Rolls-RoyceÍme az óra, ami annyiba kerül, mint egy Lamborghini

player.hu :: Mert egy Lamborghinit mégsem hordhatsz a karodon, de ha a Master Grande Tradition Grande Complication van a karodon, akkor mindenki tudni fogja, hogy egy Aventador, vagy minimum egy ezzel egyenértékű Rolls-Royce, Ferrari, esetleg Aston Martin parkol a garázsodban. De leginkább az összes egyszerre.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nagyot nőtt a BMW Magyarországon, jól mennek a városi terepjárók

portfolio.hu :: Az már múlt hét végén kiderült, hogy a BMW csoport új rekordeladást ért el 2018-ban, ráadásul BMW, a Rolls-Royce és a BMW Motorrad is új rekordot...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A BMW Group továbbra is a világ vezető prémiumautó-gyártója

autosforum.hu :: Tavaly a vállalatcsoport sorozatban nyolcadik évét zárta rekordot jelentő értékesítési eredménnyel, amelynek keretében a BMW, a Rolls-Royce és a BMW Motorrad márkák is fennállásuk eddigi legjobb mutatóját könyvelhették el. 2019-ben további növekedés várható.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Soha nem adtak még el annyi BMW-t, mint tavaly

portfolio.hu :: Több rekordot is elért tavaly a BMW: korábban soha nem adtak el annyi BMW-t, Rolls-Royce-t és BMW-motort, mint tavaly. Csoportszinten a BMW a legnagyobb...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Sose ment ilyen jól a Rolls-Royce

hvg.hu :: Főleg Amerikában ment nagyot a luxusmárka.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Soha nem adtak még el ennyi Rolls-Royce-t

vezess.hu :: A tavalyi évben 4107 darab autót adott el a Rolls-Royce, többet, mint valaha. A Cullinan szuperterepjáró nyilván nagyban hozzájárult volna ehhez a sikerhez, ha nem karácsony táján adják át az első példányokat a vásárlóknak. Így a Phantom vitte a vállán az eladásokat, ám mivel a Cullinanből már több mint fél évre előre lekötötték a teljes kapacitást, jövőre vélhetően ismét rekordot dönt a márka. Miközben Európa-szerte elbocsátások zajlanak az autóiparban, a Rolls-Royce tavaly 200 új embert vett fel, így most már több mint kétezren dolgoznak az üzemben – a BMW-féle összefonódást követő, 2003-as gyárindítás óta még soha nem volt ennyi alkalmazottja a márkának.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Rekord-éve volt a Rolls-Royce-nak

totalcar.hu :: Egész pontosan 4107 Rolls-Royce fogyott 2018-ban, ami nagyrészt a vadiúj Phantom, valamint a Dawn és Wraith modelleknek köszönhető. Ugyan néhány Cullinan terepjárót is kiszállítottak már, de a gyártás felfutása az idei évre marad, magyarán jó esély van rá, hogy az idén újabb eladási rekord jöhet.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A lakótelep, ahol mindenki Rolls-Royce-szal jár

vezess.hu :: 38 millió dollár sok pénz. Rengeteg pénz. Átszámítva egész pontosan 10,8 milliárd forint, kezelési költségtől függően. Ennyi pénzt kérnek el egy floridai luxusapartmanért, ami akkor sem normális, ha ... Ez azonban még nem minden, hiszen a lakás újdonsült tulajdonosa két autót is kap: A lakás árából persze bármelyik autóból több mint 100 darabot vásárolhatnánk, innen nézve tehát meglehetősen sóher az ajándék. Arról nem is beszélve, hogy állítólag ötvennyolc lakónak van itt Rolls-Royce-a, így hiába a Cullinan, nem villoghatunk vele.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Zátonyra futott a sebességi világcsúcs-kísérlet

vezess.hu :: Tizenegy éves előkészítő munka ment a levesbe, amikor a Bloodhound SSC irányítói úgy döntöttek: nem keresnek tovább támogatót, és abbahagyják a munkát. A projekt 2017 októberében kezdte meg első nyilvános futamait; a sugárhajtású autóval akkor 338 km/óra sebességgel haladtak, ám ennek ellenére nem sikerült támogatókat szerezni a rendkívül költséges program finanszírozására. Idén októberben 25 millió font hiányzott a folytatáshoz, ezért megkezdték a program szanálását. Most kiderült, hogy nem sikerült vevőt találniuk a szervezőknek, így a hatalmas társadalmi támogatottság ellenére véget vetnek a kísérleteknek. Visszaadjuk a külső forrásokból származó technikákat, és azon dolgozunk, hogy a vállalat erőforrásait értékesítve a lehető legteljesebb mértékben kártalanítsuk hitelezőinket. A felszámolás keretében maga az autó is eladó, tényleges értékének töredékéért: a Rolls-Royce EJ200 sugárhajtóművel felszerelt járműért mindössze negyedmillió fontot (90 millió Ft) kérnek.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Putyinnak már luxusbusza is van

vezess.hu :: Korábban még páncélozott Mercedes-Benz S-osztállyal érkezett Vlagyimir Putyin orosz államfő, azonban már elkészült a kifejezetten neki fejlesztett, leginkább ZIL stíluselemekből táplálkozó Aurus Senat, mely kétféle tengelytávval is készül. Az új orosz luxusmárka azonban nem áll meg itt, hamarosan megjelenik a Komendant névre keresztelt SUV és egy újabb modell, melyet a moszkvai Kreml közelében kaptak le. Ez pedig egy igen méretes kisbusz. A technika vélhetően azonos a Senatéval, ami 6,6 literes V12-es motorral (859 lóerő) és 4,4 literes V8-assal (598 lóerő) készül, amihez összkerékhajtást társítottak. A Rolls-Royce-nál nagyjából 20%-kal olcsóbb járgányban minden megtalálható, ami egy mai luxusautóban, így mindent bőr borít, fejlett fedélzeti rendszere van és pezsgőhűtőt is találnak a hátsó utasok.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Kinder-tojás a Rolls-Royce-tól

vezess.hu :: Peter Carl Fabergé az orosz Romanov cári család házi ékszerésze volt, tehetségét III. Sándor fedezte fel és aknázta ki: a cár minden évben olyan ékszertojást rendelt a mestertől, amely kinyitva valami meglepetést fed fel. Nem egészen 60, szebbnél szebb Fabergé-tojás maradt fenn, értékük felbecsülhetetlen – ha mégis árverésre kerül egy-egy példány, árukból akár egy Ferrari 250 GTO-t is vehetnél. Ehhez képest most nem a Ferrari, hanem a Rolls-Royce lépett együttműködésre a Fabergével, hogy megépítsék az első újkori Fabergé-tojást. Két éven át tervezték és építették – hét ékszerész mester közreműködésével – a Rolls-Royce Fabergé-tojását, amelynek belsejében természetesen Emily lapul. A kézzel gravírozott 18 karátos fehérarany talapzaton álló tojást valójában rózsaarany karok alkotják, amelyek egy rejtett mechanizmus beindításakor virágsziromként nyílnak szét, felfedve a hegyi kristályből megformált Eksztázis Szellemét. Az aranykarokat fehér gyémántok és ametisztek borítják. A 16 centis

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Így fog kinézni a Ferrari hibrid terepjárója?

vezess.hu :: A Rolls-Royce-nak sikerült, a Lamborghini sem bénázta el, vajon a Ferrari képes lesz megőrizni márkaazonosságát, amikor szabadidőjármű-jelmezt ölt magára? Ez a kérdés foglalkoztatja a rajongókat azóta, hogy a Ferrari bejelentette: a piaci nyomásnak engedve, saját korábbi állításait meghazudtolva mégis megépíti első terepjáróját. Már a neve is megvan: Purosangue, ami olaszul annyit tesz, telivér. Az is valószínűsíthető, hogy a Gran Turismóként színre lépő SUV is megkapja a márka hamarosan bemutatkozó plug-in hibrid hajtásláncát, mint 2022-re a Ferrarik 60 százaléka. A kérdés már csak az, hogyan fog kinézni a leendő Ferrari-SUV. Egy független rajzoló szerint megmaradnak a sportautós részletek, a légterelőtől a diffúzorig, a hátsó lámpatest pedig magától értetődően kerek lesz. A többi részlet meglehetősen esetlegesnek tűnik, de hangulatkeltésnek így sem rossz – a magunk részéről azért bízunk abban, hogy ennél valamivel fantáziadúsabb szabadidőjárművet képes alkotni Maranello.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Rolls-Royce-szal teszi nevetségessé a szigorú szankciókat a koreai diktátor

totalcar.hu :: Kim Dzsongun nemrég megmutatta Rolls-Royce Phantomját, s tette mindezt akkor, amikor az amerikai külügyminisztert fogadta Phenjanban . Erős kifejezése ez annak, mennyire nem működnek a luxuscikkekre vonatkozó tiltások, na meg annak, hogy az észak-koreai diktátor ebből nem akar titkot csinálni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Le van tiltva a luxus, a diktátornak azért jutott Rolls-Royce

vezess.hu :: Az ENSZ luxuscikkekre vonatkozó tiltása ellenére sikerült beszereznie az észak-koreai vezetésnek egy hetedik generációs Rolls-Royce Phantomot. Kim Dzsongun ugyanis egy ilyen autóval érkezett a múlt hétvégi, az amerikai külügyminiszterrel lefolytatott tárgyalására.  Észak-Korea vezetője valószínűleg minden találkozójára pontosan oda fog érni, a bő két és fél tonnás járműben ugyanis egy 6749 köbcentis, 460 lóérős motor dübörög. A diktátornak eddig sem kellett szégyellnie magát autók terén, korábban egy páncélozott Mercedes S600 körül futtatta testőreit. Észak-Koreába a tiltások ellenére mindig eljutottak a nyugati világ luxusautói. A 'kedves vezető', Kim Dzsongil koporsóját például egy Lincoln Continental szállította.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jön a hibrid Rolls-Royce terepjáró

vezess.hu :: A Bentley idén márciusban mutatta be a Bentayga hibrid kivitelét, akkor, amikor a Rolls-Royce Cullinan hivatalosan még nem is létezett. Most viszont már létezik, és a hírek szerint hamarosan megkaphatja a márka első benzin-elektromos hajtásláncát. A műszaki adatokról értelemszerűen még nincsenek információk, de a híresztelések szerint a hibrid verzió erősebb lesz a V12-es alapmodellnél, ami 571 lóerőt és 850 Nm-t ad le. A villanymotor alacsony fordulaton jelentkező extra nyomatékával ez várhatóan jelentősen fürgébb gyorsítóképességet is jelent, bár a végsebességet aligha fogják a jelenlegi 250 km/óra fölé emelni. A Phantom alapjaira épülő Cullinan egyébként állítólag hamarosan kistestvért is kap.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Nem jutott páncélozott elnöki limó? Vegye meg ezt!

totalcar.hu :: Tulajdonképpen a Beast, és Putyin luxuslimuzinja is van olyan magas és széles, mint egy nagyobbacska luxusterepjáró, de a Cullinant, a Rolls-Royce óriásbatárját egyik sem növi túl. Különösen ha egy ilyen nyújtott kivitelről van szó.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


London Taxi egy Rolls-Royce kényelmével

totalcar.hu :: Afzal Kahn tuningműhelyére sok mindent lehet mondani, de hogy válogatósak lennének, azt biztosan nem. A Nagy-Britanniában alkotó társaság elsősorban drága luxusautók tuningjával foglalkozik, de most kivételesen a leköszönő London Taxiból igyekeztek luxustárgyat faragni, méghozzá a gyártóval karöltve. Elkészítették az öt darabos Last of the Line Edition búcsúszériát, ahol nem spóroltak semmivel.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Mikrorobotokkal forradalmasítaná a motorszervizt a Rolls-Royce

totalcar.hu :: A brit gyártó szerint így sok esetben elkerülhető lenne a felesleges motorszétszedés.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Privát szféra – új opciót kapott a Rolls-Royce Phantom

autopult.hu :: Egy jó hivatásos sofőr és alkalmazója között mindig bizalmi viszony van, de mégis lehetnek olyan alkalmak – vagy olyan bizalmatlan emberek –, amikor az „elnöki székben” ülő utasnak teljesen privát szférára van szüksége. Tudja ezt a Rolls-Royce is, ezért fejlesztette ki a Privacy Suit névre keresztelt opciót a Phantomhoz , amely teljesen elszeparálja a hátsó sort a sofőrtől és az anyósüléstől.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Elvágja utasait a külvilágtól a Rolls-Royce

vezess.hu :: Taxikban és nyújtott limókban láthattunk már ilyet, szériagyártású autó gyári extralistáján már ritkábban szerepel az első és hátsó üléssort egymástól elválasztó fal – pedig olykor milyen jól jönne, nem csak fontos üzletemberek és politikusok hivatali autójában, de egy átlagos családi kocsiban is, ahol a tizenévesek szórakozásról alkotott elképzelése nem mindig kompatibilis a szüleik által preferált utazási környezettel. A Rolls-Royce Kínában mutatta be azt az új panelt, amely a Phantom nyújtott tengelytávú kivitelében biztosít minden eddiginél nagyobb nyugalmat a hátul utazóknak (és a sofőrnek). Az övvonal alatt a szokásos elválasztó falat találjuk, két darab 12 colos monitorral, fölötte pedig egy elektrokróm üvegfelületet, amely gombnyomásra opálossá válik, így gátolva az átlátást. A középső, keskeny nyíláson át adhatnak egymásnak papírokat, iratokat vagy bármi egyebet az utasok és a sofőr A fal nem csak a fényt, a hangot is megszűri: kifejezetten az emberi beszédhang

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Ezüstös szellemet idéz a Rolls-Royce

totalcar.hu :: Limitált példányszámú kiadás készült a Rolls-Royce kisebb luxuslimuzinjából, a Ghostból.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ezüst utazó – itt a Rolls-Royce Silver Ghost Collection (videó)

autopult.hu :: A Rolls-Royce már elég régen, február végén árulta el, hogy érkezik egy igazán különleges limitált széria a Ghost kínálatába, amely a legendás, több mint 110 éves Silver Ghost előtt állít majd emléket. Az őselőd már 1906-ban elnyerte a világ legjobb autójának járó díjat, majd 1907-ben 23.127 kilométert tett meg megállás nélkül, ezzel bizonyítva, hogy kiérdemelte a címet – ezt a kalandot egyébként Charles Rolls, Sir Henry Royce és Claude Johnson csinálták végig. Ennek a rekordnak a 111. évfordulójára készült el a modernkori Silver Ghost.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Igazi nyári kiegészítőt készítettek a Rolls-Royce-nál

vezess.hu :: Rengeteg márka kínál különböző kiegészítőket az autókhoz vagy az autók mellé, esetleg otthonra, nyaralásra, konyhába vagy eső esetére. Bőséges választék van a plüssállattól a drága hangszóróig az autógyártók kínálatában. A Rolls-Royce azonban más közönségnek szól, akik ritkán fáradnak be szerviz alkalmával a szalonba és olyankor unalmukban nem vesznek RR logós pulcsit és hasonló holmikat. Ritka bőr táskákkal meg egyedi kiegészítőkkel azonban könnyebben leveszik őket a lábukról. Éppen ezért készítettek az angolok egy látványos és minden bizonnyal rettentő drága szörfdeszkát, ami szokatlanul, de mindenképp vagányul mutat a Ghost tetején. A 279 centiméter hosszúságú szörfdeszka többek között fekete dió, hegyi juhar és tölgy felhasználásával készült, de a 24 karátos arany sem maradt ki belőle.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megszületett minden idők legértelmetlenebb motorkerékpárja

vezess.hu :: A brazil Tarso Marques régen F1-es pilóta volt, mostanában meg egyedi autókat, repülőgépeket, motorokat, hajókat dizájnol, nem fogva vissza kreativitását. Legújabb munkája a TMC Dumont, és nem tudjuk eldönteni, mi volt előbb: a 36 colos, agy nélküli kerekek ötlete, vagy hogy egy 300 lóerős Rolls-Royce repülőgépmotort építsen be a filigrán vázba. Mindenesetre elkészült a nagy mű, és mivel a szavak úgysem adhatják vissza igazi nagyságát, lássuk a képeket és videókat. Így épült: És így megy:

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook