbbet Suzukiból adták el az év első hónapjában, összesen 1588-at, a márka piaci részesedése 16,35 százalék volt. Škodából 881, Fordból 856, Volkswagenből 767, Opelből pedig 687 kelt el. Tavaly januárban a sorrend hasonlóan alakult, kivéve, hogy akkor a negyedik helyen 821 eladott személygépjárművel a Toyota állt, míg a Volkswagen (759) az ötödik, az Opel (736) pedig a hatodik helyet szerezte meg. A közlemény szerint 54,4 százalékkal, 105-re nőtt a januárban forgalomba helyezett új motorkerékpárok száma. A márkák közül a Hondából adták el a legtöbbet 32-t, ez a márka fedi le a piac 30,48 százalékát. A kishaszongépjármű-piac januárban 21,8 százalékkal, 2007 darabra bővült az előző év azonos időszakához képest. Az ilyen típusú járművek közül a márkákat tekintve a Fordból adták el a legtöbbet 660-at, a márka piaci részesedése 32,87 százalék volt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Az utolsó Corvette Európának?

totalcar.hu :: A Corvette természetesen él és virul Észak-Amerikában, azt azonban kevesen tudják, hogy még Európában is kapható, néhány Cadillac modellel együtt: a General Motors ezzel évi néhány száz európai vásárlót még szerezhet éves szinten az Opel eladása után is.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ezek Európa legnépszerűbb új autói

vezess.hu :: 2018-ban stagnáltak az európai újautó-eladások, az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) adatai szerint az év tizenkét hónapja során 15 158 874 új autót adtak el a huszonhét tagországban, 15 ezrelékkel többet, mint 2017-ben. A focus2move.com gyártóktól és hatóságoktól gyűjtött és összegzett adatai szerint a tíz legnépszerűbb modell között mindössze két szabadidőjármű szerepel. Dominálnak ellenben a kisautók (6 típus, köztük egy Dacia). A 2017-es Top 10-ben szereplő Opel Astra a 22. helyre csúszott vissza. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Volkswagen az egyetlen márka, amely egynél több (három) típusával is szerepel a listán.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hivatalosan is jön az elektromos Opel Vivaro!

e-cars.hu :: Újabb szereplővel bővülhet az elektromos szállítmányozás palettája!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook