SEATElőször együtt az úton a SEAT három szabadidő autója

autoszektor.hu :: Az új SEAT Ateca  kulcsszerepet játszik új márka stratégiánkban. Az Ateca indítja a SEAT történetének legnagyobb termék offenzíváját.  Ezek voltak a SEAT  elnökének,  Luca de Meo-nak  szavai 2016-ban a SEAT első szabadidő autójának bemutatásakor.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Először együtt a SEAT három szabadidő autója

formula.hu :: „Az új SEAT Ateca kulcsszerepet játszik új márka stratégiánkban. Az Ateca indítja a SEAT történetének legnagyobb termék offenzíváját”.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Történelmi SEAT értékesítési rekord 2018-ban

autoszektor.hu :: Történelmi rekordot elérve 2018-ban tovább bővült a SEAT értékesítés,  összességében 517 600 gépkocsit adtak át a vásárlóknak,  ami 10.5 %-kal több, mint a 2017-ben elért 468 400 darab volt. Ez az eredmény a SEAT 68 éves történetében a legnagyobb  értékesített mennyiséget jelenti, és meghaladja a 2000-ben felállított eddigi rekordot, az 514 800 eladott gépkocsit.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


SEAT mérnökök az északi sarkkörön

formula.hu :: Reggel hét óra van az északi sarkkör melletti helyszínen. Gonzalo Giménez, a SEAT fékek és aktív biztonsági rendszerek területéért felelős vezetője megnézi az időjárás előrejelzést abban a reményben, hogy legalább a nap süt odakint, ha már a hőmérséklet fagypont alatt van 25 fokkal. Itt minden évben akár 90 autó is megküzdhet a hóval, jéggel és az extrém hőmérséklettel. A cél az, hogy a szakemberek garantálhassák, minden rendszer tökéletesen működik, mielőtt az ügyfelek birtokba veszik járművüket.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Bemutatkozik a SEAT új szabadidő-autója, a SEAT Tarraco (X)

vezess.hu :: A legújabb SEAT, melyet a martorelli gyárban terveztek és fejlesztettek ki és a németországi Wolfsburgban gyártanak, a márka termékoffenzívájának harmadik eleme, és bepillantást enged az új SEAT-ok jövőbeni formatervezési világába is. Az új Tarraco, az Ateca és az Arona nagyobb testvére, a SEAT szabadidő-autó-család csúcsán helyezkedik el, és ötvözi a legfejlettebb technológiát, a vezetési komfortot, és az elegáns, haladó formatervezést. A SEAT Tarracót olyan autósok számára alkották, akik egy gépkocsiban kívánják megtalálni az izgalmat és a funkcionalitást is. Olyan autósoknak szánják, akiknek szükségük van a maximum hét személy befogadását lehetővé tevő praktikusságra, de értékelik, hogy autójuk jól reagál a vezető utasítására, és a lendületes vezetés élményét nyújtja. A SEAT Tarraco két benzinmotoros változattal lesz elérhető: a négyhengeres, 1,5 literes TSI motor 150 lóerővel, hatsebességes kézi sebességváltóval, elsőkerék-hajtással, illetve a 2,0 literes, 190 lóerős motor, ami

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Új motorokkal támad a Mazda3

vezess.hu :: Látványosnak ígérték a tanulmányautók a Mazda3 negyedik generációját és most a sorozatgyártású modell láttán kissé csalódottak vagyunk. Óriási újítást nem látni, a Los Angeles-i Autókiállításon leleplezett negyedik generációs modell inkább tovább viszi az előző kocsi jegyeit, a Mazda által KODO-nak hívott formanyelvet. A hangsúly az élek nélküli felületeken, az egy vonallal megrajzolható formákon van. A sportosságért a nyúlánk orr-rész, a keskeny fényszórók és a szűkülő oldalablakok felelnek. Érdekes, hogy a kocsi C oszlop környéki része, illetve a hátsó traktus akár az első generációs SEAT Leon utánérzése is lehetne. A kompakt méretű kocsi továbbra is kétféle karosszériával, ferdehátúként és szedánként kerül a piacra. Természetesen az autó valamelyest nőtt, a szedán hossza 4579 mm-ről 4662-re, a ferdehátú 4275 mm-ről 4459 mm-re. A Mazda3 szélessége és magassága minimálisan változott, most 1797, illetve 1440 mm-es (szedán 1445 mm). Belül is sokkal inkább evolúció zajlott, mint

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


65 éves az első SEAT

formula.hu :: Martorell, 2018. november 23. - A SEAT 1400-as, melynek gyártása 65 évvel ezelőtt, 1953. november 13-án kezdődött, egy luxus kivitelű, elegáns személygépkocsi volt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Szupertakarékos városi SEAT érkezik

vezess.hu :: A 30 év alatti európai fiatalok körében 20 százalékkal csökkent az autóvásárlás iránt érdeklődő potenciális ügyfelek aránya. Erre a trendre reagálva a SEAT hamarosan bemutatja elektromos rollerjét, az eXS modellt. A kifejezetten a SEAT számára kifejlesztett modell a Segway ES2 modelljének elektromos platformjára épül. Elöl-hátul rugózást kapott, kerekei viszonylag nagyok (8 col, azaz 20 cm átmérőjűek), a jármű végsebessége 25 km/óra, azaz megegyezik az elektromos rásegítésű kerékpárok (pedelec) számára engedélyezett tempóval. A novembertől Spanyolországban, decemberben az osztrák, svájci és portugál piacokon, majd 2019-ben Európa-szerte forgalomba kerülő eXS elöl-hátul LED világítást kapott, LCD képernyővel és tempomattal (!) is rendelkezik, a tulajdonos jó kedvéről lopásvédelem és hangulatvilágítás gondoskodik, a 45 kilométeres hatótávolságot pedig extra akkumulátorral toldhatjuk meg. A vételárról egyelőre nem nyilatkozott a SEAT.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Az új CUPRA Ateca: a sportosság legkorszerűbb értelmezése

formula.hu :: A SEAT díjnyertes motorsport részlegéből önálló márkává előlépett CUPRA az egyediség, a kifinomultság és a teljesítmény legkorszerűbb formáját testesíti meg. A szenvedély hívta életre, hogy világszerte meghódítsa az autózás rajongóit olyan járművek megalkotásával, amelyek a múltban való nosztalgiázás helyett a jelenkor eredményeit képviselik. A motorsport részleg legtapasztaltabb, legelkötelezettebb és legmegszállottabb tagjai visszatértek a műhelybe, hogy megalkossák a vállalat egy új dimenzióját és új megvilágításba helyezzék a szervezet kompetenciáit, képességeit és a benne rejlő lehetőségeket.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Háromnapos autókiállítás kezdődik a Millenárison

vezess.hu :: A Budapest Auto Show-t második alkalommal rendezik meg, az egykori budapesti autószalon hagyományának megszakadásával a közönség most újra kiállításon találkozhat a Magyarországon forgalmazott nagy márkák friss modelljeivel. A kiállítók száma bővült tavaly óta, a rendezők arra számítanak, hogy egyre több márka él majd ismét a közvetlen bemutatkozás lehetőségével. Az idén kilenc márka állítja ki több mint 50 modelljét, közöttük több újdonságnak itt lesz a hazai bemutatója. Az Audi, a Citroën, a Honda, a Peugeot, a Renault, a Škoda, a Suzuki, a Volkswagen is elhozza legújabb modelljeit, a SEAT sportos autóit gyűjtő új márka, a CUPRA szintén itt lesz először látható Magyarországon. A látogatók helyszíni regisztráció után ki is próbálhatják a kocsik jelentős részét. A szervezők az idén mintegy 12 ezer látogatót várnak, és a tavalyi tapasztalatok alapján a rendezvény három napja alatt legalább 850 tesztvezetésre is sor kerülhet. A kiállítás első napján tartják a Millenárison a Cégautó

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Megkezdődik a SEAT Tarraco gyártása Wolfsburgban

formula.hu :: Megközelítőleg 20 év után a Volkswagen wolfsburgi gyára ismét a Csoport egy másik modelljét gyártja: a SEAT Tarraco-t. A spanyol szabadidő autó, amit Barcelonában terveztek és fejlesztettek, kihasználhatja az MQB gyártási platform nyújtotta szervezeti együttműködés szinergikus hatását. A spanyol újdonság a Volkswagen Tiguan-nal és a Touran-nal együtt gördül le a wolfsburgi gyártósorról.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Budapesti Autószalon lesz a Millenárison

vezess.hu :: Mindössze három héttel a Párizsi Autószalon után Magyarországon a Budapest Auto Show keretében ismerhetik meg a hazai autóvásárlók a legfrissebb modelleket. Az október 26. és 28. között megrendezett eseményen legalább kilenc márka állítja ki az újdonságait. A Millenárison 3300 négyzetméteren közel ötven autó várja az érdeklődőket, és a hagyományos kiállításokkal ellentétben a látogatók a helyszínen tesztvezetésre is regisztrálhatnak, és így rögtön ki is próbálhatják a kocsikat. Különlegességekből várhatóan nem lesz hiány, ugyanis az Audi, a Citroën, a Honda, a Peugeot, a Renault, a Škoda, a Suzuki, a Volkswagen már biztosan elhozza a legújabb modelljeit, ráadásul a SEAT sportos négykerekűit gyűjtő új márka, a Cupra is itt lesz először látható hazánkban. A show részeként a szervezők számos, kicsiknek és nagyoknak szóló látogatói programmal is készülnek. A kiállítás színpadán például több élsportolóval, divattervezővel, tévés személyiséggel is találkozhatnak az érdeklődők, de hallhatnak

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Párizsban tartja világpremierjét a gázos Arona

formula.hu :: A SEAT hamarosan lerántja a leplet a világ első, sűrített földgáz (CNG) üzemű SUV modelljéről, az Arona TGI ugyanis az októberi Párizsi Autószalonon tartja világpremierjét. Az Arona TGI a negyedik jármű a SEAT kínálatában, amely ezzel a tisztább és olcsóbb üzemanyaggal üzemelhet. A Leon, az Ibiza és a Mii modellekhez csatlakozva az új Arona TGI bemutatásával a SEAT még közelebb került céljához, a szén-dioxid és nitrogén-oxid kibocsátás csökkentéséhez, amelyet többek között a sűrített földgáz (CNG) használatának kiterjesztésével kíván elérni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A SEAT feljebb lépett az új Tarraco-val

formula.hu :: Megérkezett a SEAT Tarraco. Nevét a Földközi-tenger partján fekvő történelmi városról, a csodálatos épületekkel bíró kulturális központról, a fiatalos és kalandokra hívó Tarragonáról kapta. A Tarraco nevét "össznépi" szavazással választották ki, több, mint 140 000 lelkes résztvevővel, akik a "#SEATseekingName" verseny utolsó szakaszában részt vettek.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Itt az eddigi legnagyobb SEAT, a Tarraco

autonavigator.hu :: Ismét egy spanyol városról nevezte el új autóját a Seat, amitől minden eddiginél nagyobb bevételre számítanak. A Tarraco igazi közönségkedvenc lehet, mindene megvan, ami ma divatos.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Veszettül sportos terepjárót épít a SEAT

vezess.hu :: Nem sokkal azután, hogy a SEAT függetlenítette sportos részlegét, máris kiderülni látszik, milyen irányban indul tovább az immár önálló márkaként működő Cupra. Az Ateca bemutatása ugyanis csak a kezdet volt, egy spanyol autós szaklap szerint már dolgoznak a SEAT Arona sportverzióján. A Cupra Arona már 2020 végén piacra kerülhet, és gyakorlatilag a Polo GTI emelt hasú verziója lesz, azaz 200 lóerős, négyhengeres turbómotor kerülhet az orrába. 200 lóerő, 320 Nm - csak a címke változik majd. A Polo GTI 6,7 mp alatt gyorsul 100 km/órára; ha a Cupra Arona megüti a 7 másodpercet, nagyon kemény lesz. A városi sportterepjáró módosításainak a sorából a futómű és a fékrendszer sem marad ki, és persze teljes körű optikai morcosításra is számítunk, a dupla ikerkipufogótól a sportülésekig.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Digitális műszerfallal erősítenek a legkisebb SEAT-ok

autonavigator.hu :: Ha eddig hiányoltad a szinte szuperszonikus műszerfalat a legkisebb SEAT-okból, nem kell tovább búslakodnod, mert ezen a téren is erősít a spanyol márka!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Limitált szériás SEAT Leon Cupra modell készült

autonavigator.hu :: Sajnos csak Nagy-Britannia népe örülhet a Leon Cupra limitált szériás modelljének, amelyből nagyon kevés példány készült.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Félig sportos verzióval erősít a Hyundai i30

vezess.hu :: Nagy dolog volt, amikor a Hyundai a Ford Focus ST, a Renault Mégane R.S. és a SEAT Leon Cupra (ma már csak Cupra) konkurenseként bemutatta az i30 N sportmodellt, de lássuk be: az emberek többségének sok egy 250 (pláne 275) lóerős alsó-középkategóriás autó – vagy azért, mert nem praktikus a mindennapokban, vagy még inkább azért, mert nem tudunk mit kezdeni ennyi erővel. Mostantól viszont megkaphatjuk a látványt, a nyomasztó teljesítménytöbblet nélkül: az i30 N Line a dicső nagy testvér által ihletett lökhárítókat, 18 colos kerekeket, dupla kipufogót kapott, még saját logót is terveztek az N Line részére, ami arra enged következtetni, hogy hamarosan más modellek is hasonló morcosítást kaphatnak. Az utastérben nyersbőr sportülések, perforált bőr sportkormány és N váltógomb hirdeti a dinamizmust, de a helykínálat és az egyéb funkciók megmaradtak a civil i30 szintjén. Az i30 N Line egyetlen motorral, az 1,4 literes benzines turbóval kapható. A motor 140 lóerős, gázreakcióit finomították,

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ezek Németország legmegbízhatóbb autói

vezess.hu :: A tavalyi 151-ről 133 hibapontra javult a teljes autópiaci kínálat átlagos teljesítménye a németországi J.D . Power jármű-megbízhatósági felmérésen (VDS). A 2017-es szenzáció nem ismétlődött meg, az akkori Hyundai-Kia győzelem helyett az akkor harmadik Toyota áll a rangsor élén, 100 autóra jutó 101 meghibásodással. A második helyen a SEAT és (legjobb prémiumgyártóként) a Volvo osztozik, őket a Škoda, a Hyundai és a Peugeot követi. A prémiummárkák teljesítménye lehangoló: a Mercedes 124, az Audi 163, a BMW 185 hibapontot ért el. Sok márka hiányzik ugyanakkor a listáról, ezeknél általában nem volt elég magas a mintaszám ahhoz, hogy megfelelően reprezentatív következtetéseket lehessen levonni. Érdekes, hogy a tapasztalatok szerint a prémium márkák tulajdonosai a magasabb hibaarány ellenére hűségesebbek, mint a tömegpiaci márkák ügyfelei; ennek alighanem az érzelmi alapú vásárlási döntés az oka. A legmegbízhatóbb városi törpének az Opel Adam bizonyult, a kisautók között a Toyota Yaris

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Pályára vitték az első elektromos túraautót

vezess.hu :: Horvátországban, Zágrábban futotta első tesztköreit az az elektromos versenyautó, amelyet a Cupra (a SEAT önállósított sportmárkája) épített az új elektromos túraautó-bajnokságra. A 6072 önálló cellából álló akkucsomagot most először építették be a versenyautó prototípusába; természetesen korábban minden elemet külön-külön már leteszteltek. A kezdeti tapasztalatok jók, a továbbiakban a komponensek összehangolása vár a mérnökökre. Az elektromos túraautó-bajnokságban (E-TCR) négy- vagy ötajtós szériamodellek indulhatnak, legfeljebb 500 kW (677 LE) csúcsteljesítménnyel és 300 kW (405 LE) állandó teljesítménnyel, hátsókerék-hajtással. Az akkumulátorok maximális kapacitása 65 kWh. A hajtáslánc (villanymotor, erőátvitel, akkucsomag) minden autóban ugyanaz lesz. A futómű elöl MacPherson, hátul kettős keresztlengőkaros konstrukció.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Felismeri az autód, hogy mit hallgatsz

vezess.hu :: Legyen az a Shazam, a SoundHound, a MusicID vagy bármely másik alkalmazás, a zeneazonosító funkciók hasznos, egyes felhasználók számára nélkülözhetetlen adalékai a modern életnek. Az alternatív rádióadókon játszott kínai rap azonosításától a jajuramistenmiennekacíme pillanatok megoldásáig sokszor mentik meg a helyzetet, de az autóban – ahol egyébként a legtöbb ember rádiót szokott hallgatni – ugye nem szerencsés nyomkodni a telefonunkat. Persze erre van kitalálva az Android Auto meg az Apple CarPlay (a SEAT egyelőre csak az előbbit támogatja), amely az autó fedélzeti képernyőjére tükrözve jeleníti meg a telefon menürendszerét és tartalmait – mostantól a Shazamot is. Mivel a rendszer a felhasználó telefonján lévő programot képezi le a kijelzőre, sem extra mikrofonra, sem külön telepítésre nincs szükség; a központi érintőképernyő csupán kezelő- és megjelenítő felületként szolgál. A Shazam az összes SEAT Drive App támogatású SEAT modellhez elérhető, először a spanyol, német és svájci

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Már ezek a motorok is a győri Audinál készülnek

vezess.hu :: A háromhengeres motort a Volkswagen-konszern különböző modelljeibe építik be, egyebek mellett az Audi A3, a Volkswagen Golf, a SEAT Leon és a SEAT Ateca modellekbe. Az egyliteres Otto-motor 63 és 85 kilowatt teljesítményű. A motor 92 kilogramm. A háromhengeres mellett négy, öt-, hat-, nyolc- és tízhengeres motorokat gyártanak a Volkswagen 32 telephelye számára Győrben, mindezek mellett idén nyáron kezdődik az e-motorok sorozatgyártása a megyeszékhelyen. A háromhengeres motor gyártásához a vállalat átépítette a mechanikus megmunkálás területét és a gyártósort is, ahol az alkalmazottak egyszerre négy különböző motorvariánst tudnak gyártani. Az új termék gyártásával nem nőtt a motorgyártás területén a foglalkoztatottak száma, ahol jelenleg mintegy hatezer ember dolgozik. Győrben tavaly összesen 1 965 165 motort gyártottak, ami 1,9 százalékkal haladta meg a 2016-os adatot. Az elektromotorok gyártása mellett idén nyáron indul a Q3 sorozatgyártása is Győrben. A vállalat tavaly 105 491

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hivatalos fotón a Škoda Kamiq városi szabadidőjármű!

vezess.hu :: Néhány hónapon belül megkezdi a Kamiq forgalmazását a Škoda, és ezzel teljessé válik a márka szabadidőjármű-kínálata (ld. fent.) Az autó 4390 x 1781 x 1593 mm-es - minimálisan hosszabb és laposabb tehát, mint a SEAT Ateca (4363 x 1841 x 1601 mm), a tengelytáv ugyanakkor érezhetően kisebb (2610 vs. 2638 mm). Sokkal kedvezőbb az összehasonlítás a kisebb SEAT Aronával (4138 x 1780 x 1552 mm; 2566); az autó tehát két kategória határán fekszik majd. A Kamiq Pekingi Autószalonon színre lépő példányát 1,5 literes turbómotor hajtja, 110 lórerővel és 150 Nm nyomatékkal; a váltó automata.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook