VolvoTerepjáró készül a Volvo V40 helyett

totalcar.hu :: A V40 mára a legöregebb Volvo típus lett a maga hét évével, egyben a svéd gyártó és a Ford műszaki rokonságának utolsó hírmondója. A cég európai vezetője azt mondja, utód nélkül tűnik el a kínálatból az idén.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kamerával figyelné sofőrjét a Volvo

autoszektor.hu :: Titokzatos sofőrfigyelő kamerát mutatott be a Volvo, aminek egyelőre nem teljesen tiszta a képessége. Sokan a kémkedést látják a dolog mögött, de a svéd márkát inkább a bizonságáról ismerjük.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A legendás szekrény-Volvo, amit örök életre terveztek

origo.hu :: Családosok és szakik is imádták a masszív 940-es kombit. Vezettünk egy 180 ezer kilométer után is újszerű példányt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Egy zseniális reklám Olaszországból

formula.hu :: Úgyis mindig azt nézik, kinek mekkora...az autója, nem? Méret, lóerő, köbcenti... nos, ebben az olasz Volvo-reklámban a végén ér oda a legnagyobb és legmenőbb járgány az estélyre.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Még sosem adott el annyi autót a Volvo mint tavaly

totalcar.hu :: A Volvo Cars tavaly 12,4 százalékkal rekordszintre, 642 ezer 253-ra növelte autóeladásait. Különösen az amerikai és a kínai kereslet bővült - ismertette a számokat a kínai tulajdonban lévő cég.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Volvo eladások 2018

autosforum.hu :: A Volvo Cars 2018-ban új értékesítési rekordot ért el, a vállalat a 1927-ben történt megalapítása óta először lépte át a 600 ezer darabos álomhatárt. A tavalyi évben az eladások 2017-hez képest 12,4%-kal nőttek, és ez az év végére 642 253 darab új autót jelentett. Az értékesítés szempontjából ez már az 5. egymást követő rekordév. 2017-ben a vállalat 571 577 autót adott el.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megvillan a Polestar villanyautója

totalcar.hu :: A Polestar bevezetéséhez a jól sikerült Volvo Concept Coupé terveit használták fel, de az így létrejött Polestar 1 szuper-hibrid, a gyáriak sem tagadják, csak kirakat. Megélni nem ebből szeretne a cég, hanem az olyan típusokból, mint a Polestar 2.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A sofőrt figyeli a Volvo következő extrája

totalcar.hu :: A Volvo Cars digitális fejlesztésekért felelős vezetője, Atif Rafiq beszélt a következő új fejlesztésről, egy kameráról, amely a sofőrt figyeli. Ez számos különböző funkciót elláthat, de még nem tudni, hogy ezek közül a Volvo melyeket a valósítja meg a szériagyártmányban.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Be mernél ide parkolni?

vezess.hu :: A családok évében, a politikai korrektség jegyében kicsit túltolták a nagycsaládos parkolóhelyek felfestésének dizájnját a nyugat-londoni Westfield bevásárlóközpontban. Olyannyira, hogy a megzavarodott vásárlók miatt hamar el is kellett távolítani az unortodox felfestéseket. Nálunk valószínűleg nem okozott volna ekkora riadalmat a dolog, aki két rokkanthelyre is simán beparkol, az ide is szívbaj nélkül letámasztotta volna az X6-osát. De nézzük, miféle mókás piktogramok okoztak fejtörést a derék briteknek: A dailymail.co.uk arról ír, hogy a felfestések ötlete nem a bevásárlóközponté volt, hanem egy reklámcégé, amely a Volvo V60-assal kapcsolatban szerette volna azt üzenni, hogy az mindenféle családnak ideális választás. Nem teljesen alaptalan a különféle, nem éppen hagyományos családmodelleket bemutató felfestések ötlete, hiszen a statisztikák szerint a briteknél a családok 65 százaléka eltér a megszokott apu, anyu, gyerek(ek) modelltől. Volt már példa fura parkolók felfestésére,

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Bezárta a Volvo a tolvajt, rendőrt kellett hívnia

totalcar.hu :: Az év utolsó hetéig kellett várni Norvégia idei legmókásabb autólopására. Egy tini tolvaj hívta kétségbeesetten a helyi rendőrséget, miután bezárta egy lopásra kiszemelt Volvo.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Autótolvajt fogott a Volvo

vezess.hu :: Vidám helye a világnak a Norvégiai Trondheim, ahol karácsony este azzal hívta fel a helyi rendőrséget egy 17 éves kezdő autótolvaj, hogy mentsék már meg, mert az ellopni kívánt autó foglyul ejtette és már inkább már hazamenne. Az autótolvaj egy kereskedés előtt álló Volvóba jutott be, ami aztán magába zárta a képzetlen ifjút. A kiérkező rendőrök hamar kiszabadították a hangja alapján alaposan megrémült fickót, aki fura módon megkönnyebbült az egyenruhások láttán. A mesterbűnöző nem volt ismeretlen a hatóságoknak, korábban már volt dolguk egymással egyéb bűncselekményekkel kapcsolatban, amelyek között autólopások is szerepeltek. Igaz, akkor nagyobb szerencséje volt az elkövetőnek, mert azokból az autókból legalább ki tudott szállni. A pórul járt haramiát kihallgatás után hazaküldték a családjához karácsonyozni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Volvo három vezető formatervezője

autosforum.hu :: Ők hárman együtt tették a Volvót a világ egyik meghatározó prémium autómárkájává: Thomas Ingenlath, Robin Page és Maximilian Missoni szorosan együttműködve, differenciált, kollaboratív szemlélettel dolgozta ki a márka büszke, magabiztos skandináv formanyelvét.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Teljesen elektromos Volvo kamion érkezik 2020-ban

e-cars.hu :: A Tesla után a Volvo is lép elektromos kamion ügyben

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A bányában jól működik az önvezető Volvo

totalcar.hu :: A Brønnøy Kalk AS mészkőbányája lesz a helyszíne az önvezető Volvo kamion első komolyabb próbájának: egy öt kilométeres útszakaszon a tervek szerint hat kamion hordja majd a követ vezető nélkül.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Így néz ki mozgásban a Polestar konnektoros sportautója

totalcar.hu :: Még nagyban zajlanak az utolsó simítások a Polestar első önálló autóján, az 1-esen. A Volvo oldalági rokona jövőre már gyártani fogja a hibrid kupét, de addig is, míg odaérnek, kiadták róla ezt a teszt közben forgatott kedvcsináló videót, hogy ne lankadjon a figyelem. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Volvo S60 és V60 az Euro NCAP biztonsági vizsgálatán

autosforum.hu :: Az új Volvo S60 szedán és a V60 kombi a mai napon maximális ötcsillagos minősítésben részesült a 2018-as EuroNCAP járműbiztonsági teszteken, folytatva a Volvo modellkínálatának ötcsillagos sikerszériáját.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Lézeres érzékelő technológiát mutat be a Volvo a Los Angeles-i autókiállításon

autosforum.hu :: A Volvo Cars , valamint az önvezető járművek érzékelő és jelfeldolgozó technológiájának fejlesztéseben éllovasnak tekinthető start-up, a Luminar a legkorszerűbb LiDAR szenzort és érzékelési rendszert mutatja be az idei Automobility LA kiállításon, Los Angelesben.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Autó helyett elvont poént kapunk a Volvótól

totalcar.hu :: Amit a Volvo az év utolsó nagy autószalonjára kitalált, az amolyan hoztam is ajándékot meg nem is attrakció: azzal próbálnak mutatni valamit, hogy egy autókiállításra, autógyártóként nem visznek autót.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nem autót, hanem az jövő autójának elképzelését mutatja be a Volvo a Los Angeles-i Autószalonon

autosforum.hu :: A Volvo Cars üres kézzel érkezik az idei Automobility LA kiállításra: standján egyetlen autó sem lesz látható. A vállalat ehelyett jövőképét demonstrálva bemutatja, hogyan értelmezi újra az autó fogalmát.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jiaji: elegáns egyterű Volvo alapon

totalcar.hu :: A Geely mifelénk leginkább a Volvo és a Lotus tulajdonosaként, illetve a Mercedes legnagyobb részvényeseként ismert, Kínában azonban autómárkaként is működik, és az utóbbi években egész korszerű kínálatot hoztak össze. Ez bővül most újabb modellel.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Sorban állnak a vevők a Volvo-előfizetésért

totalcar.hu :: Az autógyárak egy ideje már próbálkoznak az előfizetéses modell meghonosításával gazdagabb piacokon. A lényeg, hogy havi átalányért a vásárló komplett csomagot kap, biztosítással, szervizzel, csereautóval. A Care by Volvo Észak-Amerikában tavaly jelent meg, és úgy néz ki, ez az első ilyen szolgáltatás, amely tetszik a vásárlóknak.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Betonfal telibe? Nem probléma!

totalcar.hu :: A Volvo teljesítmény-központú almárkájának első modellje a Polestar 1  március óta rendelhető, de az első példányokat csak valamikor a jövő év elején vehetik át a tulajdonosaik. Addig is egy gyári törésteszt videóval csigázzák a kedélyeket.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ez a tíz legmegbízhatóbb használt autó

vezess.hu :: A brit Driver Power felmérés résztvevői idén is megosztották a szerkesztőkkel az autójukkal kapcsolatos tapasztalataikat. A használt autók megbízhatósága eladóként és vevőként is fontos: egyrészt meghatározza a modell értéktartását, másrészt kiszámíthatóvá teszi a típus várható problémásságát – persze garanciák nincsenek, de valószínűsíteni lehet. A bő 80 000 értékelés alapján felállított rangsor meglehetősen monoton: a legjobb tíz között három Lexus és három Toyota szerepel. Ide kattintva elolvashatod, melyek a legkevésbé megbízható használt autók. 1.Lexus IS (3. generáció) 2013 -98,04% 2.Lexus CT 2010 -95,88% 3.Toyota RAV4 (4. generáció) 2012-201895,48% 4.Toyota Auris 2012 -94,63% 5.Volvo V40 (2. generáció) 2012 -93,65% 6.Mercedes E-Class (4. generáció) 2009-201693,65% 7.Lexus RX (3. generáció) 2009-201593,57% 8.Toyota Prius (3. generáció) 2009-201593,17% 9.Skoda Yeti 2009-201792,86% 10.Honda CR-V (4. generáció) 2012-201692,72%

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hibás gyerekzár okozhat tragédiát

vezess.hu :: Az Európai Bizottság hétről hétre közzéteszi azt a listát, amelyen az Unió tagországaiban frissen visszahívott tartós fogyasztási cikkek – köztük az autóipari visszahívások is – szerepelnek. Az alább leírtak természetesen csupán vázlatosan ismertetik a problémák jellegét; ha felmerül a gyanú, hogy autót (motorod, traktorod, buszod…) érintett, mindenképp fordulj a forgalmazóhoz, ilyen esetekben ő a tuti tudás forrása. Ford FocusGyártás: 2018. április – augusztusA hátsó oldaajtó zárszerkezetének hibája miatt a gyerekzár nem rendeltetésszerűen működik: a normál vezetés során fellépő rezgések hatására kioldhat a gyermekzár. Volkswagen Tiguan / TouranGyártás: 2015. április – 2018. július Nedvesség juthat a napfénytető háttérvilágításának LED-moduljába, ami rövidzárlatot és túlmelegedést, az pedig tüzet okozhat. Volvo XC40Gyártás: 2018. június 20-21.A hátsó üléstámla reteszelő mechanizmusának hibája miatt intenzív lassítás esetén előre billenhet a háttámla, az utastérbe hatoló csomagok

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook