Rolls-RoyceA Rolls-Royce már halott lenne a BMW nélkül?

autoszektor.hu :: Noha a Rolls-Royce hálás a BMW-nek, hogy nem csak finanszírozási, de technológiai segítséget is nyújt a brit luxusautó manufaktúra számára, azért soha nem felejtik génjeiket.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Az olaszok megcsinálták, amit a Bentley nem mert

vezess.hu :: Bár korábban a Bentley is kínált hatalmas méretű kupét, mára a kínálat valamivel szerényebb és racionálisabb, így akik nagy, kétajtós luxuskupéra vágytak, eddig kénytelenek voltak a Rolls-Royce-hoz fordulni, hiszen ott kapható a Phantom Coupé és annak nyitható tetős változata, a Drophead Coupé. Ám sokan inkább a valamivel sportosabb Bentley-t kedvelik, ezért az Ares Design az ő segítségükre sietett. Az Ares nem esett neki csak úgy a legdrágább Bentley Mulsanne-nak, először számítógéppel megtervezték az autót, hogy egész biztosan helyén legyenek az arányai, majd alumínium és karbon segítségével alakították ki a karosszériát. Ám kötöttek néhány kompromisszumot, például a Brooklands-szel szemben itt nem keret nélküli ablakok figyelnek az ajtókon, valamint B oszlopa is van az autónak. Az ülések előre sikló szerkezetet kaptak a hátsó beszállást megkönnyítendő, hogy nem kellett új üléseket tervezni és megmaradhatott az eredeti kárpitozás is. Az átalakítás akár négy hónapig is tarthat, a

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jön a nagy átszervezés a BMW-nél

autoszektor.hu :: 2019 áprilisától a BMW, a MINI és a Rolls-Royce márkák egyetlen értékesítési divízióban összpontosulnak, a BMW Motorrad pedig a járműfejlesztési részleg égisze alatt dolgozik tovább.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megépíti brutális luxusterepjáróját a Mercedes

vezess.hu :: A Mercedes tavaly mutatta be a Maybach modellcsalád egy lehetséges új típusát: a Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury (képeinken) egy iszonyú nagy, különleges vonalvezetésű, fényűző óriás volt, a szabadidőjárművek körében soha nem látott lépcsős farkialakítással. A jelek szerint a tanulmány nem marad álom: az idén érkező, új generációs Mercedes GLS alapjaira nem sokkal később felhúzzák a Mercedes-Maybach GLS-t, amelynek a neve ugyan nem cseng olyan elegánsan, viszont drágának igen drága lesz: várhatóan a Lamborghini Urus árában kínálják majd. Ahogy a GLS, a Maybach is Észak-Amerikában fog készülni, a Daimler alabamai üzemében. Ezzel a németek ütőképes konkurenst állíthatnak nem csak a Bentley Bentaygának, de a Rolls-Royce Cullinannek is. Habár gyártani az USA-ban fogják, az autó világpremierjét várhatóan Kínába helyezi a gyártó, hiszen az ázsiai ország lehet a típus első számú piaca.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Putyin már használja az orosz Rolls-Royce-t, de nemsokára a nép is megveheti

roadster.hu :: Az Aurus Senat nem csupán egy oroszok által tervezett luxusautó, hanem az orosz luxusautó maga.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Már rendszáma is van a repülő autónak, megnéztük a dugók lehetséges ellenszerét

hvg.hu :: Csak ketten férnek el benne és annyiba kerül, mint egy Rolls-Royce, cserébe viszont nem kell a dugóban araszolni vele.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ilyennel jár Vlagyimir Putyin

totalcar.hu :: Az Aurus régóta megvan az autós világnak, ez az a Rolls-Royce-ra az indokoltnál jobban emlékeztető limuzin, amivel az Orosz Föderáció elnöke, Vlagyimir Putyin is jár. Állítólag 7 év alatt a semmiből csinálták meg a pazarló méretű és kényelmű luxusautót, és most az a tervük, hogy nem csak állami cégeket szolgálnak ki, de a világpiacra is kilépnek. Ez most a Senat rövid tengelytávú, polgári változata, amivel a távol-keleti és arab piacra támadnak.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Rolls-vezér szerint a BMW nélkül már halott lenne a márka

totalcar.hu :: Nagy konszernek nélkül a kis gyártók eltűnnének Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce Motor Cars vezérigazgatója szerint. A cégvezér azt mondja, a BMW nélkül már az ő márkájuk se létezne. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nem akar többé autógyártó lenni az Audi

totalcar.hu :: Egy rakás elektromos autót mutatott az Audi a Genfi Autószalonon. Ez önmagában talán nem is volna érdekes, hiszen 2019-ben már nincs stand valamilyen villanyautó nélkül (oké, a Lamborghinit és a Rolls-Royce-t leszámítva), de ők záros határidőn belül mindet gyártásba is küldik.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Viszik a Rolls-Royce behemótját, mint a cukrot

vezess.hu :: Tavaly jelent meg a piacon a Rolls-Royce első összkerékhajtású autója, a Cullinan, melyet mi is kipróbáltunk nemrégiben. Az autó azonnal hatalmas siker lett százmilliós ára ellenére is, talán még a márka sem számított ekkora robbanásra. Emiatt a Rolls-Royce egyetlen gyárában, Goodwoodban is egy fokozattal feljebb kellett kapcsolni. A Cullinan gyártása miatt a BMW tulajdonában álló márka 200 új embert vett fel, de még így is rengeteg munka vár rájuk. A hatalmas SUV ugyanis annyira keresett, hogy a várólista végén lévő megrendelők csak júliusban kaphatják meg autójukat. A vásárlók ennek ellenére csak jönnek és jönnek, mondta Martin Fritsches, a márka amerikai igazgatója. 100 százalékon pörög a gyártás, folyamatosan növeljük a kapacitást hétről hétre, hónapról hónapra, de még mindig nem elégítettük ki az igényeket. Információk szerint a Cullinan vevőinek java része már korábbi Rolls-Royce tulajdonos, így az autó orrán szárnyaló Spirit of Ecstasy hasonló társaságot kap a garázsban.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Ez áll az Instagram-király garázsában

formula.hu :: A pókerjátékos Dan Bilzerian nevéről főleg alulöltözött nők és fegyverek jutnak eszünkbe, pedig autóival is felvághatna: Rolls-Royce, Lamborghini és Brabus mellett még egy tank is van a birtokában.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A BMW Group továbbra is a világ vezető prémiumautó-gyártója

autosforum.hu :: Tavaly a vállalatcsoport sorozatban nyolcadik évét zárta rekordot jelentő értékesítési eredménnyel, amelynek keretében a BMW, a Rolls-Royce és a BMW Motorrad márkák is fennállásuk eddigi legjobb mutatóját könyvelhették el. 2019-ben további növekedés várható.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Soha nem adtak még el ennyi Rolls-Royce-t

vezess.hu :: A tavalyi évben 4107 darab autót adott el a Rolls-Royce, többet, mint valaha. A Cullinan szuperterepjáró nyilván nagyban hozzájárult volna ehhez a sikerhez, ha nem karácsony táján adják át az első példányokat a vásárlóknak. Így a Phantom vitte a vállán az eladásokat, ám mivel a Cullinanből már több mint fél évre előre lekötötték a teljes kapacitást, jövőre vélhetően ismét rekordot dönt a márka. Miközben Európa-szerte elbocsátások zajlanak az autóiparban, a Rolls-Royce tavaly 200 új embert vett fel, így most már több mint kétezren dolgoznak az üzemben – a BMW-féle összefonódást követő, 2003-as gyárindítás óta még soha nem volt ennyi alkalmazottja a márkának.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Rekord-éve volt a Rolls-Royce-nak

totalcar.hu :: Egész pontosan 4107 Rolls-Royce fogyott 2018-ban, ami nagyrészt a vadiúj Phantom, valamint a Dawn és Wraith modelleknek köszönhető. Ugyan néhány Cullinan terepjárót is kiszállítottak már, de a gyártás felfutása az idei évre marad, magyarán jó esély van rá, hogy az idén újabb eladási rekord jöhet.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A lakótelep, ahol mindenki Rolls-Royce-szal jár

vezess.hu :: 38 millió dollár sok pénz. Rengeteg pénz. Átszámítva egész pontosan 10,8 milliárd forint, kezelési költségtől függően. Ennyi pénzt kérnek el egy floridai luxusapartmanért, ami akkor sem normális, ha ... Ez azonban még nem minden, hiszen a lakás újdonsült tulajdonosa két autót is kap: A lakás árából persze bármelyik autóból több mint 100 darabot vásárolhatnánk, innen nézve tehát meglehetősen sóher az ajándék. Arról nem is beszélve, hogy állítólag ötvennyolc lakónak van itt Rolls-Royce-a, így hiába a Cullinan, nem villoghatunk vele.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Zátonyra futott a sebességi világcsúcs-kísérlet

vezess.hu :: Tizenegy éves előkészítő munka ment a levesbe, amikor a Bloodhound SSC irányítói úgy döntöttek: nem keresnek tovább támogatót, és abbahagyják a munkát. A projekt 2017 októberében kezdte meg első nyilvános futamait; a sugárhajtású autóval akkor 338 km/óra sebességgel haladtak, ám ennek ellenére nem sikerült támogatókat szerezni a rendkívül költséges program finanszírozására. Idén októberben 25 millió font hiányzott a folytatáshoz, ezért megkezdték a program szanálását. Most kiderült, hogy nem sikerült vevőt találniuk a szervezőknek, így a hatalmas társadalmi támogatottság ellenére véget vetnek a kísérleteknek. Visszaadjuk a külső forrásokból származó technikákat, és azon dolgozunk, hogy a vállalat erőforrásait értékesítve a lehető legteljesebb mértékben kártalanítsuk hitelezőinket. A felszámolás keretében maga az autó is eladó, tényleges értékének töredékéért: a Rolls-Royce EJ200 sugárhajtóművel felszerelt járműért mindössze negyedmillió fontot (90 millió Ft) kérnek.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Putyinnak már luxusbusza is van

vezess.hu :: Korábban még páncélozott Mercedes-Benz S-osztállyal érkezett Vlagyimir Putyin orosz államfő, azonban már elkészült a kifejezetten neki fejlesztett, leginkább ZIL stíluselemekből táplálkozó Aurus Senat, mely kétféle tengelytávval is készül. Az új orosz luxusmárka azonban nem áll meg itt, hamarosan megjelenik a Komendant névre keresztelt SUV és egy újabb modell, melyet a moszkvai Kreml közelében kaptak le. Ez pedig egy igen méretes kisbusz. A technika vélhetően azonos a Senatéval, ami 6,6 literes V12-es motorral (859 lóerő) és 4,4 literes V8-assal (598 lóerő) készül, amihez összkerékhajtást társítottak. A Rolls-Royce-nál nagyjából 20%-kal olcsóbb járgányban minden megtalálható, ami egy mai luxusautóban, így mindent bőr borít, fejlett fedélzeti rendszere van és pezsgőhűtőt is találnak a hátsó utasok.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kinder-tojás a Rolls-Royce-tól

vezess.hu :: Peter Carl Fabergé az orosz Romanov cári család házi ékszerésze volt, tehetségét III. Sándor fedezte fel és aknázta ki: a cár minden évben olyan ékszertojást rendelt a mestertől, amely kinyitva valami meglepetést fed fel. Nem egészen 60, szebbnél szebb Fabergé-tojás maradt fenn, értékük felbecsülhetetlen – ha mégis árverésre kerül egy-egy példány, árukból akár egy Ferrari 250 GTO-t is vehetnél. Ehhez képest most nem a Ferrari, hanem a Rolls-Royce lépett együttműködésre a Fabergével, hogy megépítsék az első újkori Fabergé-tojást. Két éven át tervezték és építették – hét ékszerész mester közreműködésével – a Rolls-Royce Fabergé-tojását, amelynek belsejében természetesen Emily lapul. A kézzel gravírozott 18 karátos fehérarany talapzaton álló tojást valójában rózsaarany karok alkotják, amelyek egy rejtett mechanizmus beindításakor virágsziromként nyílnak szét, felfedve a hegyi kristályből megformált Eksztázis Szellemét. Az aranykarokat fehér gyémántok és ametisztek borítják. A 16 centis

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Így fog kinézni a Ferrari hibrid terepjárója?

vezess.hu :: A Rolls-Royce-nak sikerült, a Lamborghini sem bénázta el, vajon a Ferrari képes lesz megőrizni márkaazonosságát, amikor szabadidőjármű-jelmezt ölt magára? Ez a kérdés foglalkoztatja a rajongókat azóta, hogy a Ferrari bejelentette: a piaci nyomásnak engedve, saját korábbi állításait meghazudtolva mégis megépíti első terepjáróját. Már a neve is megvan: Purosangue, ami olaszul annyit tesz, telivér. Az is valószínűsíthető, hogy a Gran Turismóként színre lépő SUV is megkapja a márka hamarosan bemutatkozó plug-in hibrid hajtásláncát, mint 2022-re a Ferrarik 60 százaléka. A kérdés már csak az, hogyan fog kinézni a leendő Ferrari-SUV. Egy független rajzoló szerint megmaradnak a sportautós részletek, a légterelőtől a diffúzorig, a hátsó lámpatest pedig magától értetődően kerek lesz. A többi részlet meglehetősen esetlegesnek tűnik, de hangulatkeltésnek így sem rossz – a magunk részéről azért bízunk abban, hogy ennél valamivel fantáziadúsabb szabadidőjárművet képes alkotni Maranello.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Rolls-Royce-szal teszi nevetségessé a szigorú szankciókat a koreai diktátor

totalcar.hu :: Kim Dzsongun nemrég megmutatta Rolls-Royce Phantomját, s tette mindezt akkor, amikor az amerikai külügyminisztert fogadta Phenjanban . Erős kifejezése ez annak, mennyire nem működnek a luxuscikkekre vonatkozó tiltások, na meg annak, hogy az észak-koreai diktátor ebből nem akar titkot csinálni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Le van tiltva a luxus, a diktátornak azért jutott Rolls-Royce

vezess.hu :: Az ENSZ luxuscikkekre vonatkozó tiltása ellenére sikerült beszereznie az észak-koreai vezetésnek egy hetedik generációs Rolls-Royce Phantomot. Kim Dzsongun ugyanis egy ilyen autóval érkezett a múlt hétvégi, az amerikai külügyminiszterrel lefolytatott tárgyalására.  Észak-Korea vezetője valószínűleg minden találkozójára pontosan oda fog érni, a bő két és fél tonnás járműben ugyanis egy 6749 köbcentis, 460 lóérős motor dübörög. A diktátornak eddig sem kellett szégyellnie magát autók terén, korábban egy páncélozott Mercedes S600 körül futtatta testőreit. Észak-Koreába a tiltások ellenére mindig eljutottak a nyugati világ luxusautói. A 'kedves vezető', Kim Dzsongil koporsóját például egy Lincoln Continental szállította.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jön a hibrid Rolls-Royce terepjáró

vezess.hu :: A Bentley idén márciusban mutatta be a Bentayga hibrid kivitelét, akkor, amikor a Rolls-Royce Cullinan hivatalosan még nem is létezett. Most viszont már létezik, és a hírek szerint hamarosan megkaphatja a márka első benzin-elektromos hajtásláncát. A műszaki adatokról értelemszerűen még nincsenek információk, de a híresztelések szerint a hibrid verzió erősebb lesz a V12-es alapmodellnél, ami 571 lóerőt és 850 Nm-t ad le. A villanymotor alacsony fordulaton jelentkező extra nyomatékával ez várhatóan jelentősen fürgébb gyorsítóképességet is jelent, bár a végsebességet aligha fogják a jelenlegi 250 km/óra fölé emelni. A Phantom alapjaira épülő Cullinan egyébként állítólag hamarosan kistestvért is kap.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nem jutott páncélozott elnöki limó? Vegye meg ezt!

totalcar.hu :: Tulajdonképpen a Beast, és Putyin luxuslimuzinja is van olyan magas és széles, mint egy nagyobbacska luxusterepjáró, de a Cullinant, a Rolls-Royce óriásbatárját egyik sem növi túl. Különösen ha egy ilyen nyújtott kivitelről van szó.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


London Taxi egy Rolls-Royce kényelmével

totalcar.hu :: Afzal Kahn tuningműhelyére sok mindent lehet mondani, de hogy válogatósak lennének, azt biztosan nem. A Nagy-Britanniában alkotó társaság elsősorban drága luxusautók tuningjával foglalkozik, de most kivételesen a leköszönő London Taxiból igyekeztek luxustárgyat faragni, méghozzá a gyártóval karöltve. Elkészítették az öt darabos Last of the Line Edition búcsúszériát, ahol nem spóroltak semmivel.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook