Rolls-RoycePutyinnak már luxusbusza is van

vezess.hu :: Korábban még páncélozott Mercedes-Benz S-osztállyal érkezett Vlagyimir Putyin orosz államfő, azonban már elkészült a kifejezetten neki fejlesztett, leginkább ZIL stíluselemekből táplálkozó Aurus Senat, mely kétféle tengelytávval is készül. Az új orosz luxusmárka azonban nem áll meg itt, hamarosan megjelenik a Komendant névre keresztelt SUV és egy újabb modell, melyet a moszkvai Kreml közelében kaptak le. Ez pedig egy igen méretes kisbusz. A technika vélhetően azonos a Senatéval, ami 6,6 literes V12-es motorral (859 lóerő) és 4,4 literes V8-assal (598 lóerő) készül, amihez összkerékhajtást társítottak. A Rolls-Royce-nál nagyjából 20%-kal olcsóbb járgányban minden megtalálható, ami egy mai luxusautóban, így mindent bőr borít, fejlett fedélzeti rendszere van és pezsgőhűtőt is találnak a hátsó utasok.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kinder-tojás a Rolls-Royce-tól

vezess.hu :: Peter Carl Fabergé az orosz Romanov cári család házi ékszerésze volt, tehetségét III. Sándor fedezte fel és aknázta ki: a cár minden évben olyan ékszertojást rendelt a mestertől, amely kinyitva valami meglepetést fed fel. Nem egészen 60, szebbnél szebb Fabergé-tojás maradt fenn, értékük felbecsülhetetlen – ha mégis árverésre kerül egy-egy példány, árukból akár egy Ferrari 250 GTO-t is vehetnél. Ehhez képest most nem a Ferrari, hanem a Rolls-Royce lépett együttműködésre a Fabergével, hogy megépítsék az első újkori Fabergé-tojást. Két éven át tervezték és építették – hét ékszerész mester közreműködésével – a Rolls-Royce Fabergé-tojását, amelynek belsejében természetesen Emily lapul. A kézzel gravírozott 18 karátos fehérarany talapzaton álló tojást valójában rózsaarany karok alkotják, amelyek egy rejtett mechanizmus beindításakor virágsziromként nyílnak szét, felfedve a hegyi kristályből megformált Eksztázis Szellemét. Az aranykarokat fehér gyémántok és ametisztek borítják. A 16 centis

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Így fog kinézni a Ferrari hibrid terepjárója?

vezess.hu :: A Rolls-Royce-nak sikerült, a Lamborghini sem bénázta el, vajon a Ferrari képes lesz megőrizni márkaazonosságát, amikor szabadidőjármű-jelmezt ölt magára? Ez a kérdés foglalkoztatja a rajongókat azóta, hogy a Ferrari bejelentette: a piaci nyomásnak engedve, saját korábbi állításait meghazudtolva mégis megépíti első terepjáróját. Már a neve is megvan: Purosangue, ami olaszul annyit tesz, telivér. Az is valószínűsíthető, hogy a Gran Turismóként színre lépő SUV is megkapja a márka hamarosan bemutatkozó plug-in hibrid hajtásláncát, mint 2022-re a Ferrarik 60 százaléka. A kérdés már csak az, hogyan fog kinézni a leendő Ferrari-SUV. Egy független rajzoló szerint megmaradnak a sportautós részletek, a légterelőtől a diffúzorig, a hátsó lámpatest pedig magától értetődően kerek lesz. A többi részlet meglehetősen esetlegesnek tűnik, de hangulatkeltésnek így sem rossz – a magunk részéről azért bízunk abban, hogy ennél valamivel fantáziadúsabb szabadidőjárművet képes alkotni Maranello.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Rolls-Royce-szal teszi nevetségessé a szigorú szankciókat a koreai diktátor

totalcar.hu :: Kim Dzsongun nemrég megmutatta Rolls-Royce Phantomját, s tette mindezt akkor, amikor az amerikai külügyminisztert fogadta Phenjanban . Erős kifejezése ez annak, mennyire nem működnek a luxuscikkekre vonatkozó tiltások, na meg annak, hogy az észak-koreai diktátor ebből nem akar titkot csinálni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Le van tiltva a luxus, a diktátornak azért jutott Rolls-Royce

vezess.hu :: Az ENSZ luxuscikkekre vonatkozó tiltása ellenére sikerült beszereznie az észak-koreai vezetésnek egy hetedik generációs Rolls-Royce Phantomot. Kim Dzsongun ugyanis egy ilyen autóval érkezett a múlt hétvégi, az amerikai külügyminiszterrel lefolytatott tárgyalására.  Észak-Korea vezetője valószínűleg minden találkozójára pontosan oda fog érni, a bő két és fél tonnás járműben ugyanis egy 6749 köbcentis, 460 lóérős motor dübörög. A diktátornak eddig sem kellett szégyellnie magát autók terén, korábban egy páncélozott Mercedes S600 körül futtatta testőreit. Észak-Koreába a tiltások ellenére mindig eljutottak a nyugati világ luxusautói. A 'kedves vezető', Kim Dzsongil koporsóját például egy Lincoln Continental szállította.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Jön a hibrid Rolls-Royce terepjáró

vezess.hu :: A Bentley idén márciusban mutatta be a Bentayga hibrid kivitelét, akkor, amikor a Rolls-Royce Cullinan hivatalosan még nem is létezett. Most viszont már létezik, és a hírek szerint hamarosan megkaphatja a márka első benzin-elektromos hajtásláncát. A műszaki adatokról értelemszerűen még nincsenek információk, de a híresztelések szerint a hibrid verzió erősebb lesz a V12-es alapmodellnél, ami 571 lóerőt és 850 Nm-t ad le. A villanymotor alacsony fordulaton jelentkező extra nyomatékával ez várhatóan jelentősen fürgébb gyorsítóképességet is jelent, bár a végsebességet aligha fogják a jelenlegi 250 km/óra fölé emelni. A Phantom alapjaira épülő Cullinan egyébként állítólag hamarosan kistestvért is kap.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nem jutott páncélozott elnöki limó? Vegye meg ezt!

totalcar.hu :: Tulajdonképpen a Beast, és Putyin luxuslimuzinja is van olyan magas és széles, mint egy nagyobbacska luxusterepjáró, de a Cullinant, a Rolls-Royce óriásbatárját egyik sem növi túl. Különösen ha egy ilyen nyújtott kivitelről van szó.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


London Taxi egy Rolls-Royce kényelmével

totalcar.hu :: Afzal Kahn tuningműhelyére sok mindent lehet mondani, de hogy válogatósak lennének, azt biztosan nem. A Nagy-Britanniában alkotó társaság elsősorban drága luxusautók tuningjával foglalkozik, de most kivételesen a leköszönő London Taxiból igyekeztek luxustárgyat faragni, méghozzá a gyártóval karöltve. Elkészítették az öt darabos Last of the Line Edition búcsúszériát, ahol nem spóroltak semmivel.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Mikrorobotokkal forradalmasítaná a motorszervizt a Rolls-Royce

totalcar.hu :: A brit gyártó szerint így sok esetben elkerülhető lenne a felesleges motorszétszedés.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Privát szféra – új opciót kapott a Rolls-Royce Phantom

autopult.hu :: Egy jó hivatásos sofőr és alkalmazója között mindig bizalmi viszony van, de mégis lehetnek olyan alkalmak – vagy olyan bizalmatlan emberek –, amikor az „elnöki székben” ülő utasnak teljesen privát szférára van szüksége. Tudja ezt a Rolls-Royce is, ezért fejlesztette ki a Privacy Suit névre keresztelt opciót a Phantomhoz , amely teljesen elszeparálja a hátsó sort a sofőrtől és az anyósüléstől.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Elvágja utasait a külvilágtól a Rolls-Royce

vezess.hu :: Taxikban és nyújtott limókban láthattunk már ilyet, szériagyártású autó gyári extralistáján már ritkábban szerepel az első és hátsó üléssort egymástól elválasztó fal – pedig olykor milyen jól jönne, nem csak fontos üzletemberek és politikusok hivatali autójában, de egy átlagos családi kocsiban is, ahol a tizenévesek szórakozásról alkotott elképzelése nem mindig kompatibilis a szüleik által preferált utazási környezettel. A Rolls-Royce Kínában mutatta be azt az új panelt, amely a Phantom nyújtott tengelytávú kivitelében biztosít minden eddiginél nagyobb nyugalmat a hátul utazóknak (és a sofőrnek). Az övvonal alatt a szokásos elválasztó falat találjuk, két darab 12 colos monitorral, fölötte pedig egy elektrokróm üvegfelületet, amely gombnyomásra opálossá válik, így gátolva az átlátást. A középső, keskeny nyíláson át adhatnak egymásnak papírokat, iratokat vagy bármi egyebet az utasok és a sofőr A fal nem csak a fényt, a hangot is megszűri: kifejezetten az emberi beszédhang

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ezüstös szellemet idéz a Rolls-Royce

totalcar.hu :: Limitált példányszámú kiadás készült a Rolls-Royce kisebb luxuslimuzinjából, a Ghostból.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ezüst utazó – itt a Rolls-Royce Silver Ghost Collection (videó)

autopult.hu :: A Rolls-Royce már elég régen, február végén árulta el, hogy érkezik egy igazán különleges limitált széria a Ghost kínálatába, amely a legendás, több mint 110 éves Silver Ghost előtt állít majd emléket. Az őselőd már 1906-ban elnyerte a világ legjobb autójának járó díjat, majd 1907-ben 23.127 kilométert tett meg megállás nélkül, ezzel bizonyítva, hogy kiérdemelte a címet – ezt a kalandot egyébként Charles Rolls, Sir Henry Royce és Claude Johnson csinálták végig. Ennek a rekordnak a 111. évfordulójára készült el a modernkori Silver Ghost.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Igazi nyári kiegészítőt készítettek a Rolls-Royce-nál

vezess.hu :: Rengeteg márka kínál különböző kiegészítőket az autókhoz vagy az autók mellé, esetleg otthonra, nyaralásra, konyhába vagy eső esetére. Bőséges választék van a plüssállattól a drága hangszóróig az autógyártók kínálatában. A Rolls-Royce azonban más közönségnek szól, akik ritkán fáradnak be szerviz alkalmával a szalonba és olyankor unalmukban nem vesznek RR logós pulcsit és hasonló holmikat. Ritka bőr táskákkal meg egyedi kiegészítőkkel azonban könnyebben leveszik őket a lábukról. Éppen ezért készítettek az angolok egy látványos és minden bizonnyal rettentő drága szörfdeszkát, ami szokatlanul, de mindenképp vagányul mutat a Ghost tetején. A 279 centiméter hosszúságú szörfdeszka többek között fekete dió, hegyi juhar és tölgy felhasználásával készült, de a 24 karátos arany sem maradt ki belőle.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megszületett minden idők legértelmetlenebb motorkerékpárja

vezess.hu :: A brazil Tarso Marques régen F1-es pilóta volt, mostanában meg egyedi autókat, repülőgépeket, motorokat, hajókat dizájnol, nem fogva vissza kreativitását. Legújabb munkája a TMC Dumont, és nem tudjuk eldönteni, mi volt előbb: a 36 colos, agy nélküli kerekek ötlete, vagy hogy egy 300 lóerős Rolls-Royce repülőgépmotort építsen be a filigrán vázba. Mindenesetre elkészült a nagy mű, és mivel a szavak úgysem adhatják vissza igazi nagyságát, lássuk a képeket és videókat. Így épült: És így megy:

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Repülő luxusautót tervezett az Aston Martin

vezess.hu :: Felsőoktatási és kutatóintézményekkel, valamint a Rolls-Royce-szal közösen építették meg a függőleges fel- és leszállásra (VTOL) képes Aston Martin Volante Vision Concept repülőautó-tanulmányt. A stílusosan háromszemélyes jármű autonóm közlekedésre volna képes, hajtásáról hibrid hajtáslánc gondoskodik. Az Aston Martin szerint repülő autójuk révén az emberek messzebb költözhetnek munkahelyüktől, hiszen a naponta átlagosan ingázásra szánt két órába (egy oda, egy vissza) jóval nagyobb távolság belefér, ha nem közúton, dugóban közlekedünk, hanem repülünk. Műszaki adatokat egyáltalán nem közölt az elképzelésről az Aston Martin, de állításuk szerint már a közeli jövőben megvalósulhat a repülő luxusautó. Végül is tengeralattjárójukat is megépítik, szóval akár ebből is lehet valami...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Lenyomná a Rolls-Royce-ot az új Range Rover

totalcar.hu :: Az Autocar információi szerint nem csak a BMW X7 és az Audi Q9, de a Bentley Bentayga és a Rolls-Royce Cullinan ellenfelének is szánják a következő Range Rovert, amely 2021-re készülhet el.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Most Mercedes G osztályt vágott szét a síbajnok

totalcar.hu :: A 950 lóerős Audi , a tetőbokszos Lamborghini és a keresőlámpás csapatós Rolls-Royce után újabb egyedi jármű készült Jon Olsson számára. Ezúttal Mercedes volt az alap.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Rolls-Royce nem készül újabb SUV-val – teljes a kínálatuk

autopult.hu :: A Rolls-Royce kétségtelenül kiemelkedik az autóipar sűrűjéből, de ez azért nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem kell figyelembe vennie semmit, ami hatással van a piacra. Erre volt tökéletes példa a Cullinan SUV bemutatása, amit az emelt hasmagasságú modellek iránti elképesztő kereslet hatására készítettek el az angolok – hiszen még a legexkluzívabb szegmens vásárlóit sem kerülték el ezek a trendek. A gyáriak azonban úgy érzik, hogy meg kell húzniuk egy határt, és éppen ezért már most kijelentették, hogy nem készülnek újabb SUV bemutatására.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Meglepően olcsón adják a fényűzést a japánok

vezess.hu :: A felkelő nap országában nem páncélozott Mercedes S-osztály vagy egy Rolls-Royce Phantom jelenti a csúcsot, de még csak nem is a Lexus LS500h-t választják azok, akik igazán fényűző autóra vágynak. A japán császártól a magas rangú kormányzati vezetőkön át egészen a befolyásos üzletemberek legszűkebb rétegéig egyetlen igazi luxuslimuzin létezik, ez pedig a Toyota Century, mely több mint húsz év után újult meg. Eddig csupán három generációt élt meg a Century, melyet az alapoktól terveztek újra, de a lényeg továbbra is változatlan: a kényelem és a gondtalanság fejedelmi a fedélzeten. A kizárólag japán piacon forgalmazott modell 19,6 millió jenbe kerül, ami nagyjából 50 millió forintnak megfelelő összeg. Ez egészen kevésnek tűnik ahhoz képest, hogy milyen exkluzív autóról van szó, ráadásul a gyártás a legnagyobb műgonddal történik, kézzel a Higasi-Fudzsi üzemben. Konzervatív formatervet kapott, de olyan modern megoldások is belefértek, mint a LED-es fényszórók vagy éppen a hibrid

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Zöld szörnyecske

vezess.hu :: A japán Wald International mindent tuningolt már, a Rolls-Royce Ghosttól kezdve a Toyota GT86-ig, és általában ugyanaz a véleményünk róluk: túlzásba viszik a feltűnősködést. Ettől függetlenül sikeres és népszerű a cég, Európában is jó néhány (na jó: néhány) országban van képviseletük. Most viszont rajzoltak egy csomagot a Toyota C-HR-hez, aminek – lássanak csudát! – kifejezetten jól állnak a harsány optikai, ál-aerodinamikai kiegészítők. Újak a lökhárítók, sarkukban elöl-hátul méretes LED-es helyzetjelzőkkel. Megnövelték a küszöbtoldatokat, hátra irdatlan diffúzor(utánzat)ot építettek, és az egészet látványos bogárzöld színbe borították. Keréktárcsából ízlése szerint választhat a vevő, aki akár 22 colos méretig elmehet, ha indokoltnak látja. Motortuning nincs, de a futóművet leültették, a fékeket megnövelték: 38 centis tárcsa fér a hatalmas felnik öblébe, a féknyereg hatdugattyús. Az utastér átalakítása kimerült az alumínium pedálokban, kétszínű bőrborításokban, színes

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Lelép a Rolls-Royce vezető tervezője

totalcar.hu :: Giles Taylor hét évet húzott le a BMW brit luxusmárkájánál, és részt vett a kínálat megújításában. Ez után minimum meglepő, hogy elhagyja a Rolls-Royce-ot.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hallgasd meg a Rolls-Royce Dawn dallamait!

autonavigator.hu :: Ritka pillanat! A némaság helyett az autó keltette zajokat helyezte középpontba a Rolls-Royce.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Álmok földjén – elérhető a Rolls-Royce Cullinan konfigurátora

autopult.hu :: Az autózás drága hobbi, így sokszor sajnos csak az álmodozás marad a rajongóknak. Manapság azonban a részletes online konfigurátorok segítségével már nem csak a fantáziánkban jelenhetnek meg álomautóink. A Rolls-Royce Cullinan nemrég mutatkozott be, és az angolok máris elérhetővé tették oldalukon a négykerekű minden részletre kiterjedő konfigurátorát, amivel bizony jó ideig el lehet játszadozni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook