ToyotaKorzika kanyargós útjai várják a hétvégén a WRC mezőnyét

autoszektor.hu :: Keskeny, kanyargós útvonalának köszönhetően a Korzika Rally, azaz Tour de Corse beceneve: A 10.000 kanyar rallyja. A Toyota Gazoo Racing World Rally csapata első helyen áll mind a pilóták, mind a navigátorok és az autógyártók mezőnyében a Rally Világbajnokság (WRC) idei idényének első, teljesen aszfalton megrendezendő fordulója a Korzika szigetén sorra kerülő klasszikus Tour de Corse előtt. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ismét a Toyota a legzöldebb flottagyártó

autoszektor.hu :: Tavalyi győzelmét megismételve idén ismét az Év Zöld Flottagyártójának választották meg a Toyotát a brit flottapiac első számú szakfolyóiratának szavazásán.  

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Részletek a Toyota és a Suzuki együttműködéséről

formula.hu :: A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott, a környezetbarát hibrid elektromos (HEV), plug-in hibrid elektromos (PHEV), akkumulátoros elektromos (BEV) és hidrogén üzemanyagcellás elektromos (FCEV) meghajtások mellett a mesterséges intelligencia, a robotika és az önvezető autózás területén is vezető fejlesztőnek számító Toyota, és a kisautó szegmensben a világ egyik legjobbjának számító, emellett pedig a Toyotához hasonlóan az offroad autók fejlesztésben is rendkívüli tapasztalatokkal rendelkező Suzuki bejelentették, hogy korábbi megállapodásuknak megfelelően kidolgozzák az új területeken való konkrét együttműködés lehetőségeit. A két vállalat 2017. február 6-án írt alá szándéknyilatkozatot az üzleti partnerkapcsolatról, és azóta meg is állapodtak bizonyos közös tervekről.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Suzuki autókat szerelnek össze a Toyota brit üzemében

novekedes.hu :: A Toyota és a Suzuki bejelentette: megállapodást kötöttek a világ különböző pontjain működő kapacitásaik megosztásáról. Ennek egyik eleme, hogy a Toyota egyik angliai üzemében, Burnaston-ban hibrid autók készülnek a Suzuki részére, olvasható a bbc.com hírportálon.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megérkeztek a Toyota és a Suzuki együttműködésével kapcsolatos első konkrétumok

autosforum.hu :: A Toyota, és a kisautó szegmensben a világ egyik legjobbjának számító, emellett pedig a Toyotához hasonlóan az offroad autók fejlesztésben is rendkívüli tapasztalatokkal rendelkező Suzuki bejelentették, hogy korábbi megállapodásuknak megfelelően kidolgozzák az új területeken való konkrét együttműködés lehetőségeit.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 3 az 1-ben: A vadonatúj Toyota Corolla

formula.hu :: A világ legnépszerűbb autója, a Toyota Corolla három karosszéria változatban is elérhető legújabb generációja a világ első olyan autója, amely kétféle öntöltő hibrid elektromos hajtáslánccal rendelhető. Az új ötajtós (Hatchback), kombi (Touring Sports) és kombi szedán (Sedan) modellváltozat egyértelműen ugyanannak a – jó eséllyel továbbra is világverő – modellnek három variánsa, mégis mindegyiknek annyira különleges, eltérő és önmagáért szerethető karaktere van, hogy az embernek szinte az az érzése, mindjárt három Toyota modellről van szó. A Toyota új GA-C elnevezésű platformja ugyanis lehetővé tette a formatervezők számára, hogy egyedi, jellegzetes ferdehátú, kombi és szedán kiviteleket alkossanak. Az alacsonyabb tetőlemez, motorházfedél és ülés csípőpontok, illetve a szélesebb első és hátsó nyomtáv együtt mélyebb tömegközéppontot és sportosabb kiállást eredményez mindhárom karosszériaváltozat esetében. Miközben ugyanakkor a Hatchback és a Touring Sports változat izgalmas formavezetése első pillantásra és vérpezsdítő dinamizmust, sportosságot sugároz, addig a Sedan finoman visszafogottabb, elegánsabb orr- és farkialakítást kapott. Érdekes lesz látni melyikből lesz Európa új kedvence, különösen annak ismeretében, hogy a Touring Sports változat kizárólag Európában lesz elérhető, ennek formavilágát kontinensünkön, a közelmúltban megnyitott Belgiumi Formatervezési Központban álmodták meg.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Itt az új Corolla - három az egyben

autoszektor.hu :: A Toyota Corolla három karosszéria változatban is elérhető legújabb generációja a világ első olyan autója, amely kétféle öntöltő hibrid elektromos hajtáslánccal rendelhető. A márka új GA-C elnevezésű platformja lehetővé tette a formatervezők számára, hogy egyedi, jellegzetes ferdehátú, kombi és szedán kiviteleket alkossanak. A Touring Sports változat kizárólag Európában lesz elérhető.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kiderültek a részletek a Toyota holdjárójáról

index.hu :: Tízezer kilométert fog bejárni a Holdon.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Itt a vadonatúj Toyota Corolla - de ez tulajdonképpen egy, vagy mindjárt három új modell?

autosforum.hu :: A világ legnépszerűbb autója, a Toyota Corolla három karosszéria változatban is elérhető legújabb generációja a világ első olyan autója, amely kétféle öntöltő hibrid elektromos hajtáslánccal rendelhető.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hiába várjuk a négyméteres Toyota sportkocsit

vezess.hu :: Elektromos hajtással térhet vissza az MR2 sportkocsi – merült fel a gondolat tavaly ősszel. Az ötlet élhetőnek tűnt, és ahogy kiderült, a Toyotánál is gondolkodtak a témán, csak sajnos nem arra a konklúzióra jutottak, mint a rajongók. Tada Tecuja főmérnök, aki a GT86 és a GR Supra modellekért egyaránt felelt, egy angol lapnak nyilatkozva vette el a kedvünket az élettől: Valójában igen nehéz városi sportautót építeni. A biztonsági és károsanyag-kibocsátási előírások nem változnak, akármekkora autót építünk, és egy kisméretű gépkocsi ugyanannyi alkatrészből épül fel, mint egy nagyobb. Egy ilyen járművet tehát csak nagyon csekély haszonnal tudnánk gyártani. Akkor tehát ennyi? Úgy tűnik, igen, legalább is, ha marad a GT86. Márpedig marad, ha jól értelmezzük Tada Tecuja szavait: A GT86 olyasvalami szerepet tölt be a modellkínálatunkban, mint egy gyakorló repülőgép: belépő a Toyota sportos világába, és ilyenformán a jövőben is nagy szükségünk lehet rá. Csak itt jeleznénk, hogy a Tojoda

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Segítő robotokkal készül a 2020-as Tokiói Olimpiára a Toyota

autoszektor.hu :: A napokban bejelentett robot projekt sokak szerint az Olimpia történetének legelőremutatóbb újítása.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Lemarad a rájátszásról a Lakers

propeller.hu :: Biztosan nem lesz ott a rájátszásban a Los Angeles Lakers, miután a pénteki játéknapon hazai pályán kikapott a Brooklyn Nets csapatától az észak-amerikai profi kosárlabdaligában. A hazaiak sorozatban ötödik vereségüket szenvedték el és egymást követő hatodik alkalommal maradnak távol a rájátszástól, ami történetük során rekordnak számít. A csapathoz tavaly nyáron érkező, az utóbbi nyolc NBA-döntőben résztvevő LeBron James 2005 után először nem jut túl az alapszakaszon. A játéknap másik rangadóján, a Houston Rockets-San Antonio Spurs összecsapáson a hazaiak úgy nyertek 111-105-re a Toyota Centerben, hogy kosártermésük jóval több mint felét, jelesül 61 pontot James Harden dobott, karriercsúcsot beállítva. A Rockets alapembere a New York Knicksszel január 23-án vívott meccsen, a...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Könnyen ellophatók ezek az autók

vezess.hu :: Évek óta szajkózzák a szakértők, hogy a kulcs nélküli nyitási és indítási rendszerek (intelligens kulcsok, kártyakulcsok, stb.) nagyon könnyen kijátszhatók, és ezért nem nyújtanak kellő védelmet a tolvajok ellen. Úgy tűnik, az autógyártók elkezdtek odafigyelni, mert a brit Thatcham Research biztosítási kutató szervezet legújabb tesztjén négy típus is kiváló eredményt ért el. Az Audi e-tron, a Jaguar XE, a Land Rover Evoque és a Mercedes B-osztály egyaránt magas szintű lopásvédelmet biztosít. Sajnos továbbra is többségben vannak azok az autók, amik nem jelentenek problémát a tolvajoknak. A Thatcham elvileg öt szinten (kiváló, jó, alapvető, gyenge, elfogadhatatlan) értékelte volna a védelmi rendszerek képességeit, ám a tesztben szereplő további hét autó az átlagos szintet sem ütötte meg: a Ford Mondeo, a Hyundai Nexo, a Kia ProCeed, a Lexus UX, a Toyota Corolla Hybrid és a Porsche Macan gyenge minősítést kapott. A szakértők szerint, amennyiben ezeknek az autóknak a kulcs nélküli nyitási

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Gyakorlatilag sértetlenül kiszálltak ebből a Toyota MR2-esből

autoblog.hu :: Nem életbiztosítás egy kis roadsterben utazni, de a Toyota harmadik generációs MR2-ese bizonyított a legutóbb, amikor egy kamionnal találkozott az I-95 autópályán Amerikában. Bár a képek sokkolók lehetnek, a sofőr kisebb karcolásokkal szállt ki a roncsból.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ez a hibrid tisztább, mint kellene

vezess.hu :: 28 g/km CO2-kibocsátásával és 1,2 literes átlagfogyasztásával a Toyota Prius Plug-In Hybrid nem egy környezetpusztító jármű, azt azonban eddig nem tudtuk, pontosan mennyire is tiszta. Most már tudjuk: az autó már most, nekifutás (azaz módosítások) nélkül teljesíti azt a dallamos nevű Euro 6d-Temp EVAP-ISC emissziós normát, amely majd idén szeptembertől lesz kötelező érvényű. Az Euro 6d-Temp EVAP-ISC a korábbinál szigorúbban veszi az álló helyzetben elpárolgó üzemanyagból adódó emissziót, illetve azt, hogy a jármű élettartama során (5 év) romlik-e annak környezetvédelmi teljesítménye. Ez tehát a legnagyobb hír, de vannak módosítások is: az utastérben zongoralakk betétek, új multimédiás rendszer, valamint végre háromszemélyes hátsó üléspad (az eddigi szigorúan kettes ülés volt) jelenik meg. A biztonsági funkciók sora már alapáron igen hosszú - a nálunk egyetlen felszereltségi szinten kínált autó máshol három kivitelben rendelhető, de a belépő szint felszereltsége nagyjából ugyanaz - a

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Toyota és a Suzuki együttműködés - első konkrétumok

autoszektor.hu :: A  Toyota, és a kisautó szegmensben a világ egyik legjobbjának számító Suzuki bejelentették, hogy kidolgozzák az új területeken való konkrét együttműködés lehetőségeit. A két vállalat még 2017. februárjában írt alá szándéknyilatkozatot az üzleti partnerkapcsolatról, és azóta meg is állapodtak bizonyos közös tervekről.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ezek az Instagram legnépszerűbb autói

autoblog.hu :: Az Instagramról összeállítottak egy harmincas listát, amely a legtöbbet megosztott autókat rangsorolja. Az első helyet a Ford Mustang szerezte meg, de meglepetésre olyan kocsik is szerepelnek a legek között, mint a Toyota Corolla vagy az Opel Corsa.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A vadonatúj Toyota Supra meghódíthatja az E-motorsportot is

autosforum.hu :: A Toyota Gazoo Racing megjelenik az e-motorsport világában a GR Supra Gt Cup elindításával a PlayStation 4 Gran Turismo Sport felületén.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Autókat gyárt majd egymásnak a Toyota és a Suzuki

portfolio.hu :: Egyre szorosabb az együttműködés a Toyota és a Suzuki között, a két japán gyártó Indiában és Európában is megosztja majd technológiáját....

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Itt az új Toyota, ami olyat tud, amit egyetlen másik autó sem

origo.hu :: Már itthon is kapható, tarolhat a piacon.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Toyotákat árulhat a Suzuki Európában

totalcar.hu :: Közzétették a Toyota és a Suzuki együttműködésének részleteit. A legtöbb közös projekt Indiában indulhat el, de Európában is segíti egymást a két japán autógyártó.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megérkezett hazánkba a vadonatúj Toyota Corolla modellcsalád

autosforum.hu :: Megérkezett Magyarországra a hosszú évek óta a világ legnépszerűbb autójának bizonyuló Toyota Corolla legújabb generációja, amelyet hatalmas várakozás övez a magánvásárlók és a vállalati flottaügyfelek részéről egyaránt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Corolla kombi és Rav4 alapú hibridet kap a Suzuki Európában

automotor.hu :: Hibrid hajtású autókat ad a Suzuki turbómotorokért cserébe a Toyota.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megérkezett hazánkba az új Toyota Corolla család

autoblog.hu :: Megérkezett Magyarországra a hosszú évek óta a világ legnépszerűbb autójának bizonyuló Toyota Corolla legújabb generációja. Az előző Corollát és az Aurist is leváltó új Corolla három karosszériaváltozatban (ötajtós, szedán és kombi) és kétféle teljesítményű hibridhajtással is rendelhető lesz. Az árak 5,9 milliótól indulnak.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook